Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:16 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2010. október
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes (10.13. 16:33)
 

A közelmúltban Kolontár és Devecser településeket érintő tragédia következtében nehéz helyzetbe került lakosok részére több szervezet gyűjt valamilyen formában adományokat. Tapasztalataink szerint ilyenkor megjelennek a bűnözők is, akik kihasználják a polgárok adakozó szándékát, azonban nem a rászorultaknak adják át az összegyűjtött javakat, hanem ők maguk használják azokat fel.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. októberi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

1.

Győrben és Sopronban és egy Kapuvár környéki kistelepülésen is sikeresen surrantak be a bűnözők több gyanútlan és gondatlan sértett lakásába. A sértettek között egyaránt vannak fiatal és idős háziasszonyok és urak.

 

Győrben például a be nem zárt ajtón keresztül jutott be a lakásba a bűnöző akit a sértett a szobából kilépve vett észre. Éppen a konyhában álldogált az elkövető és a polcon levő pénztárcát akarta elvinni. A sértett azonnal kiabálni kezdett, mire az elkövető hozzávágta a pénztárcát és elszaladt, így lopási kár nem keletkezett.

 

Hasonlóan szerencsésen végződött annak a győri hölgynek az esete, akihez szellőztetés miatt nyitva hagyott lakásajtón jutottak be a bűnözők. Miközben kutattak, a tulajdonos észrevette őket, ezért aztán gyorsan zsákmány nélkül elfutottak.

 

Természetesen nem volt mindenki ilyen szerencsés. Volt olyan győri sértett, akinek az előszobában lévő fogasról akasztotta le táskáját a bűnöző és vitte el a benne lévő összes iratával, bankkártyájával, pénzével, mobiltelefonjával. 

 

Sopronban egy idős sértett összes megtakarított - és otthon egy borítékban a szekrényben tárolt – pénzét vitte el a lakásba besurrant elkövető. A kár többszázezer forint.

 

Egy Kapuvár melletti kistelepülésen lévő idős férfi egy nap azzal szembesült, hogy a szekrényében papírzacskókban őrzött félretett pénze hiányzik. Idegenek nem jártak nála, azonban ha a melléképületben tartózkodott, soha nem zárta be a ház ajtaját, illetve a kapuja is nyitva volt. Mivel nem minden nap ellenőrizte pénze meglétét, a bűncselekmény pontos időpontját sem lehet egyenlőre meghatározni. A kár több millió forint.

 

Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzéséhez nem szükséges más, mint a bejárati ajtó zárjának használata. Ha otthon tartózkodnak, a bejárati ajtót akkor is zárják be minden alkalommal. Ha úgy döntenek, hogy a lakást az ajtón keresztül szellőztetik ki, minden esetben tartózkodjanak az ajtó közvetlen közelében, megakadályozva ezzel azt hogy  rossz szándékú emberekben még a gondolata is felmerüljön annak, hogy illetéktelenül bemenjenek az Önök lakásába.

  

2.

Csorna környéki két kistelepülésen is megtörtént szinte szóról-szóra ugyan az az eset pár nap eltéréssel. A sértettek családi házához tartozó tárolóból tulajdonítottak el ismeretlen tettesek kerékpárt. Mindkét esetben kerítéssel volt körbekerítve az udvar, azonban a tárolók nyitottak voltak. A bűncselekményekkel okozott kár mindkét esetben több tízezer forint.

 

Sajnos értéktárgyaink, használati tárgyainknak nem feltétlenül biztonságos helye a zárt udvar, mindenképp figyeljenek a tároló helyiségek zárására is! 

  

3.

A gépkocsitulajdonosok sem érezhetik biztonságban értékeiket ha azokat látható helyen hagyják parkoláskor. Mindenszentekkor sokan keressük fel halottaink síremlékeit a temetőben. A bűnözők azonban ilyenkor is dolgoznak. Előszeretettel látogatják ebben az időszakban a tömött temetői parkolókat zsákmányra lesve.

 

Sopronban és környékén az elmúlt időszakban több hanyag gépkocsitulajdonos tanulta meg, azt az alapvető tételt, hogy: ne hagyjon értéket gépkocsijában. Egy szép szeptemberi hétköznapon 14:55 óra és 15:55 óra közötti időben leparkolt személygépkocsi jobb első pillangóüvegét betörte az elkövető, majd az ajtót kinyitva eltulajdonította a jobb első ülésen hagyott táskát a benne lévő készpénzzel, személyes iratokkal és 2 db. mobiltelefonnal együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 80.000 Ft, rongálással okozott kár: 20.000 Ft.

 

Szintén szeptember egyik napján 19:30 óra és 22:00 óra közötti időben egy Sopron közeli település parkolójában leállított furgon jobb oldali ajtajának pillangó ablakát ismeretlen tettes betörte és az utastérből a szélvédőn elhelyezett Medion típusú GPS készüléket eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár: kb. 83.700 Ft A rongálással okozott kár: kb. 25.000 Ft.

 

Egy hétfői napon 12:17 óra és 12:33 óra közötti időben Sopron melletti település egyik utcájában parkoló személygépkocsijának bal első ablaküvegét betörte ismeretlen tettes és az ülésről eltulajdonította az ott hagyott laptopot, valamint egy kézitáskát a benne lévő okmányokkal és készpénzzel együtt. A lopással okozott kár: 250.000 Ft, a rongálással okozott kár:15.000 Ft.

 

Ugyan ezen a héten hétvégén 15:00 óra és16:00 óra közötti időben egy Sopron melletti település temetői parkolójában leállított személygépkocsit ismeretlen módszerrel nyitott ki az elkövető, majd az anyósülés előtti kesztyűtartóból eltulajdonította a pénztárcát a benne személyes iratokkal. A lopással okozott kár: 6.000,-Ft Rongálási kár nem keletkezett.

 

Ebben az esetben nem látható helyen hagyta pénztárcáját a tulajdonos, azonban gyakran a parkolóban teszik el a kesztyűtartóba, ülés alá, csomagtartóba a táskáikat, pénztárcáikat amit a közelben zsákmányra vadászó bűnözők kifigyelnek. Így pontosan tudják, hogy melyik gépkocsit kell kinyitniuk és hogy hol kell keresni az értékeket! Ezért azt tanácsoljuk, hogy ha tudja hogy közterületen meg fog állni autójával, a táskáját, értékeit vagy vigye magával vagy pedig még elinduláskor tegye el őket olyan helyre, ahol nem láthatók.

Kapuváron is meglátogatták a gépkocsifeltörők a temető környékét szeptemberben egy másik szombati napon. 15:00 óra és 15:15 között a temető előtti parkolóban álló feltehetően lezáratlan gépkocsiból ismeretlen tettes eltulajdonított az ülésen hagyott vászontáskát a benne lévő készpénzzel, mobiltelefonnal, arany ékszerrel, személyes iratokkal, bankkártyával együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: kb. 1.000.000 Ft.

  

4.

Az interneten való vásárlás is veszélyeket rejt magában, ha nem kellően körültekintő a vásárló! Kétségtelenül nagyon csábító, amikor jó áron és kényelmesen otthonról a karosszékből tudunk vásárolni, de sohase feledjük el, hogy könnyen bűncselekmény áldozataivá válhatunk egy ilyen vásárlás esetén. Lehetőség szerint csak az árú átvétele után fizessük ki az interneten keresztül rendelt terméket. Ne feledjük, hogy az összes komoly forgalmazónál utánvétellel is vásárolhatunk. Minden alkalommal a lehető legkörültekintőbben járjunk el ilyen vásárlás esetén, próbáljunk meg az eladóról leinformálódni és maximum előleget fizetni előre.

 

Csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult egy soproni lakos feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki a www.vatera.hu aukciós portálon a bankszámlára való pénzátutalás után, a kiválasztott terméket nem postázta el a megrendelőnek. A csalással okozott kár: 20.500 Ft.

 

Csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Soproni Rendőrkapitányságon egy osztrák lakos feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki a www.express.hu internetes hirdetési portálon bankszámlára való pénzátutalás után, a megbeszéltek alapján megvásárolt gépkocsit a megrendelőnek nem juttatta el. Az okozott kár: 400.000 Ft.

 

Szabálysértési kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult szintén a Soproni Rendőrkapitányságon egy soproni fiatalember feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, akitől a www.vatera.hu internetes aukciós portálon 2 db Converse tornacipőt vásárolt, melynek vételárát át is utalta a megadott számlaszámra, de a kért termékeket nem kapta meg. A bűncselekménnyel okozott kár: 10.600,- Ft.

 

5.

A közelmúltban Kolontár és Devecser településeket érintő tragédia következtében nehéz helyzetbe került lakosok részére több szervezet gyűjt valamilyen formában adományokat. Tapasztalataink szerint ilyenkor megjelennek a bűnözők is, akik kihasználják a polgárok adakozó szándékát, azonban nem a rászorultaknak adják át az összegyűjtött javakat, hanem ők maguk használják azokat fel. Annak érdekében, hogy adományaik lehetőség szerint elérjenek a rászorultakhoz, mindig olyan szervezetnek adományozzanak, amelyet ismernek, illetve amit kis utánanézéssel le tudnak ellenőrizni, hogy valóban létezik és valóban segít. Nem árt utána nézni annak sem, hogy a megadott számlaszám valóban az megadott szervezethez tartozik-e.

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 2237
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb