Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 04. 03:59 Ma Izidor napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Kétmillió forint a civil szervez?désekre
 
Szerző: Turbók Attila (10.21. 00:00)
 

Évente közel kétmillió forinttal segíti a község önkormányzata civil szervezeteit. A polgármester szerint a felső tagozat hiánya nem befolyásolta a település közösségi életét.

 – Örülök neki, hogy a településünkön az amúgy is erős civil szféra tovább fejlődött – fogalmazott Tuba Erik.

Alsó tagozatunkat tartjuk és a helyi közösségekbe olyan fiatalok is visszajárnak, akik már elkerültek az itteni iskolából.

Tuba Erik
Tuba Erik

A teljesség igénye nélkül említette a csütörtökönként összejáró asszonykórust és a frissen alakult nyugdíjasklubot. Az idősek első fellépése egy rábacsécsényi rendezvényen volt, azóta felmerült, hogy igény lenne egy kecöli férfikórusra is. A civil szervezetek sorából is kiemelkedik a Pajtaműhely Alapítvány, melynek programjai immár túlmutatnak a dél-rábaközi kistelepülés határain is. Tuba Erik hangsúlyozta, az évente a civilekre költött mintegy kétmillió forint rájuk eső részét talán a Pajtaműhely Alapítvány rendezvényei kamatoztatják a legjobban. Igyekeznek minden helyi civil kezdeményezést támogatni, ám az nem áll módjukban, hogy meg is szervezzék a csoportok működését. – A legfontosabb az alulról jövő kezdeményezés, s ha teheti, az önkormányzat helyet is biztosít az újaknak – mondta.

A helyi önkéntes tűzoltók a falu csinosításából is kiveszik a részüket, például ők építik a régi tűzoltókocsi kiállítóhelyét a település központjában. A rábakecöli horgászok pedig útfelújításban is részt vettek.

A Pajtaműhely Alapítvány rendezvénye: A legjobban kamatozik.
A Pajtaműhely Alapítvány rendezvénye: A legjobban kamatozik.


– A felső tagozat megszűnése ellenére is van egy iskolai alapítványunk, több helyi rendezvényen adnak programot, valamint a település karácsonyát is rendezik immár hetedik alkalommal – mondta Tuba Erik. A nemrég létrehozott Rábakecölért Alapítvány egyik fő feladata szintén a település közösségi életének jobbítása.

Részben a már említetteknek is köszönhető, hogy feléledt a kulturális élet a településen. Július vége óta minden hétre jutott egy esemény. A már hagyományos rendezvények, falunap, nyugdíjas-kirándulás, a civil szervezet programjai – nonstop vetélkedő, giccsparti, kosárfonó- és kézművestábor, Vass Tibor-emléktorna – mellett idén rendeztek először például falukirándulást. Sőt, a fiatalok szervezésében tavaly óta helyben a két nemzeti ünnepünkről is megemlékeznek.

Kisalföld cikkCikk látogatottság: 3262
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája