Leégett a jobbágyfalvi szabadidöközpont - Segítsünk Tündér Ilonának!
Szerző: Tuba Erik (04.01. 03:13)
Testvértelepülésünkön, a Tündér Ilona völgyben hatalmas tűz martalékává vált a Szász Csaba Levente és Kinga által üzemeltetett szabadidőközpont. Az egész Maros megyére kiterjedő összefogáshoz csatlakozva Önkormányzatunk is gyűjtést indít az újjáépítés segítésére. Amennyiben lehetősége engedi, a Községházán adhatja le adományát. Sok kicsi sokra megy!

Szombat éjszaka eddig ismeretlen okok miatt tűz ütött ki a Jobbágyfalva mellett található Tündér Ilona völgyben. Személyi sérülés ugyan nem történt, de a szabadidőközpont fele a láng és hamu martalékává vált. Megyei szintű összefogás kezd kibontakozni, mi is segíthetünk, hogy újra teljes pompájában várja majd gyerekeinket a nyári táborok során a Tündér Ilona vendégházai.


Így nézett ki március 25-ig a Tündér Ilona Vendégház és szabadidőközpont. A létesítmény Jobbágyfalvától keletre a település központjától alig két kilométerre található. Szombat éjszaka helyiek pillantották meg a Tündér Ilona völgyében a hatalmas lángokat, amikor hívták a 112-es segélyhívószámot. A helyszínre érkezőket ez a borzalmas látvány fogadta.


A helyszínre 5 tűzoltó autó is érkezett Csíkfalváról, Nyárádszeredából és Marosvásárhelyről. A fa szerkezet és a hőszigetelők begyulladása olyan tűzfészket eredményezett, amit több órás oltással tudtak csak megfékezni. A tűz után maradt kár hatalmas. Szász Kinga, a tulajdonos felesége úgy fogalmazott miközben könnyeivel küszködött, hogy az elmúlt években egy új ruhát sem vásárolt magának, minden jövedelmüket a vendégházakba és a szabadidőközpontba fektették. 20 év munkája vált semmivé alig pár óra alatt.

A tragédia után, már másnap neki láttak a romok eltakarításának.Az újraépítéshez viszont, sok pénzre lesz szükség, ugyanis nem volt biztosítás a létesítmény épületein.


A Sóvidék Televízió felvétele

Forrás: