Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2021. december 03. 17:49 Ma Ferenc, Olívia napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Az életet meg kell becsülni...
 
Szerző: Turbók Attila - Kisalföld (12.24. 00:00)
 

Rábakecöl - A rábakecöli Horváth családnál hat gyermek várja a Jézuskát. A szülők huszonegy éve házasok és úgy vélik, a gyermekek Isten ajándékai, ezért az életet meg kell becsülni.

– Igazán egyikünk sem hozta otthonról a nagycsaládos modellt, a férjemék hárman, mi ketten voltunk testvérek – mondta Horváth Gyuláné Varga Judit, aki a szentestén hat gyermeke, negyvenöt éves férje és a nagyszülők mellé ül le a karácsonyi asztalhoz. A negyvenhárom éves asszony huszonegy éve tart ki férje mellett a legnagyobb boldogságban.
„Elfogadtuk egymás után"

– Ezt hat gyermekünknek köszönhetjük, akik közül már csak hárman vannak velünk hétköznap is, hiszen a legidősebb, tizenkilenc éves Barbara már Csornán gimnazista és ugyanoda jár a tizenhét éves Helga is. Tizenöt éves Petra húguk Kőszegre jár gimnáziumba – mesélte a büszke édesanya. A tizenhárom éves Kinga otthon rendezi reggelente a tizenegy éves Barnát és a kilencéves Bonifácot. – Sosem terveztük a gyermekeket, egyszerűen megbecsüljük az életet és elfogadtuk a gyermekáldást egymás után – mondta az édesanya, ám hozzátette, ebben talán az is szerepet játszott, hogy első kisgyermeküket eltemették. Az egészséges életszemlélet szinte süt a Horváth családról, mint mondták, igény természetesen elképzelhető lenne, ám becsületes munkával megkeresett pénzüket úgy osztják be, hogy mindenkinek kerüljön és nem gondolkodnak azon, hogy még mit is szerezhetnének. Az apuka a helyi szövetkezetben dolgozik, nyaranta szinte sötétedésig. A ledolgozott órák után a családi háznál is foglalkozik állatokkal, ám hozzátette, egyre rosszabb feltételek mellett. A fiatal anyuka a helyi és a dénesfai óvodából hazajövet folytatja a munkát a takaros családi fészekben.

Horváth család: Legfontosabb a családi együttlét, mikor közös programokkal várják a Jézuskát. Ünnepeken a három nagyobb gyerek is csatlakozik.

Gyermeki felelősség

A dolgos hétköznapokon szinte minden felelősség az otthon maradt legidősebb gyermekre hárul. Kinga ad reggelit kisebb testvéreinek és szinte ő indítja útnak őket az iskolába is. Azt azonban az anyuka is megjegyezte, hogy hazajőve már nincs gondja a rendrakásra. A lányok sokat segítenek a tanulásban is azért, hogy szüleik tudják a ház körüli teendőket végezni esténként. A gyermekek nem bánják az otthoni munkát, ahogy Kinga megjegyezte, ezáltal nagyobb felelősségérzet alakul ki mindannyiukban.


Az együttlét a legfontosabb

Az ünnepek közeledtével hazaérkeznek a kollégista lányok is, velük együtt minden gyermek kiveszi a részét a készülődésből. – A következő két hét az, amikor teljesen együtt van a család és csak egymással tudunk foglalkozni – jegyezte meg Horváth Gyula, az édesapa. Már a kilencéves Bonifác is hangsúlyozta, a család együttléte, a közös programok mindennél fontosabbak. Ezekből pedig karácsonykor van bőven, hiszen a december 23-i közös fadíszítésen át a főzésig a gyermekek mindenben részt vesznek. Az ünnepi asztalnál a nagymama és a keresztmama is ott ül és az ajándékokat már közösen bontják ki. – Nincsenek a gyerekeknek extraigényeik, az ünnep díszeit is szinte magunk készítjük – mondta az anyuka. Érdekességképpen hozzátette, a karácsonyi ajándékozás a két ünnep közt eltelt egy évben összegyűjtött százforintosokból történik. – Első televíziónkat összegyűjtött ötforintosokból vettük – mondta. A szentestére mindenki kicsinosítja magát és közös énekléssel köszöntik a Jézuskát. Az éjféli miséig családi társasjáték folyik Horváthéknál, majd éjfélkor átvonulnak a rábakecöli templomba, ahol a fiúk a pásztorjáték szereplői. A karácsonyi ünnepekre és a dolgos hétköznapokra is gondolva az anyuka, Varga Judit kijelentette: „alapjában véve boldog családban élünk, a külvilág többszöri rossz »hozzánk állása« ellenére nem cserélnék senkivel".
 
Forrás: http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/az_eletet_meg_kell_becsulni/2041794/


Cikk látogatottság: 3416
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Covid oltások

Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat

Pilinszky 100 kiállítás

Élö Adventi Naptár

Önkormányzati pályázati hírek

Agrárhírek

Képviselö-testület ülése

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tüzgyújtás szabályai

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Vöröskereszt tagdíjak

Adófizetési, bevallási kötelezettségek

BESZK hírek

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Csapdapark

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Tájékoztatás edényazonosító matricákról

Útjaink védelmében

Felhívás

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Támogatott civil szervezetek

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb