Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2019. október 14. 18:00 Ma Helén napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Ötven- helyett tizenötmillióból
 
Szerző: Turbók Attila - Kisalföld (03.06. 00:00)
 

Rábakecöl - Rábakecöl tagiskolaként megtarthatta alsó tagozatos tanodáját. Az oktatás finanszírozásába támogatók is besegítenek.

A helyi testület döntése szerint (Kisalföld, 2007. március 6.) Rábakecölben maradt az alsó tagozat, míg a felsősök a szomszédos Beledbe járnak – kezdte a helyi iskola körülményeinek ismertetését Tuba Erik polgármester. Az idei tanév elején több viharos testületi ülésen és lakossági fórumon ütköztek a helybéli vélemények, mivel többen alapítványi iskolát képzeltek el a dél-rábaközi településen. A szülők többségi támogatásával a képviselő-testület végül a tagiskolai besorolás mellett döntött.


A csatlakozás olcsóbb

– Az állami normatíván felül idén tizenötmillió forintjába (a teljes költségvetés alig húsz százalékába, míg tavaly a felébe) kerül a falunak az óvoda, az étkeztetés és az iskola fenntartása – jelentette ki a polgármester. Összehasonlításképpen hozzátette, ez az összeg tavaly meghaladta a negyvenmillió forintot. Tuba Erik hangsúlyozta, ha nem csatlakoznak Beledhez, akkor idén a büdzséből több mint ötvenmilliót kellett volna az oktatásra fordítani úgy, hogy az eddig fenntartást biztosító pályázattól is elesnek.

– Függetlenül attól, hogy hol tanul a gyerek, az önkormányzat a középiskolásoknak nyolcezer, az általános iskolásoknak hatezer forintos iskolakezdési támogatást adott – jegyezte meg Tuba Erik.

Az önkormányzat mellett az iskola közhasznú szervezete is támogatja a helyi diákokat, akik így ingyenes füzetcsomagokhoz, színházbérlethez és rendezvényeik költségeihez kapnak támogatást, mondta el lapunknak az intézményvezető. Takácsné Kovács Mária hozzátette, a jelenlegi tizenhét kisiskolást két pedagógus oktatja változatlan feltételek mellett.

Rábakecöl: Órákat is tarthatnak a felújított könyvtárban. Az alsós diákoknak nem kell utazgatniuk.

Minden, ami kell

– Azt mondhatom, mindenünk megvan, amire az oktatás során szükségünk van, és azt is csak büszkén tudom állítani, hogy a színvonallal sincs probléma – jelentette ki az intézményvezető.

A tagiskolában nyelvi labor működik a német nyelv oktatását segítendő, külön számítógépes teremmel rendelkeznek (ezt már harmadiktól oktatják), és épp a napokban adták át rendeltetésének az új könyvtártermet, ahol könyvtári órákat is tartanak. A tanulók helyben étkeznek, és a sportpálya, a tornaterem is rendelkezésükre áll, zenét és táncot továbbra is tanulhatnak. A csökkent gyermeklétszám miatt a rezsiköltségeiket is leszorították az intézményben.

Reményeik szerint a következő tanévet huszonegy diákkal kezdhetik, ám azt az intézményvezető hozzátette, csak akkor, ha azt a helyi szülők is így gondolják. A község minden támogatást megad a szeptemberi kezdéshez.

Szár Attiláné szülő csak annyit tett hozzá, egyik gyermeke negyedikes itt, a másik nyolcadikos Beledben. Örül annak, hogy az önkormányzat helyben és helyi kézben tudta megtartani iskoláját.
 
Forrás: http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/otven-_helyett_tizenotmilliobol_/2049535/


Cikk látogatottság: 3267
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 


Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Meghívó Idösek napjára

Szociális tüzifa támogatás

Bursa Hungarica pályázat

Önkormányzati pályázati hírek

Tüzgyújtás szabályai

Konyhafelújítás

Kosárlabda bajnokság

Játszótér

Vérvétel a helyi rendelöben

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Indul a ping-pong

Felhívás

Család- és gyermekjóléti szolgáltatások

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatásNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

3/2017 (IV.13.) rendelet

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Hirdetmény

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Hulladékgazdálkodási díj beszedésének változása

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb