Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 19. 13:12 Ma Gyárfás napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Közösségeket épít a plébános Rábakecölön
 
Szerző: kisalfold.hu (08.20. 22:28)
 

Közösségeket épít a plébános Rábakecölön

Közösségeket épít a plébános Rábakecölön
"Nyájának igazi jó pásztora, közösségépítő, aki tevékeny szerepet tölt be községünk életében" - ekképp jellemezte Gats Mihály plébánost Rábakecöl polgármestere, Tuba Erik.

Rábakecöl fejlődéséért, valamint a közösségért végzett kiemelkedő és lelkiismeretes munkájáért Rábakecöl Községért Emlékérem kitüntetést adományozott Tuba Erik polgármester Gats Mihály plébánosnak.

"A rábakecöli férfikórus meg­alakítására az igény már régóta megvolt, ám csak akkor vált valóra, amikor egy elhivatott, szakmailag rátermett vezető kezébe vette az irányítást. Kezdetben egyházi ünnepek, majd a gyakorlat adta önbizalom erősödésével a települési és térségi események színvonalát emelték szereplésükkel. Ám a plébános munkásságának eredményét nem csak a kórus fémjelzi. Számos egyházi és ünnepi eseményt gazdagított újításaival. Vecsernye, zarándokutak, hajnali misék, falukeresztút, passió, tanulmányutak, Doni megemlékezés, mindenszenteki mise és síremlékáldás a temetőben. Templomunk folyamatos fejlesztése mellett jó gazdája kápolnáinknak is. Nemcsak felújítja, de élettel is megtölti azokat. Az egyházközség vagyonával takarékosan és hatékonyan gazdálkodik, eredményes pályázatokkal gazdagítja településünket. Nyájának igazi jó pásztora, közösségépítő, aki tevékeny szerepet tölt be községünk életében" – hangzott Tuba Erik polgármester Gats Mihály plébánosról szóló méltatása.

S ha már gyarapodás, mint arról a Kisalföldben is beszámoltunk, Szil és Rábakecöl is sikerrel szerepelt az egyházi közösségi terek fejlesztésére a Magyar Falu Programban kiírt pályázaton (Kisalföld, 2019. július 11.). A szili katolikus egyházközség 4,5 millióval, míg a rábakecöli 4,7 millióval gazdagodott. Előbbi községben nyílászárókat cserélnek a plébánián, Rábakecölben pedig az 1934-ben épült tető kap új cserepeket.

Közel két hónappal ezelőtt adták át a szili zárdakápolnát, ennek létrejöttében is oroszlánrészt vállalt a plébános (Kisalföld, 2019. június 18.). – Segített az egyház és apácazárda történetének feltárásában, az apácazárda egykori oltárának felújításában, sőt, a zárdakápolna helyreállításában is aktívan és önzetlenül közreműködött. Utóbbi költségeket kétharmad arányban az egyházközség, míg a fennmaradó részt az önkormányzat biztosította. Az általa verbuvált férfikórus az elszármazottak találkozóján aratott nagy sikert – hangsúlyozta Lengyel Oszkárné, Szil polgármestere, aki végül hozzátette: – Nagy tisztelettel vagyunk a plébános iránt, felélénkült az egyház közössége. – A plébános a szili zárdakápolna kialakításáról szerényen csak annyit mondott: – Részemről áldozattal nem járt, csupán ajtót nyitottam, és amire tudtam, válaszoltam.

Gats Mihály nemcsak, hogy a Rábaközben plébános, de rábaközi, azon belül mihályi származású is. Hét éve van Rábakecölben, s eleinte három, míg ma már hat falut lát el. – Rábakecöl, Vásárosfalu, Edve, Páli, Vág és Szil – sorolja a plébános. A hat falu szolgálata bizony jelentős kötöttséggel jár, ám így is igyekszik hozzátenni a közösség életéhez. Bár, elmondása szerint nincs abban semmi különös, amit végez, régi hagyományokat "leporol és újjáéleszt", majd a közösség erejére céloz, hisz nélkülük semmi újítást nem tudna véghezvinni.
A pályaválasztásáról azt vallotta, Isten hívására válaszol ezzel az ember: – A vallásos környezet korábban is megvolt az életemben, ez a győri bencés gimnáziumban mélyült el – jegyezte meg, s hozzátehetjük, hogy tizenegy évvel ezelőtti pappá szentelésekor teljesedett ki. – Másban nem is tudtam magam elképzelni, és most sem tudnám – mondta.

– Amikor felszentelik a papokat, akkor maguk választanak a Szentírásból egy jelmondatot. A pálya elején az ember még nem is sejti, hogy ez mennyire találó: "...mert választott edényem ő, hogy nevemet hordozza." Próbálom hordozni és bemutatni mindazt, amit képviselek – mondta végül a plébános.
Gats Mihály plébános oroszlánrészt vállalt a szili zárdakápolna létrejöttében.

Forrás: kisalfold.hu


Cikk látogatottság: 1604
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Szúnyogírtás

Gyerekhorgászat és piknik

Hösök Napja

Majáliszáró

Tüzgyújtási tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Képviselö-testületi ülés

Fák visszanyesése

Lomtalanítás

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

1 % a helyi civileknek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

BESZK hírek

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb