Horgászkártya
Szerző: Varga Lajos (10.31. 11:48)

Értesítjük a Tisztelt Tagságot, hogy 2019-től megszűnik a papír alapú (kékszínű, MOHOSZ- igazolványtokban található) Horgászigazolvány és azt kiváltja egy személyi igazolvány (vagy bankkártya) méretű, műanyag alapú horgászkártya. A horgászkártya 2019-től minden horgászunk számára kötelező.

 

Mit kell tudni a horgászkártyáról?

A horgászkártya lesz bárminemű horgászatnak az első számú feltétele. 2019-től csak horgászkártyával rendelkező horgász válthat horgászengedélyt bármilyen magyarországi horgászvízre, így a Rábamenti Mg. Tsz. HE  is csak érvényes horgászkártyával rendelkező tagoknak ad ki horgászengedélyt 2019-től. A horgászkártya 2018. szeptember 1-től váltható ki, interneten történő regisztrációval. Az internetes regisztrációs oldal elérhetősége: https://horgaszjegy.hu/

A horgászkártya ára 2.200 forint és aki azt még 2018-ban kiváltja annak 5 teljes éven át érvényes lesz majd.

 

Mi marad a horgászigazolvány megszűnésével?

A horgászigazolvány 2019-ben megszűnik és azt kiváltja a horgászkártya, de a MOHOSZ Állami Jegy és Fogási Napló érvényben marad, azaz a fogásokat továbbra is ezekbe a fogási naplókba kell bejegyezni. A 2018-as fogási naplókat ugyanúgy le kell adni, ebben tehát nincs változás.

 

Mi a horgászkártya megszerzésének módja?

A jó hír, hogy a horgászkártya megszerzéséért nem kell elmenni személyesen semmilyen hivatalba, a horgászkártya az interneten keresztül igényelhető és fizethető ki a 2.200 forintos díja is. A regisztrációt és a fizetést követően a megadott címre a posta kézbesíti az elkészült horgászigazolványt kb. 60 nap múlva. Akinek nincs otthon internetes elérése és/vagy személyesen kíván regisztrálni, az keresse fel Soós Imre Kulturális Központot.

 

Mi a horgászkártya igénylésének folyamata?

A horgászkártya igénylés egy Felhasználói regisztrációval (fiók létrehozásával) indul a https://horgaszjegy.hu/ oldal jobb felén, ahol megadjuk emailcímünket és egy jelszót. A fiók létrehozását követően kapott visszaigazoló emailben rá kell klikkelni a megerősítő linkre és kész a fiók. Az elkészült fiókban el lehet végezni a személyes adatok felvitelét. FONTOS, hogy az adatfelvitel során szükségünk lesz a NAV-tól (régebben APEH)-től kapott adóigazolványunkra, melyet a regisztráció megkezdése előtt vagy mobiltelefonnal le kell fényképezzünk vagy be kell szkenneljük és fel kell töltsük az így készített fotót.

Az adatfelvitelnél be kell írjuk a horgászegyesületünk nevét, ahol tagok vagyunk. Itt  a “Rábamenti Mezőgazdasági Termelő Szövetkezet Horgász Egyesület “nevet kell kiválasztani. A horgászkártya igénylésének folyamata a bankkártyás fizetéssel zárul. Fontos, hogy a 18. életévét be nem töltött horgász regisztrációját a szülő (gondviselő) végezheti csak el.

 

Egyesületünknek nincs kapacitása a fent leírt horgászkártya igénylési folyamat elvégzésére, ezért MINDEN HOGRÁSZUNKAT MEGKÉRJÜK, HOGY MAGA VÉGEZZE EL A HORGÁSZKÁRTYA IGÉNYLÉSÉT. Akinek nincs internetes hozzáférése, emailcíme, okos-telefonja vagy bankkártyája, kérje rokona, családtagja, barátja segítségét az igényléshez. Van rá még 2 hónapunk, hogy idén beadjuk az igénylést. Ne halasszuk a regisztrációt 2019-re. Saját tapasztalat alapján a horgászkártya igénylése kb. 10 percet vesz igénybe.

 

Ismételjük, jövőre csak annak a személynek adhatunk ki engedélyt, aki a kártyával rendelkezik.

 

Horgászüdvözlettel:

 

Rábamenti Mg. Tsz. Horgász Egyesület