Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 09. 01:44 Ma Erhard napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Alapítványként támogatnák a diákokat
 
Szerző: Turbók Attila (04.30. 18:13)
 

Rábaköz - Erejükhöz mérten támogatják helyi diákjaikat a rábaközi települések. Az országos Bursa Hungarica-programon felül Kapuváron a Sedes Sapientiae támogatási rendszert működtetik, Rábakecölben pedig tanévkezdési támogatást adnak.

A Rábaköz településein általában szociális alapon támogatják a helyi diákokat, melynek az országos szintű Bursa Hungarica pályázati rendszer ad keretet. Az önkormányzatok azonban erejükhöz mérten más módon is segítik a helyben lakó diákjaik tanulmányait.

– Öt évvel ezelőtt a jelenlegi polgármesterrel együtt határoztuk el annak a diáktámogatási rendszernek a bevezetését, melyet napjainkban Sedes Sapientiae pályázati rendszerként ismernek a kapuvári diákok – mondta el lapunknak Pintér Gábor önkormányzati képviselő.

A támogatási rendszerben évente öt középiskolai és öt felsőfokú
tanulmányokat végző, helybeli diákot támogat a város. A támogatás összege fejenként húszezer forint évenként, ám a képviselő hozzátette, egy-egy hallga-tó akár többször is jelentkezhet a támogatási formára. A Sedes Sapientiae támogatások odaítéléséről a képviselő-testület szakbizottsága dönt. Pintér Gábor elmondta, a támogatás feltételei nem merülnek ki a jó tanulmányi eredményekben. Fontos, hogy a pályázó szerepeljen a város kulturális vagy sportéletében is. A Sedes Sapientiae támogatási rendszerét átszervezik.

A legutóbbi kapuvári Sedes Sapientiae díjazottjai.
A legutóbbi kapuvári Sedes Sapientiae díjazottjai.

A későbbiekben alapít- ványi formában képzelik el a diákok támogatását, megkönnyítve az esetleges adományozók helyzetét is.

Az országos Bursa Hungarica-program keretében tavaly közel 760 ezer forintot fizetett ki ilyen célra a kapuvári önkormányzat. Ez a támogatási forma szociális alapon működik.

A beledi önkormányzat például tíz hónapon át tizenöt helybéli hallgatót támogat tanulmányai során. – Az elmúlt évben önkormányzatunk 560 ezer forintot áldozott erre – közölte Tompáné Balogh Mária polgármester.

A Bursa Hungarica keretében évente közel 800 ezer forintot fizet ki a rábakecöli önkormányzat harminc helybéli főiskolásnak. A diákok támogatása azonban itt nem ér véget, a kecöli községháza minden évben egyszeri tanévkezdési támogatást nyújt a helybéli tanulóknak. A Rábakecölben lakó ötvenhárom középiskolás fejenként nyolcezer forintot, az általános iskolát kezdő negyvenhat kisdiák összesen közel 260 ezer forintot kapott. Tuba Erik polgármester elmondta, beléptek az úgynevezett Arany János-programba is, melynek keretében három helybéli tanuló fejenként 50 ezer forintos éves támogatásban részesült a helyi önkormányzat részéről.


Késve utalják

Technikai okokból mintegy három-négy hetes késéssel utalják a felsőoktatási Bursa Hungarica-ösztöndíjakat. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetét a pályázó állandó lakhelye szerint illetékes települési önkormányzat – esetleges megyei önkormányzati kiegészítéssel –, illetve az önkormányzati támogatással megegyező összegig az oktatási tárca biztosítja.


Cikk látogatottság: 2861
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája