Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. július 17. 19:23 Ma Endre, Elek napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
16. Nemzeti Vágta - Takács Gábor Szellö nevü lován száll nyeregbe
 
Szerző: Kisalföld (08.31. 23:20)
 

16. Nemzeti Vágta - Öt tapasztalt lovas száll nyeregbe térségünkből

A fővárosból vidékre költözik a Nemzeti Vágta döntője idén. A Hősök tere helyett Szilvásváradon rendezik meg a végső megmérettetést szeptember 30. és október 1. között. Térségünkből eddig öten jutottak be az előfutamokról: Nyúl, Iván, Rábatamási, Rábakecöl és Tata is képviselteti magát.


Kelet-Közép-Európa legnagyobb amatőr lovasversenyének döntő futamai a címerében ezüstszínű lipicait viselő Szilvásváradon lesznek idén, ahol a hazánkban közel 200 éve tenyésztett lipicaiak igazi otthonra találtak Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató szerint. 

Az idei és egyben a 16. Nemzeti Vágta újdonsága, hogy az elővágtákon és a döntőn magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat. A nemzetközi futam valamennyi lovasa pedig lipicai lóval száll versenybe. A szilvásváradi fináléra a kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlanak, tizenegy magyarországi és öt határon túli helyszínen. Győr-Moson-Sopronból eddig négyen jutottak tovább, de nem hagyhatjuk ki a szomszédos Tatát sem. 

Összeszokott párosok 

A nyúli Marczali Laura neve már ismerős lehet, a korábbi években kishuszárként is megmérette magát, tavaly volt az első alkalom, hogy a Nemzeti Vágtán a felnőtt kategóriában szállt versenybe. Akkor kevés ideje volt összeszokni új lovával, Kökénnyel, idén nyárra viszont már összecsiszolódott párosként álltak rajthoz az Őcsényi Vágta előfutamán. Sikerrel is zárult a mérkőzés, hiszen Laura ismét Nyúl községet képviseli majd a szeptember végi döntőben. 

Győr-Moson-Sopron vármegyében évről évre megrendezik az Iváni Vágtát, idén három helyi lovas is bejutott erről az előfutamról a 16. Nemzeti Vágta döntőjébe. Igaz ez annyira nem nagy meglepetés, hiszen mindegyikük gyakorlott vágtázó, nem először mérettették meg magukat a népszerű amatőr versenyen. Somogyi József Remény hátán, Iván színeiben száll nyeregbe a felnőttek közt, míg Mátyás Edina Daniella Mámor hátán Tatát képviseli majd. Edinának külön öröm az idei verseny, mert egyik tanítványa is bekerült a döntőbe, aki kishuszárként majd Keszthely színeiben vágtázik a pályán.

Technikás pálya 

Idén eddig csak egy kishuszárnak szurkolhatunk a térségből: Czinder Kata is az Iváni Vágtán kvalifikálta magát Rábatamási képviseletében Angéla nevű lovával. A 14 éves csornai fiatal újoncként azonnal sikert aratott. Nagyon örül, hogy sikerült megnyernie az előfutamát és bekerült a döntőbe. Hat éve lovagol, de vágtán most indult először. 

A Tagyoni Vágtán továbbjutott Takács Gábor és Szellő nevű lova, a tapasztalt páros Rábakecölt képviseli majd Szilvásváradon

A szervezők szerint a szilvásváradi pálya a képzettebb, technikásabb párosoknak kedvez majd, a sikeres szerepléshez ló és lovasa még erősebb együttműködésére lesz szükség idén. 

Takács Gábor, Rábakecöl

A Nemzeti Vágta idén is példát szeretne mutatni az egészséges versenyszellem, egymás kölcsönös tisztelete és a közösségi cselekvésben megmutatkozó hagyományőrzés középpontba állításával. A vágta nemcsak ló és lovasa, hanem az általuk képviselt közösségek versenye is évről évre. 

Trükklovaglás felsőfokon 

A futamok mellett minden évben számos programmal és látványos bemutatóval is készülnek, amelyen rendszeresen fellépnek a győri Ördöglovasok is. Idén a kétnapos szilvásváradi vágtára is látványos bemutatóval készülnek. Szombaton este, vasárnap délután mutatják meg tehetségüket az egyesület tagjai. A trükklovasok a győr-gyirmóti Rodeo Ranch arénájában már lázasan tökéletesítik a különleges mutatványokat a nagy napra. Azonban előtte még most hétvégén a Lipicai – Nemzetközi Történelmi Lovas Gálán állnak színpadra. A mai díszelőadás hazánk lovastörténelmét mutatja be. Az időutazás csaknem 3000 évvel repíti vissza a nézőket. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad idén ünnepli alapításának hetvenedik évfordulóját, méltó megemlékezést és összefoglalást nyújtva ennek jegyében idén már harmadszor rendezik meg a gálaműsort. 

Forrás: kisalfold.huCikk látogatottság: 592
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb