Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2021. december 01. 21:51 Ma Elza napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
`Szül?k´ az iskola ellen?
 
Szerző: Turbók Attila (04.30. 18:11)
 

Rábakecöl - "Szülők" aláírással az Állami Számvevőszék vizsgálatát követeli néhány rábakecöli lakos a még működő helyi iskola ellen. A pénteki közmeghallgatás résztvevői egybehangzóan elítélték a levél íróit, a polgármester szerint szabályosan működtetik intézményüket.

A rábakecöli iskola – véleményük szerint – szabálytalan működtetése és alacsony szakmai színvonala miatt az Állami Számvevőszék vizsgálatát követeli egy levél, melyet név nélkül, "Szülők" aláírással juttattak el a számvevőszék megyei irodájához.

Tuba Erik, a dél-rábaközi kistelepülés polgármestere kijelentette, intézményük működtetése mindenben megfelel a vonatkozó törvényeknek, ellenben mélységesen elítéli a levél íróit, úgy véli, helybéliek ilyen módon még nem fordultak saját falujuk ellen.

Polgármesterük véleményét osztják azok a rábakecöliek, akik megjelentek az elmúlt péntek esti közmeghallgatáson.

A képviselő-testület megjelent tagjai szerint a levél arculcsapása minden
helyi szülőnek és rábakecöli lakosnak.

Lapunk már foglalkozott a rábakecöli iskola jövőjével a helyi polgármester akkor elmondta, amennyiben a kecöli szülők helyben íratják be csemetéiket, úgy az iskola működése évekre biztosított lenne. – Véleményem szerint az egykori alapítványi iskola szervezésével is az volt a szülők szándéka, hogy intézményünket helyben tartsuk – jelentette ki a polgármester. Ezért is tartja megdöbbentőnek a számvevőszékhez írt levelet, melyben nemcsak a – levélírók szerint – fennálló törvénytelenségeket kifogásolják, de az oktatás színvonalát is kritizálják. A névtelen feljelentők szerint az intézmény csak azért működik, hogy a helyi pedagógusoknak állásuk legyen.

Az iskola egykori és jelenlegi munkatársai a szülőktől évtizedek óta nem hallottak minőségi kifogásokról.
Az iskola egykori és jelenlegi munkatársai a szülőktől évtizedek óta nem hallottak minőségi kifogásokról.

– Hangsúlyozom, önkormányzatunk megtesz mindent azért, hogy a helyiek eredeti szándéka szerint helyben tartsa legalább az alsó tagozatot, hogy a kisebb gyermekeknek ne kelljen az ingázás nehézségeit megismerni – jelentette ki Tuba Erik. Ennek érdekében minden törvényes eszközt felhasználnak és biztosítják az intézmény szabályszerű és elvárható színvonalú működését. Utóbbiakat az elkerült felsősök eredményei és a kompetenciamérések is igazolják. Az intézmény jövőjéről kijelentette, szándékuk szerint fenntartják, ám a hasonló tartalmú levelek nem segítik a rábakecöli többség iskolamarasztaló szándékait.

A péntek esti közmeghallgatás résztvevői elítélték a névtelen levelet, az iskola egykori és jelenlegi munkatársai pedig szomorúan jegyezték meg, a rábakecöli szülőktől évtizedek óta nem hallottak minőségi kifogásokat. A közmeghallgatást követően többen megjegyezték, a levél íróinak kiderítésére nem kell sokat kutakodni, úgy vélik, helyi hatalmi harc és az egykori alapítványi iskola megmaradt támogatói állhatnak a levél hátterében.

A szóban forgó "szülői" levél

Sajtóban történt felelősség áthárítása miatt fordulunk a Tisztelt Hivatal Vezetőhöz (habár nem tudjuk jó helyre-e) abban az ügyben, hogy a rábakecöli iskola törvénytelen működésének mi vagyunk az okozói.

A Rábakecöli Általános Iskola drasztikus leépítésen ment át az elmúlt időben, az-az társult a Beledi AMK-val. A felső tagozatos gyermekek a Beledi Iskolába járnak, habár nem mind, az alsósok pedig a szélrózsa minden irányába kerestek lehetőséget a minél jobb tudás elsajátítására. (Répcelak, Vág, Mihályi, Szil, Beled)

Az ok, hogy az alsó tagozatosok tanítására a legfelkészületlenebb nevelők maradtak (sem a negyedikes német, sem az angol tanítására nincs képesítésük) mely rendkívüli hátrányt jelent a gyermeknek a későbbikben.

Ami viszont érthetetlen, hogy a törvényes működés kijátszása árán is működik az iskola alsó tagozata, nem a gyermekek színvonalas oktatásának feltételein változtattak, hanem a gyermeklétszámot manipulálták meg. Az alsó tagozatban 12 gyermek tanul (1-től 4-ig) két csoportban, ugye ez törvénytelen lenne, de papíron a beledi AMK-ból 2 gyermek a rábakecöli iskola névsorában (statisztikájában) szerepel, de a beledi iskolában tanul.

Így a törvények kijátszásával az állami hozzájáruláshoz is hozzájutnak, és a nevelők munkahelye is biztosított, mely az elődleges szempont.

Nem hisszük, hogy az ország olyan gazdag, hogy ezt kibírja, a felügyeleti szervek ezt elfogadják, mi pedig, mint ,,bűnös szülők" visszük gyermekeinket más községek iskoláiba, ahol elvárható színvonalú oktatást kapnak.

Ez a probléma már szeptembertől fennáll, csodálkozunk, hogy az AMK vezetője ehhez hozzájárult, és nem kereste a változtatás lehetőségét, a törvények betartását.

Tisztelettel kérjük a megbélyegzett szülők érdekében, hogy törvénytelen működést szíveskedjenek kivizsgálni.

Az iskola megfelelő színvonalú oktatása esetén szívesen járatnánk gyermekeinket a helyi iskolába!Cikk látogatottság: 3478
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Covid oltások

Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat

Pilinszky 100 kiállítás

Élö Adventi Naptár

Önkormányzati pályázati hírek

Agrárhírek

Képviselö-testület ülése

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tüzgyújtás szabályai

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Vöröskereszt tagdíjak

Adófizetési, bevallási kötelezettségek

BESZK hírek

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Csapdapark

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Tájékoztatás edényazonosító matricákról

Útjaink védelmében

Felhívás

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Támogatott civil szervezetek

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb