48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra
Szerző: Turbók Attila (05.19. 17:37)

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának döntése alapján összesen 25,4 milliárd forint uniós támogatás segítségével közel hatszáz kistelepülés lehet gazdagabb.

 

Győr-Moson-Sopron megyében harmincnégy, a Kapuvár–beledi kistérségben két település, Mihályi és Rábakecöl pályázata nyert.

Utóbbi település kétéves pályázati munka után csaknem negyvennyolcmillió forint támogatás mellett, jelentős önrész biztosításával kezdheti el a beruházást.

A kötelező akadálymentesítés, valamint a bürokrácia (tervek, engedélyek, közbeszerzés, műszaki ellenőrzés stb.) mintegy harmincmillió forintot tesznek ki.

– Az iskola épületében alakítjuk ki a közösségi teret – ismertette a részleteket Tuba Erik polgármester. Elmondta, már jelenleg is ott működik az alsó tagozat, a könyvtár és a családi napközi két csoporttal. A XIX. században istállónak épült kultúrház állapota kritikus. Így a legfontosabb eredmény, hogy a művelődési feladatok számára új otthont biztosíthat az önkormányzat. Az iskolai nyelvi labor tanodává alakul, új szolgáltatásként jelenik meg egy internetszoba, továbbá a közösségi információs pont. Végleges és korszerű helyet kapnak a különféle tanácsadások (szociális, ifjúsági, falugazdász).

– A feladatbővítéshez beépítjük az eddig kihasználatlan tetőteret is, ezzel háromszintesre bővítve az épületet – tette hozzá a polgármester.

Tuba Erik sajnálattal közölte: a kötelező akadálymentesítés, valamint a bürokrácia (tervek, engedélyek, közbeszerzés, műszaki ellenőrzés stb.) mintegy harmincmillió forintot tesznek ki, így az elnyert támogatáshoz biztosítandó önerő jó, ha huszonötmillió
forint alatt marad.

Forrás: kisalföld.hu

Kapcsolódó anyag: IKSZT lesz Rábakecölben