Ünnepváró mívestalálkozó
Szerző: Turbók Attila - Kisalföld (12.10. 00:00)

Rábakecöl - Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Luca-napi mívestalálkozót a településen. Első ízben tartottak kiállítást és vásárt az itt készített termékekből.

A harmadik alkalommal rendezték meg vasárnap Rábakecölben a Luca-napi kézmíves-találkozót. Az immáron hagyománynak számító rendezvényre nemcsak a helybéliek érkeztek, de nagy számmal jöttek érdeklődők a szomszédos kistelepülésekről és a megyeszékhelyről is. Vass László szervező elmondta: idei rendezvényükön újdonságnak számított az a kiállítás és vásár, melyet a helyszínen készült kézművestárgyakból állítottak össze. Hozzátette, visszatekintve az idei évre, elmondható, hogy a „Bábi néni kincsesháza" immár betölti azt a hagyományőrző szerepet, melyet még a 2005-ös kezdéskor szántak neki.

A fiatalok már várják a hagyományőrző programokat a rábakecöli Bábi néni kincsesházában, ahol az ünnepvárás kellékeit készíthették el a gyerekek.


– Húsvéti rendezvényünk, nyári kézművestáborunk és nyári túrázásaink megmozgatják a környék fiataljait, akik közben elsajátíthatták a kézművesség néhány fogását is – jelentette ki Vass László. Terveik szerint jövőre ismét találkozhatnak a rábakecöliekkel, bár ahogy a program szervezője keserűen megjegyezte: csak abban az esetben, ha a rendezvények anyagi hátterét legalább az idei szinten tudják tartani.

 

Forrás: http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/unnepvaro_mivestalalkozo__/2040413/