Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:54 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2013. május
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (05.29. 11:51)
 

Nem vigyáznak, ráfáznak…          Üzletbe, vendéglőbe más céllal…            Félnek a betörőtől, de…

Nyitva, de kinek?!          Katalizátorgyűjtők       Családi konfliktus          Gépkocsiban hagyott érték is érték!

 

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. májusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el. A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

1. Nem vigyáznak, ráfáznak…

 

B. Z. Sopron környéki településen lakó középkorú úr tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki március utolsó napjainak egyikén 10:00 és 11:00 óra közötti időben Sopronban az egyik élelmiszerbolt előtt eltulajdonította a farzsebéből kiesett 59.000,-Ft készpénzét. A bűncselekménnyel okozott kár: 59.000,-Ft.

 

P. Gy. soproni fiatalember tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki április elején 19:15 és 20:30 közötti időben a Sopronban az egyik kondicionálóterem öltözőjében, a fogasra felakasztott kabátja zsebéből eltulajdonította mobiltelefonját. A bűncselekménnyel okozott kár: kb. 100.000 Ft.

 

K. M. győri lakos hölgy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki április közepén 13:00 és 13:30 óra közötti időben Győr Belvárosában egy padon a maga mellé letett táskájából eltulajdonította mobiltelefonját. A bűncselekménnyel okozott kár: 90.000 Ft.

 

A fenti eseteket szemlélve óhatatlanul felmerül az olvasóban a kérdés, hogy a sértettek vajon hova figyeltek, hogy áldozattá váltak. Vajon mennyire volt fontos az a mobiltelefon, ha hanyagul a fogasra akasztott kabátban maradt, az 59.000 Ft, amely a farzsebbe volt betéve oly módon, hogy onnan könnyen kieshetett, vagy az a mobiltelefon, amely  abban a táskában volt, amelyet a tulajdonos maga mellé tett?! Odafigyeléssel számtalan bűncselekmény megelőzhető! Óvják értékeiket!

 

 

2. Nyitva, de kinek?!

 

Csorna környéki kistelepülésen lakó sértett tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki május első napjainak egyikén 09.30 óra és 12.15 óra közötti időben a családi házába, az utcafront felőli redőny kihúzását követően a befelé nyitott állapotú ablakon a lakásba bemászott. Az időközben hazaérkező tulajdonosok az elkövetőket megzavarták, akik a helyszínről elmenekültek.  A lopási kár 2.500 Ft.

 

Soproni Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy soproni családi ház tulajdonosa, akihez ismeretlen tettes április közepén 19.00. óra és másnap 07.00. óra közötti időben a nyári konyhába annak nyitott állapotát kihasználva bement, onnan aranyékszereket és egy kézitáskát tulajdonított el a benne lévő iratokkal együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 5.000.00 Ft.

 

A Kapuvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy Kapuvár környéki kistelepülésen lakó férfi ismeretlen tettes ellen, aki április elején 10.45 óra és 15.30 óra közötti időben a nyitott bejárati ajtaján keresztül, a családi házába bement és készpénzt, életbiztosítási kötvényt tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott  kár: 5.000 Ft.

 

Hogy ne váljanak a fentiekhez hasonló bűncselekmények áldozataivá, a következőket tanácsoljuk:

Az ajtókat, kapukat minden esetben zárják be, még ha csak „egy percre” is távoznak a lakásból, akár csak a kertbe, az udvarra, vagy a szomszédba. A ház kulcsait minden esetben tartsák maguknál és ne hagyják bárki által könnyen megtalálható helyen (pl. lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben). Mielőtt távoznak otthonról, zárják be az ablakokat az emeleten is. Ne tartsanak otthon nagyobb összegű pénzt, értékpapírt, ékszereket. Bár sokan rendkívül ravasznak gondolják magukat rejtekhelyválasztást illetően, az a tapasztalatunk, hogy a betörők minden rejtekhelyet ismernek.

 

 

3. Katalizátorgyűjtők

 

A Kapuvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést Á.J. kapuvári lakos ismeretlen tettes ellen, aki április közepén 20.30 és másnap 07:15 óra közötti időben a tulajdonát képező személygépkocsi katalizátorát levágta és eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár kb: 120.000 Ft.

 

A közelmúltban több ilyen jellegű bűncselekmény történt megyénkben elsősorban német gépkocsi gyártó konszern típusainál. Feltehetően egy csővágó szerszám segítségével az elkövetők a kipufogócsövet körbevágták. Amennyiben nem tudnak garázsban, zárt telephelyen, őrzött parkolóban, illetve zárt udvarban parkolni, autószerelő szakemberrel konzultálva a következőket ajánljuk:

A kipufogó cső oldalára a cső hosszában a katalizátor elé és mögé egy derékszögben hajlított ún. "szögvasat" kell felhegesztetni, ami megakadályozza, hogy a kör keresztmetszetű csövek vágására használható csővágó szerszámot a már nem kör keresztmetszetű kipufogó csövön körbeforgassák, így az elkövetők nem tudják elvágni a csövet.

 

 

4. Félnek a betörőtől, de…

 

Lakossági fórumok, beszélgetések alkalmával gyakran szembesülünk azzal, hogy a polgárok jelentős része fél attól, hogy betörnek a lakásába, házába. Azonban, amikor megkérdezzük, hogy milyen biztonsági intézkedéseket tettek annak érdekében hogy ne következzen ez be, általában a bizakodáson kívül mást nem szoktak említeni. Azt tapasztaljuk, hogy sok esetben már a betöréseket követően szánják rá magukat a különböző biztonsági intézkedésekre. Pedig megelőzhetőek lennének ezek a bűncselekmények is! Biztonsági ajtó, biztonsági zárak (Figyelem, több zár!) és megfelelő riasztó telepítése együtt kombinálva már hatékony védelmet nyújthat.

 

 

5. Családi konfliktus

 

Sz. Sz. Győr melletti településen lakó hölgy tett feljelentést férje ellen, aki április közepén feltörte az egyik népszerű közösségi oldalon lévő profilját és abból megszerzett több magánjellegű, baráti beszélgetést, melyeket egy weboldalon bárki számára hozzáférhetővé tett.

 

A családi veszekedések, válásokat gyakran kísérő jogsértések, melyek a másik fél felé irányulnak, nagy számban végződnek a rendőrségen. Elképzelhető, hogy az elkövető a „most jól megadom neki” lendülettel megvalósított cselekménye során nem méri fel, hogy bűncselekményt követ el, vagy esetleg úgy gondolja, hogy a másik fél nem fordul a hatóságokhoz.

Az ilyen jellegű cselekmények sosem a megoldás felé viszik a konfliktusokat, inkább elmélyítik azokat! Amennyiben nem tudják a válással kapcsolatos vitáikat megfelelő mederben tartani, kérjük forduljanak inkább szakemberhez. De semmiképpen ne ragadtassák el magukat meggondolatlan cselekedetre!

Amennyiben valamiféle jogsértést követnek el azonban Önökkel szemben, haladéktalanul értesítsék a hatóságot!

 

 

6. Gépkocsiban hagyott érték is érték!

 

V. L. Komárom-Esztergom megyei kistelepülésen lakó hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki április végén 18:30 óra körüli időpontban Győrött az egyik bevásárlóközpont parkolójában a kis mértékben nyitott ablakkal álló gépkocsijából eltulajdonította a táskáját a benne lévő telefonjával készpénzzel és személyes dolgaival A bűncselekménnyel okozott kár: 87.000 Ft. A sértett az eljárás során elmondta, hogy mindig lehúzva hagyják az ablakot, ha parkolnak valahol, hogy szellőzzön az autó utastere.

 

SZ-né É. E. győri lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki március utolsó napjainak egyikén Győrben az egyik nagyáruház parkolójában az őrizetlenül hagyott gépkocsija hátsó üléséről eltulajdonította a női kézitáskáját a benne lévő iratokkal, készpénzzel és mobiltelefonnal együtt. A lopási kár kb. 70.000 Ft kárt okozott. A sértett az eljárás során elmondta, hogy addig hagyta magára a nyitott gépjárművet, amíg a bevásárlókocsi visszatolta a tárolóba.

 

D. E. mosonmagyaróvári lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki április közepén 20:20 és 21:00 óra közötti időben Mosonmagyaróváron az egyik áruház parkolójában a lezáratlan gépkocsijának az első ülésen elhelyezett táskáját eltulajdonította a benne lévő bankkártyával, készpénzzel, mobiltelefonnal, lakáskulccsal együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 20.000 Ft. A sértett az eljárás során elmondta, hogy a vásárolt holmit pakolta a csomagtartóba, amikor eltulajdonították a táskáját.

 

A fenti esetek is mutatják, hogy sokan hamis biztonságérzetben ringatják magukat, felelőtlen magatartásukkal könnyű lehetőségeket kínálnak a bűnözőknek. Soha ne hagyják még résnyire sem a leparkolt gépjárművük ablakát! Minden esetben zárják be az ajtókat abban az esetben is, ha a csomagtartóba pakolnak! Ha leparkolnak valahova, ne hagyjanak értéket sehol a gépkocsi utasterében. Ha ezeket az egyszerű szabályokat betartják, akkor nem válnak gépkocsijukkal bűnözők célpontjaivá.

 

 

7. Üzletbe, vendéglőbe más céllal…

 

D. B. mosonmagyaróvári lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki április közepén 10:00 óra körüli időpontban  Mosonmagyaróváron az egyik vendéglőből besurranás módszerével eltulajdonította a pult mögött elhelyezett alkalmazottja pénztárcáját a benne lévő készpénzével, okmányaival együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 6.700 Ft.

 

Bizony nem mindenki tisztességes céllal keresi fel a különböző üzleteket, vendéglőket, de az is lehet, hogy nem tudnak ellenállni az alkalmi lehetőség csábításának. Bármelyik esetről is legyen szó, egy kis odafigyeléssel megakadályozhatják, hogy lopás áldozataivá váljanak saját üzletükben, vagy munkahelyükön. Ne hagyjanak értéket olyan helyen, ahol más is hozzáférhet! Zárják el személyes holmijukat!

 

 

7. Áldozatvédelem

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának áldozatsegítő munkatársai minden hónapban tartanak ügyfélfogadást Téten és Mosonmagyaróváron. Téten a Fő. u. 94. sz. alatt, Mosonmagyaróváron  az Erkel Ferenc u. 10. sz. alatt várják a hozzájuk fordulókat 10.00 és 14.00 óra között áldozatsegítés és jogi segítségnyújtás témakörében.

Május hónapban az ügyfélfogadások időpontjai:

Mosonmagyaróvár - május 21.

Tét - május 30.

 

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2013. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2013. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. november(pdf)

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. október (pdf)

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május

 Cikk látogatottság: 1730
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb