V. Egészségnap
Szerző: Sosné Vass Szilvia - Takács Kata (11.04. 17:25)

A Községi Önkormányzat, az ÁNTSZ és a Magyar Vöröskereszt közös együttműködésével idén szeptember 13-án került sor a már hagyományosnak tekinthető Rábakecöli Egészségnap megrendezésére. Rövid megnyitót követően a délután folyamán lehetőség volt   vérnyomás, vércukor, koleszterinszint ellenőrzésére, 45 év feletti férfiak pedig PSA(prosztataszűrés) szűrésen vehettek részt. Szakorvosok és asszisztenseik révén lehetőség nyílt allergia- és légzésfunkciós, bőrgyógyászati-, hallásvizsgálatra, zöldhályog szűrésre. Ezenkívül jelentkezni lehetett masszázsra, kipróbálhatták a flabelost. Felmérhették aktuális gerincállapotukat, valamint kineziológus által feltérképezhették lelkiállapotukat, személyiségjellemzőiket. A délutánt előadások tették színesebbé. Hallhattak a fogamzásgátlás aktuális kérdéseiről, tartáshibákból, és az elsősegélynyújtás fontos tudnivalóiról. Kaphattak szájhigiénés tanácsokat, megismerkedhettek Aloe Vera termékekkel. A gyermekek önfeledten szórakozhattak a játszóházban. A nap folyamán szépen díszített asztalunkon az egészség szem előtt tartásával készült ételek várták vendégeinket.

A kellemesen eltöltött délutánt tombolasorsolás zárta. Az V. Rábakecöli Egészségnap alkalmából úgy gondoltuk, hogy kis meglepetéssel készülünk, így a résztvevők "egészséges" csokitortából kaphattak kóstolót.

Ezúton szeretnénk megköszönni az Egészségnap minden kedves támogatójának, segítőjének, előadójának és szűrővizsgálatok végzőjének az önzetlen támogatást és segítséget. Vendégeinknek pedig, hogy megjelenésükkel

emelték rendezvényünk sikerét és színvonalát!!!

A rendezvényen 211-en vettek részt, ez a magas részvételi arány is bizonyítja, mennyire fontosnak érezzük, hogy TEGYÜNK EGY LÉPÉST EGÉSZSÉGÜNKÉRT!

 

Köszönettel: a szervezők

 

 

Képek a facebook oldalon