Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:32 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2013. január
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (02.05. 15:50)
 

Jól végződő történet példaértékű lakossággal              Robogós tolvajok

Trükkös elkövetők és áldozataik                        Felelőtlen emberek

Internetes vásárlás ezúttal külföldről és itthonról is

 

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. januári bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el. A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

1. Robogós tolvajok

 

Több feljelentés is érkezett a Győri Rendőrkapitányságra ismeretlen tettesek ellen, akik decemberben Győr városában általában koradélután – minden esetben hölgyek -  miközben a járdán haladtak motorkerékpárral, hátulról megközelítették és táskájukat a kezükből kitépték. A táskában minden esetben benne volt a sértettek pénztárcája, személyes irata, készpénze.

 

Korábban is előfordult hogy fiatal bűnelkövetők idősebb hölgyek kezéből a táskát kitépve elfutottak, azonban ezeket a személyeket kollégáink időközben elfogták. Úgy tűnik, a bűnözők nagyobb sebességre kapcsoltak. Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében táskájukat minden esetben minél közelebb magukhoz szorítva tartsák, semmi esetben sem a karjukon és lehetőség szerint ne tartsanak maguknál a szükségesnél több készpénzt.

 

2. Internetes vásárlás ezúttal külföldről és itthonról is

 

K. A. Sopron környéki kistelepülésen lakó személy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012.09.19-én egy külföldi internetes apróhirdetési oldalon egy laptopot hirdetett meg eladásra. A sértett e-mailen tartotta a kapcsolatot a hirdetővel, megbeszéltek, hogy a pénz átutalását követően az eladó csomagküldő szolgálattal elküldi a laptopot. A sértett átutalta a vételárat azonban a megbeszéltek ellenére a laptopot nem kapta meg. A bűncselekménnyel okozott kár:  390.000 Ft.

 

D. A. soproni lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki egy német internetes apróhirdetési oldalon meghirdetett eladásra egy Porsche 911 típusú személygépkocsit. A sértett e-mailen tartotta a kapcsolatot a hirdetővel és megegyeztek hogy elutal  előlegként egy megbeszélt összeget, ezt követően az eladó leszállítja a gépjárművet. A gépjármű azonban a nem került leszállításra és a befizetett előleg sem került visszautalásra. A bűncselekménnyel okozott kár: 1.201.000 Ft

 

V-né B. E. csornai lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012. decemberében az egyik népszerű internetes apróhirdetési oldalon eladásra kínált egy Iphone 5 típusú mobiltelefont. A sértett a készülék árát utánvétellel kifizette, a készüléket kézhez kapta. A használat során jött rá, hogy a megvásárolt készülék valójában nem eredeti, hanem hamisítvány. A bűncselekménnyel okozott kár: 174.500 Ft.

 

M. L. Csorna környéki lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az interneten egy hirdetési oldalon eladásra kínálta a traktorát. A sértett az eladó részére átutalta a kialkudott vételárat azonban a tarkatort nem szállították le számára. Az eladót a megadott elérhetőségeken azóta elérni nem tudta. A bűncselekménnyel okozott kár: 2.272.000 Ft.

 

Ahogyan azt már korábban internetes vásárlások során tanácsoltuk, lehetőség szerint soha ne utaljanak előre pénzt az eladónak. Minden esetben személyesen találkozzanak és győződjenek meg arról, hogy valóban a megbeszélt terméket kapják, vagy ha ez nem kivitelezhető, akkor utánvétellel fizessenek. Külföldi hirdetés esetén a személyes találkozót nehéz kivitelezni, de ez az egyedüli garancia arra, hogy valóban azt kapják a pénzükért, amiért megalkudtak.

 

3. Felelőtlen emberek

 

S. Á. 22 éves Mosonmagyaróvár környéki településen lakó fiatalember feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012.12.13-án kora délután az ismerőse háza előtt  letámasztott és rövid időre magára hagyott kerékpárjának a kosarából eltulajdonította táskáját a benne lévő készpénzével, pendrive-val, okmányaival és bankkártyájával együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 30.000 Ft.

 

U-né I. I. mosonmagyaróvári lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012.12.22-én délelőtt a lakóháza lépcsőházában rövid ideig őrizetlenül hagyott bevásárló kosarát eltulajdonította, a benne lévő élelmiszerrel, pénztárcájával, készpénzével, személyes irataival együtt. A kosár a benne lévő dolgaival, a készpénz kivételével később megkerült. A bűncselekménnyel okozott kár: 10.000 Ft.

 

Soha, semmilyen körülmények között ne hagyják értékeiket felügyelet nélkül még rövid időre sem. Sok esetben alkalom szüli a tolvajt és ők sajnos élnek is a kínálkozó lehetőséggel.

 

4. Trükkös elkövetők és áldozataik

 

W. E. 41 éves mosonmagyaróvári hölgy feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik 2012.12.04-én kora délután a lakásába adomány gyűjtés ürügyével becsengettek. Miután beengedte őket, egy pohár vizet kértek, becsukták a bejárati ajtót, illetve bekapcsolták a rádiót. Ezekkel a tevékenységekkel teljesen elterelték a sértett és a szintén otthon tartózkodó idős édesanyja figyelemét, majd eltulajdonítottak 2 db arany gyűrűt és 10.000 Ft-ot. A bűncselekménnyel okozott kár: 45.000 Ft.

 

Cs. B. 91 éves győri úr feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik 2012.12.10-én késő délután a lakásánál megjelentek arra hivatkozva, hogy a beázott lakást szeretnék megtekinteni. A sértett beengedte őket, egyikőjük szóval tartotta őt, közben a másik személy a konyhaasztalról eltulajdonította a sértett kistáskáját a benne lévő készpénzzel, irataival és karórájával együtt. A bűncselekménnyel okozott kár:: 47.000 Ft.

 

K. Z-né 85 éves soproni lakos feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik 2012.12.04-én reggeli órákban hozzá becsengettek azzal az ürüggyel, hogy valamilyen javítást végeznek a házon és a lakásban is meg kell nézniük a vezetékeket. Beengedte őket, az egyikük vele a szobában beszélgetni kezdett, a másik személy pedig a konyhában „dolgozott”. 20 perc elteltével távoztak a lakásból. A sértett utána vette észre, hogy a konyhában lévő táskájából eltűnt a pénztárcája,valamint a konyhaszekrényből a félretett pénze. A bűncselekménnyel okozott kár: 100 000 Ft.

 

Kérjük hívják fel a környezetükben lakó idősek és a családtagjaik figyelmét, hogy ne engedjenek be idegeneket a lakásukba! Előbb győződjenek meg róla, hogy az illető valóban onnan jött és abból a célból, mint ahogyan azt állítja. Ha önmaga erről nem tud meggyőződni, célszerű egy számára hiteles személyt (szomszéd, rokon) megkérdeznie.

 

5. Jól végződő történet példaértékű lakossággal

 

Rendőri jelentés alapján eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki 2012.12.11-én délelőtt Kapuváron az egyik társasház lépcsőházának ajtaját befeszítette, majd a földszinti 1. számú lakás ajtajának zárját eltörve oda behatolt, és onnan étkészletet, notebookot, egyéb tárgyakat tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár: 500.000 Ft, a rongálással okozott kár: 50.000 Ft.

 

A kollégáink rövid időn belül elfogták az elkövetőket és az eltulajdonított értékek is hiánytalanul meglettek. A sikeres elfogás annak is köszönhető, hogy a rendőrség rendszeres figyelem felhívó munkája eredményeképpen az egyik lakó a lépcsőházban felismerte a gyanús helyzetet, és kérdőre vonta az idegen, látszólag cél nélkül ott tartózkodó személyeket. Ezt követően haladéktalanul értesítette a rendőrséget és az ismeretlenekről kiváló személyleírást adott meg. Ráadásul több lakó, járókelő is segített az elkövetőket keresni. A bűnözők gyalogosan és gépkocsival próbáltak menekülni, azonban kollégáink feltartóztatták és elfogták őket. Ez az eset a forró nyomon üldözés, elfogás és az állampolgárok éberségének kiváló példája, melyről a Kisalföld című megyei napilap is beszámolt.

 

 

Győr, 2013. január 15.

                                                                   Tisztelettel:

Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

   

 

Fogadják meg tanácsainkat!

Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. november(pdf)

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. október (pdf)

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 2081
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb