Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 04. 04:41 Ma Izidor napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Hiányból többlet lett
 
Szerző: Turbók Attila - Kisalföld (12.17. 00:00)
 
Rábakecöl - Rábakecöl költségvetése év elején negyvenkétmillió forint hiányt mutatott. A háromnegyed éves költségvetés számai azonban tízmilliós többletről szólnak. A polgármester szerint takarékos gazdálkodás mellett sok pályázatot is nyertek.
– Évente száznegyvennégymillió forint a község költségvetése, melyből év elején mintegy negyvenkétmillió forint működési hiányunk volt – mondta el a Kisalföldnek Tuba Erik, Rábakecöl polgármestere. Azt azonban már örömmel újságolta, hogy a büdzsé háromnegyed éves teljesítési adatai már tízmillió forint plusszal kerültek a helyi képviselő-testület elé.

 – A téli időjárás miatti megnövekedett költségek és néhány helyi fejlesztés kifizetése miatt még változhatnak ezek a számok, ám azt gondolom, vannak még olyan tartalékaink, melyek nem engedik mínuszba a kecöli költségvetést – tette hozzá a dél-rábaközi kistelepülés első embere. Ez utóbbi esetében egy megnyert, tizenegymilliós pályázatra utalt Tuba Erik. A polgármester szerint a büdzsé örvendetes helyzetét takarékossági intézkedések bevezetésével érte el a helyi testület. Ilyen a kommunikációs (internet, mobiltelefonok) költségek több mint hétszázezer forintos lefaragása is, ám azt is hozzátette: sikeres évet tudhatnak maguk mögött a pályázatok révén is. Hat benyújtott tervükkel mintegy harmincötmillió forintot nyertek.

A takarékosság mellett kisebb fejlesztésekre is futotta Rábakecölben. A Petőfi utca bel- és külterületi szakaszát felújították, valamint egyéb útszakaszokat és a temető parkolóját is megjavíttatták ebben az évben.  Januártól a községháza egy falugondnokot alkalmaz, akinek hatékony munkája már meglátszik a helyi temető csinosításán. – Az iskola kilencvenes évekbeli építése óta nem volt még felújítva az intézmény tetőzete. Ezt, valamint a községháza és a tűzoltószertár tetejét is felújíttattuk  ősszel – mondta Tuba Erik. A köztereken elsőként helyeztek ki három szemetest és szintén költségvetést érintő kérdés volt a helyi falunap olcsóbb, ám színvonalas megrendezése.

Rábakecöl 2008-as terveiben egyebek közt egy térségi tűzoltóverseny megrendezése és a temető további rekonstrukciója szerepel.
– Már idén megdupláztuk a letelepedési támogatás összegét, de személyes terveim közt szerepel ennek további növelése jövőre, ezzel is segítendő a falu növekedését – tette hozzá Rábakecöl polgármestere.
 
Forrás: http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/hianybol__tobblet_lett/2041127/


Cikk látogatottság: 2696
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája