Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 09. 01:54 Ma Erhard napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Csodájára járnak a fényes rábakecöli DAF-nak
 
Szerző: Kustor Réka - Kisalföld (12.24. 20:10)
 

Rábakecölből származó tűzoltóautót öltöztetett karácsonyi fényekbe a II. kerületi tűzoltóság csapata, majd ezzel tettek egy kört, útba ejtve a környékbeli játszótereket. Nagy sikert arattak a járművel.                      


A kilencvenes évek elején egyenesen Hollandiából érkezett a rábakecöli önkéntes tűzoltókhoz egy DAF típusú tűzoltóautó. Mint azt Tuba Erik, Rábakecöl polgármestere elmondta, az 1969-es gyártású jármű a Hollandiában élő, Rábakecölről elszármazott Kertész József kapcsolata révén került az önkéntesekhez. – Jó néhány esetben szolgálatba állítottuk – kezdte a visszaemlékezést Kovács Zoltán, a Rábakecöl Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóparancsnoka.

A II. kerületi tűzoltóság C csoportja és a Szomjoltóság csapata a rábakecöliektől vásárolt tűzoltóautóval.

– Zömében mezőgazdasági tűzeseteknél vetettük be a járművet, de volt, hogy melléképület égett vagy az egyik lábas pajtában lévő körbálák kaptak lángra – emelt ki egy-egy tűzesetet Kovács Zoltán, a Rábakecöl Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóparancsnoka. Több mint 20 évesen érkezett a jármű a Rábaközbe, s közel 30 évig szolgált. Kovács Zoltán elmondta, főként az alkatrész-utánpótlás nehézsége és a fogyasztása miatt cserélték egy korszerűbbre. – Egy IFA típusú, terepes gépjárműfecskendőt vásároltunk a Vasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságtól. Külön öröm, hogy a DAF-nak a továbbiakban is jó hasznát veszik. A matuzsálem új tulajdonosa ugyanis Vay Gergely, a II. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka lett. Több hónapon át, mikor ideje engedte, Budapestről járt Rábakecölbe, hogy működőképessé tegye a járművet. Utolsó rábakecöli útján, búcsúzásképp a helyi ovisokat keresték fel vele.

– A DAF a nyolcadik tűzoltóautónk a flottában. Saját vállalkozás keretében óvodákba, iskolákba, rendezvényekre járunk bemutatót tartani a régi autókkal. Bábszínházas tűzoltós programokat, felvilágosító oktatásokat szervezünk – beszélt a Szomjoltóság munkájáról annak vezetője, Vay Gergely, aki hozzátette: – A barátnőmnek vásároltam a névnapjára – mondta sejtelmesen, hisz, mint kiderült, az egyre bővülő flotta miatt csak ezzel a magyarázattal sikerült kedvesét levennie a lábáról. Megőrizve a múlt emlékét, fenn hagyták a Rábakecöli Tűzoltóság feliratot, ez alá került a Szomjoltóság táblája. A korban második legidősebb jármű – van még egy 1956-os gyártású tűzoltóautójuk – most karácsonyi öltözéket kapott.

– A II. kerületi polgármester kérésére rendőri felvezetéssel mentünk vele körbe a kerületben, útba ejtve a játszótereket. Nagy meglepetésünkre egy-egy megállónál száz-kétszáz gyerek várt bennünket. Kiállítottuk a járművet a tűzoltóság elé, sokan fotózzák, videózzák, megcsodálják, és van, aki kifejezetten emiatt látogat el hozzánk – mondta végül Vay Gergely.


Forrás: kisalfold.huCikk látogatottság: 289
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája