Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. szeptember 25. 13:15 Ma Eufrozina, Kende napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
BESZK hírek
 
Szerző: Gálos Szabina (12.20. 23:58)
 

A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

 

(2020.08.28.)


„Együtt lenni jó!” nyári napközi Erzsébet tábor

A Beledi Egyesített Szociális Központ 2020. évben 11 nyári napközi tábort szervezett különböző helyszíneken - ebből 10 Erzsébet tábor. A Beledben 2020. augusztus 10. és 2020. augusztus 14. között megrendezésre került „Együtt lenni jó!” elnevezésű nyári napközi Erzsébet táborban rábakecöli gyermekek is részt vettek.

A gyermekek a tábor ideje alatt különböző irányított szabadidős programokon, kézműves- foglalkozásokon vettek részt:

Az első nap virológiai előadással kezdődött, majd az ismerkedés, a közösségépítés jegyében folytatódott játékos formában. A gyerekek tábori zászlót készítettek „Együtt lenni jó!” felirattal, majd Szabó Karolina szalmafonó által megismerkedhettek a szalmafonással, mint mesterséggel és azt ki is próbálhatták.

A következő nap folyamán üvegfestékkel bögrét festettek a gyerekek, később a Beledi Delta Testépítő Klub vezetője Eőry Jenő sportfoglalkozást tartott, majd mozi délutánt következett: A dzsungel könyve című filmet megtekintés után beszélgetés formájában dolgoztuk fel.

A harmadik napon a csoportunk a Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpontba látogatott el, ahol megtekintettük a majorságot, a régi magyar háziállat fajtákat és megismerhettük a régmúlt és a jelen gazdálkodását.  Megtekintettük a Nemzeti Park központi épületét a Rév-Kócsagvárat is Sarródon.

Csütörtökön a bőrdíszműves mesterséggel ismerkedhettek meg a gyerekek Dan Viktor vezetésével, amikor bőr karkötő készítésére került sor. A délután folyamán a Magyar Technikai és Tömegsport Szövetség Beledi Klubjának vezetője interaktív foglalkozás formájában a csoporttal megismertette a lövészetet, mint sportágat.

A tábor záró napján a gyerekek kézműves-foglakozáson hűtőmágnest készítettek decoupage technikával és teknősbékát dekorgumi és kagyló felhasználásával.

A hét folyamán nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatosságra a témával kapcsolatos ismeretek bővítésére, ezért a szelektív hulladékgyűjtéssel, hasznosítással kapcsolatosan kisfilmeket néztünk meg. A gyerekek a témával kapcsolatban totót töltöttek ki. A hét folyamán szelektíven gyűjtött hulladékot a városi szelektív gyűjtőben helyzetük el.

Természetesen minden nap lehetőséget biztosítottunk a szabad játékra, ehhez különböző sporteszközöket és társasjátékokat szereztünk be. A gyermekek körében a legnépszerűbb játékok: gördeszka, mókuskerék, gólyaláb, turnball, íj, activity.

A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba és új barátságok szövődtek.  Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes, hasznos kikapcsolódást a gyermekek számára.


Tartós élelmiszer adomány


A Beledi Egyesített Szociális Központ több éve szerződéses kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel.

„Ételmentési akció” keretében ismét élelmiszer-támogatásban részesült intézményünk 2020. július 23-án 3.147.455.-Ft értékben. A támogatás az alábbi termékekből állt: konzerv kukorica, Olympos Lime teaízesítő, Rama kocka 250 g-os sütőmargarin és Aldi húsvéti csokoládé, mely támogatás intézményünk működési területén 21 településen került kiosztásra.

A következő alkalommal 2020. augusztus 17-én jutottunk tartós élelmiszerhez szintén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából 933.880.-Ft értékben. Az adomány intézményünk működési területén14 településen került kiosztásra az elmúlt napokban. A támogatás az alábbi termékekből állt: Rama kocka sütőmargarin 250g, Penny Ready Latte Macchiato 250ml.

A Beledi Egyesített Szociális Központ működési területéhez 30 település tartozik, a település vezetője dönti el, hogy igényli-e az élelmiszer-támogatást. Rábakecöl község polgármestere mindkét alkalommal igényelte a támogatást, így a településen élő rászorulók részesültek az élelmiszerből.

Aki úgy gondolja, hogy a későbbiekben jogosult lenne ilyen jellegű támogatásra és el is fogadna ilyen támogatást, jelezze azt az alábbi telefonszámon: 20/4868-380 vagy a Család-, és Gyermekjóléti Szolgálat személyes ügyfélfogadásán.


                                                                                              Gálos Szabina

                                                                                              családsegítő

Lakossági tájékoztató

(2020.02.24)


Tájékoztatom Önöket, hogy a Beledi Egyesített Szociális Központ Család-, és Gyermekjóléti Szolgálatának családsegítője Rábakecöl településen minden héten, kedden 10 órától 14 óráig tart ügyfélfogadást a Soós Imre Kulturális Központban a 9344 Rábakecöl, Kossuth u. 51. szám alatt.

Gálos Szabina családsegítő munkaidőben a 20/486-8380 telefonszámon érhető el.

Klienseink leggyakrabban az alábbi ügyekkel fordulnak hozzánk segítségnyújtásért:

- Nyugdíj ügyek: szolgálati idő elismerés, nők kedvezményes nyugdíja /40 év szolgálati idő/, öregségi nyugdíj-, özvegyi nyugdíj igénylése. Egyszeri segély igénylése /évente egyszer/, méltányossági nyugdíjemelés igénylése /háromévente/ alacsony jövedelemre tekintettel.

- Az Egészségbiztosítótól egyszeri segély igénylése magas gyógyszerköltségre, kórházi kezelésre tekintettel.

- Közgyógyellátással kapcsolatos ügyintézés.

- Fogyatékossági támogatás igénylése, nyomtatványok kitöltése.

- Közüzemi szolgáltatóknál és egyéb szolgáltatóknál /Gázszolgáltató, Eon, Pannon Víz, Kisalföldi Hulladékgazdálkodás, telefon társaságok, biztosítók/ felhasználó változás bejelentése, szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatos ügyintézés, részletfizetési és egyéb kérelmek írása.

- Védendő fogyasztó státusz kérelmezésének segítése közüzemi szolgáltatóknál.

- Egyéb kérelmek, beadványok megírásában és nyomtatványok kitöltésében segítségnyújtás.

- Egészségbiztosítási járulék fizetésével kapcsolatos ügyintézés.

- Megváltozott munkaképességű személyek ellátása iránti kérelmek - rokkantosítással, rehabilitációs ellátással kapcsolatos ügyintézés.

- Családtámogatási ellátásokkal kapcsolatos információ, ügyintézés: családi pótlék, anyasági támogatás, Csed, Gyed, Gyes, Gyet.

- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésének segítése.

- Gyermektartásdíj és gyermekelhelyezés, kapcsolattartás szabályozása, szülői felügyeleti jog gyakorlása.

- Gyermeknevelési problémák, tanulási nehézségek.

- Lelki-mentális problémák kezelése, segítő beszélgetés.

- Lakosságnak szóló pályázatokkal kapcsolatos információ nyújtása, ügyintézés /pl.: Otthon Melege Program; Erzsébet-program: üdülési pályázat nyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek, családoknak/.

- CSOK információk.

- Gondnokság alá helyezési eljárás segítése.

- Idősotthoni, egyéb bentlakásos intézményi elhelyezési kérelmek benyújtásának segítése.

- Álláskeresés segítése, önéletrajz írása.

- Tanácsadás, információ nyújtása.

Intézményünk a szabadidő hasznos eltöltése céljából szabadidős programokat szervez: nyári napközis tábor, ünnepekhez kapcsolódó-, és egyéb települési rendezvényeken játszóházak, ezzel is elősegítve a kapcsolattartást, a prevenciót, szórakozási lehetőséget.

A kliensekek bármely, a család és az egyén életében jelentkező problémával fordulhatnak Szolgálatunkhoz, mely az életben előfordul. 

Amennyiben felkeresi Szolgálatunkat, kérem, hogy személyes adatait, TAJ számát szíveskedjen magával hozni. 


Beled, 2020. február 20.                    Gálos Szabina

CsaládsegítőA Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2019.12.20)

 

Tartós élelmiszer adomány

 

A Beledi Egyesített Szociális Központ a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából tartós élelmiszert gyűjtött a Karácsonyi Adománygyűjtési akció keretében 2019. november 22-től 2019. november 24-ig a TESCO áruházban Csornán.

Adományozóink jóvoltából közel 1300 kg tartós élelmiszerhez jutott intézményünk.

Az élelmiszer adomány intézményünk ellátási területén kerül kiosztásra, így a Rábakecöl településen élő rászorulók is részesülnek a tartós élelmiszerből még az ünnepek előtt.

 

A Beledi Egyesített Szociális Központ több éve szerződéses kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. 2019. évben „Ételmentési akció” keretében – idén harmadik alaklommal- ismét adományhoz jutott intézményünk, 448.000.-Ft értékben kaptunk 1800 üveg 0,5 l-es alkoholmentes Gösser citromos sört.

Az adomány intézményünk ellátási területén kerül kiosztásra még a karácsonyi ünnepek előtt, természetesen ebből a támogatásból is részesülnek a Rábakecöl településen élő rászorulók. 


 

Karácsonyi üdvözlet

 

Szeretettel teli, áldott, békés Karácsonyt és sikerekben gazdag, egészségben eltöltött Boldog Új Évet kívánok a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai nevében Rábakecöl település valamennyi lakójának.


 

                                                                                                 Gálos Szabina

családsegítő

Kapcsolódó hírek:


Család,- és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadása


BESZK információi


Beledi Egyesített Szociális Központ hírei


Család- és gyermekjóléti szolgáltatások

 
 Cikk látogatottság: 506
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Süteménysütés


Öszi faludíszítés


Humanitárius település


Ingyenes Wifi


Önkormányzati pályázati hírek

Ügysegéd ügyfélfogadása felfüggesztve

BESZK hírek

Támogatott civil szervezetek

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Tüzgyújtás szabályai - 2021-töl tilos

IPA bevallás határideje

Maszk használata kötelezö

Képi emlékek gyüjtése


Tanévkezdési támogatás


Vállalkozásfejlesztö támogatás

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Agrárhírek

ÖTE hírei

Vöröskereszt tagdíj

Keczöl Napok 2020

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Óvodai hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Agrárhírek

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Vérvétel a helyi rendelöben

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb