Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2021. december 03. 17:44 Ma Ferenc, Olívia napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2010. június
 
Szerző: Kovács Sándor r.alezredes osztályvezet? (06.17. 10:02)
 

A soproni csalásos esetek folytatódnak, terjeszkednek.

A lakosság körében kedveltek a betörővonzó védelmi megoldások.

Csalogató gépjárművek...

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. júniusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

1.

Sopronban a közelmúltban egy diszkontáruház előtt parkoló nyitott állapotban lévő tehergépkocsiból ismeretlen tettes eltulajdonította a tulajdonos övtáskáját a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt. A bűncselekménnyel okozott lopási kár: 10.000,- Ft.

 

2.

Szintén Sopronban egy késő délelőtti időpontban egy nyilvános parkolóban, ismeretlen tettes ez idáig ismeretlen módszerrel kinyitotta az ott parkoló sértett Volkswagen Golf tip. személygépkocsiját. A gépkocsi utas terében kutatást végzett és onnan eltulajdonított 40 Euro  készpénzt ill. 1 db lakáskulcsot.

 

3.

Pár hete Csorna belvárosában családi háza előtt parkolt le délután Fiat Unó típusú személygépkocsijával egy helyi lakos. Másnap reggel munkába indult volna, azonban azt tapasztalta, hogy a gépkocsi hátsó ajtajának zárszerkezetét ismeretlen eszközzel feltörte az ismeretlen elkövető, majd a csomagtartóban lévő 1db HILTI típusú fúró-kalapácsot, 1 db piros kofferben lévő tartozékokkal együtt eltulajdonította, mellyel a sértettnek 200.000 Ft kárt okozott.

 

A gépkocsi utasterében, vagy egyéb, kívülről látható helyen hagyott értékes – vagy annak tűnő - tárgyak miatti gépkocsi feltörések, a "csak egy percre ugrottam be a boltba" típusú esetek mind azt mutatják, hogy a sértett könnyelmű magatartása nagymértékben hozzájárult a bűncselekmény elkövetéséhez. Amikor a sértett a gépkocsiját nyitva hagyja, gyakorlatilag tálcán kínálja értékeit a bűnözőknek. Például ha a csornai illetékességű sértett nem hagyta volna a nagy értékű szerszámait a járműben éjszakára, akkor kisebb lett volna az esély, hogy Ő vált volna az elkövető kiszemelt áldozatává.

 

 

4.

Az előző havi Hírlevelünkben bemutatott soproni csalásos esetek a feljelentések tanúsága szerint Mosonmagyaróváron folytatódnak! A bűnözők sajnos két esetben is sikerrel jártak. Mindegyik esetben idős embereket tévesztettek meg és csalták el tőlük a több százezer forintnyi megtakarított pénzüket. A történet a sopronival szinte teljesen azonos: a sértettet az otthoni vezetékes telefonján több alkalommal unokája keresztnevén, vagy egy ismerőse nevén bemutatkozva felhívta egy személy, hogy Ausztriába karambolozott és sürgősen szüksége van 5-700.000,-Ft-ra. A telefonáló elmondta azt is, hogy az általa kért összegért egy barátja fog érkezni. Az idős sértettek elhitték a történetet és amikor megérkezett az ismeretlen személy vagy a taxis, át is adták neki a pénzt.

 

Kérjük, hívják fel a környezetükben élő idős családtagjaik, ismerőseik figyelmét a fenti esetekre! Tájékoztassák idős rokonaikat arról, hogy ha a csalók által elmondott történet esne meg Önökkel, akkor valójában hogyan járnának el ebben az esetben – biztosak vagyunk benne, hogy nem egy ismeretlen taxis küldenének az idős rokonukhoz pénzért –, illetve tájékoztassák őket, hogy ha hasonló hívást kapnak, akkor haladéktalanul értesítsék a rendőrséget.

 

5.

Egy sopron környéki faluban pár nappal ezelőtt a délelőtti órákban ismeretlen tettes egy családi ház udvarába a kulccsal nem zárt udvari kapun bement, és a lakás bejárati ajtaja mellett elhelyezett lakáskulcs segítségével gond nélkül a lakásból készpénzt tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár: 41.400 Ft.

 

Nagyfokú felelőtlenség egy ház vagy lakás kulcsait a bejárati ajtónál elhelyezni, vagy „elrejteni”. Ha a tulajdonos nem tartózkodik otthon, akkor a kertkaput minden esetben zárják be, a lakáskulcsot pedig vigyék magukkal! Célszerűnek tartjuk riasztó felszerelését is, amely egyszeri, de hosszabb távon biztosan megtérülő kiadás. Az elkövetők általában nem szívesen bíbelődnek a riasztókkal, hiszen a lehető leggyorsabban akarnak végezni. Ha még is megpróbálkoznak egy – szakszerűen felszerelt! – riasztóval ellátott házba való betöréssel, hamarosan fel kell venniük a nyúlcipőt, hiszen a riasztó hangos jelzéssel hívja fel a figyelmet tettükre.

 

 

Kapcsolódó anyag: Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1789
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Covid oltások

Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat

Pilinszky 100 kiállítás

Élö Adventi Naptár

Önkormányzati pályázati hírek

Agrárhírek

Képviselö-testület ülése

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tüzgyújtás szabályai

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Vöröskereszt tagdíjak

Adófizetési, bevallási kötelezettségek

BESZK hírek

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Csapdapark

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Tájékoztatás edényazonosító matricákról

Útjaink védelmében

Felhívás

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Támogatott civil szervezetek

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb