Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 13:07 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. június
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (06.15. 16:52)
 
Kerékpártolvajok lendületben. Idősek veszélyben. Munkahelyi tolvaj. Gyújtogató, szándékos károkozó Győrben.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. júniusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

1.

Kerékpártolvajok lendületben

 

Csornán és Sopronban kifejezetten aktívak voltak a közelmúltban a kerékpártolvajok, nem soroljuk fel az összes ilyen jellegű bűncselekményt, pár jellemző esetet emelünk ki a számtalan esetből:

 

A Soproni Rendőrkapitányságon feljelentést tett Sz. Sz. 35 éves soproni lakos, ismeretlen tettes ellen, aki a feljelentést megelőző 1 hónapban eltulajdonította a társasházuk zárt tárolójában záratlanul elhelyezett kerékpárját. A bűncselekménnyel okozott lopási kár: 60.000 Ft.

 

A Soproni Rendőrkapitányságon feljelentést tett S. N. 40 éves soproni lakos ismeretlen tettes ellen, aki a feljelentést megelőző 2 hétben a társasházuk zárt pincéjében záratlanul elhelyezett kerékpárját eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott lopási kár: kb. 150.000 Ft

 

A Soproni Rendőrkapitányságon feljelentést tett K. Cs. 42 éves soproni lakos ismeretlen tettes ellen, aki 2011.05.07 napon 04:00 és 08:30 közötti időben egy soproni társasház zárt udvaráról eltulajdonította önmagához zárt kerékpárját. A bűncselekménnyel okozott kár: 60.000 Ft.

 

A Soproni Rendőrkapitányságon feljelentést tett H. I. 53 éves soproni lakos ismeretlen tettes ellen, aki 2011.05.14 napon 07:40 és 08:00 közötti időben Sopronban egy élelmiszerbolt előtti tárolóból eltulajdonította záratlanul hagyott kerékpárját. A bűncselekménnyel okozott kár: 52.600 Ft.

 

A Soproni Rendőrkapitányságon feljelentést tett E. J. 47 éves soproni lakos ismeretlen tettes ellen, aki 2011.05.18 napon 08:00 és 20:00 közötti időben Sopronban, Erzsébet utcában található GYSEV üzemi területén lévő kerékpártárolóból lakatlevágás módszerével eltulajdonította kerékpárját. Az eltulajdonított kerékpár értéke: 64.900,- Ft. A rongálással az elkövető a sértettnek 2.300,- Forint kárt okozott.

 

A Soproni Rendőrkapitányságon feljelentést tett I. T. 26 éves soproni lakos ismeretlen tettes ellen, aki 2011.05.18 22:30 és 2011.05.19 12:00 közötti időben Sopronban a társasházuk lépcsőházban a lépcső korlátjához lezárt kerékpárját eltulajdonította. A lopással okozott kár: 92.000,- Ft. A rongálással okozott kár: 2.000,- Ft.

 

A Soproni Rendőrkapitányságon feljelentést tett B. B. 21 éves Sopronban tanuló egyetemista ismeretlen tettes ellen, aki 2011.05.19 napon 13 óra 15 perc és 13 óra 20 perc közötti időben eltulajdonította az egyetem hátsó bejáratánál az ablakrácshoz lezárt kerékpárját. A lopással okozott kár: 130.000,- Ft. A rongálással okozott kár: 2.000,- Ft.

 

A Soproni Rendőrkapitányságon feljelentést tett K. I. 46 éves Sopron környéki településen lakó férfi ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 05. 22-én 03.00 óra és 03.30 óra közötti időben a lakóhelyén lévő presszó előtti részen a korlátnál lakattal önmagában lezárt kerékpárját eltulajdonította. A lopással okozott kár: 20.000,-Ft, a rongálással okozott kár: 2.000,-Ft.

 

Eljárás indult K. J. csornai lakos feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 05. 13-án 05:00 óra és 15:00 óra közötti időben Csornán az egyik temető előtt lévő kerékpártárolóban elhelyezett és önmagához zárt kerékpárját eltulajdonította. A lopással okozott kár: kb. 10.000

 

T. Á. csornai lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2011.06.04 napon 05:20 és 18:00 óra közötti időben Csornán, a Vasútállomás előtt, a tárolóhoz zárt kerékpárját eltulajdonította. A lopással okozott kár kb.: 30.000 Ft. A rongálással okozott kár: 2.000,- Ft.

 

Kérjük, hogy minden esetben biciklizárral zárják le kerékpárjukat oly módon, hogy valamely stabil tereptárgyhoz rögzítik. Mivel az elkövetők általában erővágóval szerelkeznek fel, nem mindegy milyen zárral rendelkezik a tulajdonos. Célszerű vásárláskor a zár papírjait átböngészni, vagy az eladónál rákérdezni, hogy az mennyire ellenálló ilyesmivel szemben. A fenti példákból is látható hogy hiába voltak lezárva némely esetben a kerékpárok, a kárértékekből leszűrhető, hogy az alkalmazott zárak és a biciklik  messze nem voltak arányban árukat tekintve. A tulajdonosok a legolcsóbb zárakkal próbálták védeni értékes kerékpárjaikat!

Fontos tudni, hogy a biciklitolvaj – mint minden más bűnöző – nem időzhet sokat a zárral szöszmötölve, mert az egy idő után feltűnést kelt és így hamar lebukhat. Ebből kifolyólag olyan zárakkal lezárt kerékpárokat keres, amelyeket egyszerre elvághat.

Mint láthatjuk, a kerékpárok nem csak a közterületen, hanem a lakások zárt tárolóiban sincsenek teljes biztonságban, mivel nem megfelelő zárral rendelkeznek ezek a helyiségek. Sajnos az esetek többségében legegyszerűbb zárakkal működnek ezek az ajtók, amit az elkövető a gyűjteményében lévő kulccsal erőszakos nyom nélkül egyszerűen kinyit (a kulcsmásolónál szám alapján a polcról vásárolhatók az ilyen típusú zárakhoz való kulcsok).

Úgy gondolom, hogy egy megfelelő minőségű biztonsági zár a tároló tulajdonosokat anyagilag nem érintheti olyan mélyen, hiszen a költségek osztódnak. Ha megkeresnek egy zárakkal foglalkozó szakembert, könnyen meglepődhetnek, hogy nem csak az átlag ember számára megfizethetetlen árkategóriában lehet jó minőségű biztonsági zárat venni.

 

2.

Idősek veszélyben

 

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki 2011.05.18-án 07:00 és 07:30 óra közötti időben M. J. A-né 78 éves mosonmagyaróvári lakost lakásában - miközben a résnyire nyitott bejárati ajtaja mögött burgonyát válogatott - az ajtót belökve belépett három 8-9 év körüli gyermekkel, akik közül az egyik az idős hölgy nyakából megpróbálta letépni arany nyakláncait, amely nem sikerült, mivel a sértett egy alkalommal arcon ütötte. Ezt látván az ismeretlen férfi a sértett karját megragadva a tároló helyiségbe lökte, majd a kezénél fogva kirángatta és a fürdőszoba ajtófélfához állította és a járókeretét a konyhába hajította, ezt követően a gyermekekkel távozott a lakásból. M. J. A-né a bántalmazás során - többszörös bordatörésben és zúzódásokban megnyilvánuló - 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

 

A bűncselekmény nem történhetett volna meg, ha a sértett bezárta volna a bejárati ajtaját! Záratlan, sőt! nyitott ajtó esetén a tulajdonos nem tudja kontrollálni hogy ki megy be a lakásába. Sajnos az idős rokonaink jóhiszeműsége nem ismer határokat, ezért hatalmas a felelősségünk abban, hogy jobban odafigyeljünk rájuk, felhívjuk a figyelmüket a veszélyforrásokra, illetve hogy hogyan lehet ezeket elkerülni, megelőzni. Jelen eset azt mutatja, hogy  új elemként  megjelent megyénkben az  idősek elleni agresszív támadás, amely odafigyeléssel szintén megelőzhető.

 

3.

Munkahelyi tolvaj

 

A. G. kapuvári lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2011.05.11-én 06.00 és 17.00 óra közötti időben kapuvári munkahelyén a zsebéből kiesett mobiltelefonját megtalálta és eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár kb: 21.000 Ft.

 

A munkahelyén sem védett senki a bűnözőkkel vagy az alkalmi tolvajokkal szemben. Mobiltelefonjaikat ne zsebükben, hanem például a ruházathoz rögzített tartóban hordják, így elkerülhető hogy véletlenül elveszítsék. Azt pedig botorság feltételezni, hogy minden megtaláló becsületes…

Amennyiben pedig a mobiltelefon nem szükséges a munka ellátáshoz, vagy annak használatát a munkáltató tiltja, zárják el biztonságos helyre.

 

4.

Gyújtogató, szándékos károkozó Győrben

 

Május hónapban Győr számtalan területén gyújtott fel ismeretlen tettes hulladékgyűjtőket. Hol szelektív hulladékgyűjtő edényeket, hol átlagos szemeteskukákat hol pedig műanyag konténereket gyújtott fel az ismeretlen elkövető. A kárérték a GYŐRSZOL ZRT sérelmére összesen 1.300.000 forint. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeképpen az elkövető beazonosításra került, az ügy jelenleg is folyamatban van.

 

A céltalanul csavargó fiatalok unalmukban alkalmanként könnyen bűncselekmény elkövetőivé válhatnak. A cselekedetük kezdetben jó heccnek tűnhet, amelyről később kiderül, hogy komoly bűncselekmény. Kérjük, figyeljenek oda gyermekeikre, hogy a szünidőben mivel foglalkoznak és kivel barátkoznak.

Ha pedig bármi bűncselekményre utaló dolgot tapasztalnak, kérjük azonnal hívják a 107 vagy a 112-es hívószámot!

 

Győr, 2011. június 14.

                                                                                     Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május

 Cikk látogatottság: 2160
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb