Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. május 18. 03:20 Ma Erik, Alexandra napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Pályázat letelepedési támogatásokra
 
Szerző: Tuba Erik (09.12. 15:29)
 

Módosítás:  600.000,- Ft letelepedési támogatási kérelem beadási határideje: 2018. december 9.


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Letelepedési támogatásokra

(Kódszám: RK-2018-L2)

 

 

I. Célkitűzések

 

Rábakecöl Község Önkormányzata letelepedni szándékozó családokat kíván segíteni tulajdonában álló ingatlanokkal, valamint - egyszeri jelleggel - megemelt összegű letelepedési támogatással.

 

 

II. Igényelhető támogatások, igénylés feltételei

 

Az I. fejezetben meghatározott célkitűzések mentén az alábbi kategóriákban nyújtható be támogatási kérelem:

A)   Ingyenes építési telek

B)   Fecskeház (bérleti konstrukció támogatással)

C)   Legfeljebb 600.000,- Ft letelepedési támogatás

 

Kérelembenyújtás általános feltételei

„A”, „B” és „C” kategóriára egyaránt vonatkozó feltételek:

-        Pályázónként csak egy kategóriában nyújtható be támogatási kérelem.

-        A támogatás igénybevételére jogosult a

a) 40 év alatti fiatal házaspár vagy közjegyző által igazolt bejegyzett élettárs,

b) kiskorú gyermekkel rendelkező házaspár vagy közjegyző által igazolt bejegyzett élettárs,

c) kiskorú gyermeket egyedül nevelő szülő.

-        Pályázók

a)     Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező családok

b)     Rendezett családi kapcsolatokkal rendelkeznek

c)     Büntetlen előéletűek,

d)     Vállalják, hogy gyermekeiket rábakecöli nevelési intézménybe íratják be

-        Legalább 1 éves, határozatlan idejű szerződéses munkaviszony vagy a Rábaközben kötött határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező szülő(k)

-        A támogatásra a kérelmezők csak egyszeri alkalommal jogosultak.

-        Elbírálásnál előnyt élveznek a kisgyermekkel rendelkező családok, valamint a megalapozott jövőképet mutató adatlaphoz csatolt mellékletek és bemutatkozás.

 

A)   Ingyenes építési telek

Rábakecöl Község Önkormányzata új családi ház építéséhez - a készlet erejéig - közműves építési telket biztosít három éves beépítési kötelezettség előírásával.

 

B)   Fecskeház

Rábakecöl Község Önkormányzata a kizárólagos tulajdonában álló Rábakecöl, Kossuth Lajos utca 81 sz. alatti lakást legfeljebb 24 hónapra bérleti díj ellenében nyertes pályázó használatába adja.

A lakás helyiségei: 3 szoba, 1 előszoba, 1 konyha, 1 fürdőszoba, 1 éléskamra.

A lakás alapterülete: 86,76 m2.

A lakáshoz tartozó kizárólagos használatú helyiségek: garázs, tároló

A lakáshoz tartozó közös használatú helyiségek: pince

Bérleti díj: 40.000,- Ft/hó + rezsi

A lakás bútorozatlan állapotban kerül átadásra, igény esetén előző bérlőtől bútor átvehető.

Bérlőt a szerződés megszűnésekor, de legkésőbb a szerződéskötést követő 24. hónap végén megilleti a befizetett bérleti díj 50%-ának megfelelő összegű (legfeljebb 480.000,- Ft) letelepedési támogatás, amennyiben a bérlet megszűnéséig Rábakecölben letelepedés céljából lakást épít, vagy vásárol. Ezen felül bérlő jogosult a 6/2018. (VII.23.) rendelet 4. §-a alapján nyújtható támogatás igénylésére is.

A bérlemény várhatóan 2018. október 15. után vehető birtokba.

 

C)   Legfeljebb 600.000,- Ft letelepedési támogatás

Saját lakásigénye kielégítése céljából lakásépítéshez, vásárláshoz annak adható támogatás, akinek magának, házastársának, élettársának, kiskorú gyermekének lakástulajdona nincsen Rábakecöl község közigazgatási területén, vagy annak mértéke nem haladja meg az ½ tulajdoni részarányt.

Családi ház építése esetén az építési engedély jogerőre emelését követően, vásárlás esetén az adásvételi szerződés benyújtásával igényelhető a letelepedési támogatás.

Családonként a lakás vásárlásához vagy építéséhez legfeljebb 600.000 Ft vissza nem térítendő támogatás adható egy alkalommal,

-        amennyiben a családban 0-5 év közötti gyermek életvitelszerűen lakik, vagy

-        3 éven belül gyermekvállalási kötelezettségre nyilatkozatot tesznek.

 

 

III. Visszatérítési kötelezettség

 

„A” kategória esetén az önkormányzat által biztosított építési telket vagy annak értékét vissza kell szolgáltatni az önkormányzat részére, amennyiben azt 3 éven belül lakóházzal vagy családi házzal nem építik be.

„B” kategória esetén legkésőbb a bérleti szerződés lejártával (24 hónap) a bérleményből ki kell költözni

„C” kategória esetén a kifizetett támogatást a mindenkori jegybanki alapkamat összegével növelten vissza kell fizetni, ha

a.) azt jogtalanul vették igénybe,

b.) azt nem a támogatott célra használták fel,

c.) a vásárlást vagy használatbavételi engedély kiállítását követő fél éven belül nem költözik be az igénylő és családja,

d.) a beköltözéstől számított 10 éven belül a lakást vagy családi házat az önkormányzat hozzájárulása nélkül elidegenítik,

e.) az igénylő és közös háztartásban élő hozzátartozója Rábakecöl községben az adásvételi szerződés megkötésétől vagy a használatbavételi engedély kiadásától számított 1 éven belül nem létesítenek lakóhelyet (állandó lakcímet),

f.) az igénylő vagy hozzátartozója az e.) pontban meghatározott lakóhelyet 10 éven belül megszünteti a településen.

g.) az igénylő gyermekvállalási kötelezettségét nem teljesíti.

A támogatott ingatlanra („A” és „C” kategória) az ingatlannyilvántartásban Rábakecöl Község Önkormányzata javára 10 éves elidegenítési tilalom kerül bejegyezésre.

 

 

IV. A pályázat benyújtása

 

A pályázat benyújtható elektronikus úton az onkormanyzat@rabakecol.hu, postai úton a Rábakecöl Község Önkormányzata 9344 Rábakecöl Kossuth u. 129. címre, vagy személyesen a Községházán. A borítékon vagy az e-mail tárgyában tüntessék fel az „RK-2018-L2” pályázati kódszámot.

Beérkezési határidő:

„A” kategóriában: folyamatos, a rendelkezésre álló készlet erejéig

„B” kategóriában: 2018. szeptember 28.

„C” kategóriában: A rendelkezésre álló keret kimerüléséig, legkésőbb 2018. december 9.

 

A pályázathoz kötelezően benyújtandó:

-        Bemutatkozó levél

-        Kitöltött adatlap

-        Nyilatkozat a feltételek vállalásáról

-        Munkáltatói igazolás(ok) vagy vállalkozói igazolvány másolata

-        Fénykép a családról (e-mailben megküldve)

 

 

V. Egyéb információk

 

Pályázat kiírója fenntartja a jogot pótanyag bekérésére és a határidő meghosszabbítására.

A pályázati felhívással kapcsolatban tájékoztatást Tuba Erik polgármestertől lehet kérni a polgarmester@rabakecol.hu e-mail címen.

A pályázat anyagai letölthetőek a www.rabakecol.hu weboldalról.

Pályázati felhíváshoz csatolt melléklet: Pályázati Adatlap

„A” és „C” kategóriában a rendelkezésre álló keret kimerülése esetén a pályázat felfüggesztéséről a www.rabakecol.hu honlapon közlemény útján adunk tájékoztatást.

 

További családi támogatási lehetőségek a településen: Rábakecöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az életvitelszerűen rábakecölben élő diákoknak 6-8 ezer forint tanévkezdési, az újszülöttek után 60.000,- forint szülési támogatást nyújt.

 

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás (pdf)

Pályázati adatlap (pdf)

Pályázati adatlap (doc)Cikk látogatottság: 1352
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Lomtalanítás

Rábakecöl HVB Határozatai

Vágányzári információ

Agrárhírek

1 % a helyi civileknek

Tájékoztató

Falulottó

HVI közlemény

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

A szabadtéri tüzgyújtás szabályai

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

KSH adatfelvétel

Fák visszanyesése

2024. év eleji tájékoztató a Horgász Egyesületi tagoknak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

BESZK hírek

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb