Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 09. 14:54 Ma Erhard napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
„Rábaközi kalandok” nyári napközis tábor
 
Szerző: Beledi Egyesített Szociális Központ (08.13. 17:56)
 

A Beledi Egyesített Szociális Központ által 2018. július 09. - 2018. július 13. között Beledben megrendezésre került „Rábaközi kalandok” elnevezésű nyári napközis táborban rábakecöli gyermekek is részt vettek.

A gyermekek a tábor ideje alatt különböző irányított szabadidős programokon, kézműves foglalkozásokon vettek részt:

Az első nap az ismerkedés, a közösségépítés jegyében zajlott játékos formában, majd a gyermekek lovaskocsikázás közben ismerhették meg a város helyi értékeit.

A következő napon a gyermekek Beled város jelképét a Barthodeiszky- kastélyt tekintették meg Németh István György tárlatvezetővel. Délután kézműves foglalkozáson üvegmécsest és ablakdíszt készítettek üvegfestéssel.

A harmadik napon a csoport az Öntésmajori Múzeumba látogatott el, ahol a gyermekek megtekintették a Hanság növény-, és állatvilága című kiállítást. A délután folyamán az osli csuhéfonó asszonyok mutatták be a csuhéfonás rejtelmeit a csuhéból készített használati és dísztárgyakat, majd a gyermekek is megtanulhatták a csuhéfonás alapvető lépéseit, kisebb ajándékokat pl. karkötőt is készítettek.

Csütörtökön a Csornai Múzeum munkatársa „Mesterségem címere” című interaktív előadásán vettek részt a gyermekek. Az előadás során a Rábaközben valaha működő és már feledésbe merült céhek és iparosok munkájáról hallhattak és megismerhették az általuk használt eszközöket, ezt követően az előadáshoz tematikusan illeszkedő kézműves tevékenységre került sor, ahol a csornai kékfestés, mint a textíliákon megjelenő színmintázási technológiát próbálhatták ki a gyermekek.

A délután a sportolás jegyében zajlott, ahol ügyességi játékokat, kidobót játszottak és sorverseny került megrendezésre.

A tábor zárásaként a gyermekek az újrahasznosítás jegyében kézműves tevékenység keretében, kupakból állatfigurát, hűtőmágnest készítettek és kavicsot festettek.

Természetesen minden nap volt lehetőség a szabad játékra, ehhez különböző sporteszközöket és társasjátékokat biztosítottunk.

A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba és új barátságok szövődtek. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes, hasznos kikapcsolódást a gyermekek számára.
Cikk látogatottság: 380
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája