Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 01. 12:49 Ma Hugó napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
A falu kezében van az alsó tagozat jöv?je
 
Szerző: Turbók Attila (03.11. 16:02)
 

A rábakecöliek kezében van iskolájuk további sorsa. Ha a szülők összefognak, az intézményt megmenthetik a következő évekre. Az önkormányzat a megmaradás mellett van.

A rábakecöli iskola további sorsa azon múlik, hova íratják be a gyermekeiket. Tuba Erik polgármester szerint az intézmény további sorsáért most minden rábakecöli felelős. Teljes összefogással, az önkormányzat támogatásával akár évekig is működhet a helyi alsó tagozat.

A helyben maradás mellett érvelt a beledi Általános Művelődési Központ (ÁMK) térségi általános iskolájának igazgatóhelyettese is. Ágostonné Hajnali Csilla a Kisalföldnek megismételte, a gyermekeknek előnyösebb lenne egy alsó tagozat működtetése. – Szakmailag úgy ítélem meg, hogy a kecöli iskolában mind a tárgyi, mind a személyi feltételek adottak egy jó színvonalú alsó tagozat működtetéséhez – mondta. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy a kisebbeknek ne kelljen kilométereket utazniuk az iskoláig, valamint a helyi alsó tagozat mellett szól az is, hogy a kisebb csoportokban jobban lehet figyelni egy-egy gyermek fejlődésére is. – Az sem igaz, hogy az összevont osztályok nem hatékonyak, hiszen a szakmai kérdések mellett az is előnyös, hogy a kisebbek a nagyobbaktól is tanulhatnak, utóbbiak felelősségérzete pedig növekedhet kisebb osztálytársaik iránt – jelentette ki az ÁMK igazgatóhelyettese.

Az iskola alsó tagozatának megmaradása most a helyiek kezében van.
Az iskola alsó tagozatának megmaradása most a helyiek kezében van.

A rendszerváltás óta eltelt húsz évben a helyi önkormányzat évről évre biztosította az intézmény működéséhez szükséges költségvetési forrásokat. Ez az utóbbi években a büdzsé 17–18 százalékát vitte el, az idei, 88 millió forintos költségvetésből például 16 millió forintot szánnak az oktatás biztosítására, normatíván felül.

Az alapítványi iskolák környékbeli megjelenésével a helyi gyermekek egy részét más településekre hordják, hordták a szülők. Először – a helyi iskola mellett – Beledbe, Vágra, Mihályiba, majd ettől a tanévtől már – a vági alapítványi iskola megszűnésével – Szilba és Répcelakra is.

Ahogy a polgármester lapunknak megjegyezte, most a kecöliek kezében intézményük sorsa, végleges döntést e hónap végéig hoz a helyi önkormányzat.

Cikk látogatottság: 2992
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája