Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 01. 14:10 Ma Hugó napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Faültetés
 
Szerző: (02.12. 18:17)
 

Tavalyi évben írtunk már arról, hogy a „Rábakecöl Jövőjéért” Alapítvány egyik célja, Tündérkert létrehozása a faluban. Ez alatt lényegében egy szép, bokrokkal, cserjékkel, fákkal, padokkal díszített, kikapcsolódásra alkalmas szabadidőparkot képzeltünk el, melynek helye a Borostyán Vendéglő mögötti játszótér és környéke. Első lépéseket tavasszal megkezdtük az utak kimarkolásával, valamint az ülőalkalmatosságok helyének térkövezésével.


Az október 14-ére meghirdetett faültetésnek szerencsére kedvezett az időjárás. Nagy örömünkre szolgált, hogy szép számmal voltak jelentkezők erre a társadalmi munkára. Kicsik és nagyok egyaránt kivették részüket a feladatokból. A növények egy része lakossági felajánlásoknak, más része a Rábaköz Ifjúságáért Egyesületnek köszönhető. Utóbbi jóvoltából egy szép madáretető is kihelyezésre került. Mivel ezen a területen régebben istállók álltak, sok helyen még ezek romjainak maradványaiba ütköztünk a fák helyének kialakításánál. Legtöbbször csak csákánnyal sikerült egy-egy gödröt kihantolni, de az erőskezű férfiak sikeresen megoldották a problémát. Ezek után bízunk abban, hogy minden cserje, bokor, facsemete gyökeret ereszt és növekedésnek indul! Jó volt látni, hogy Mindenki, aki ott volt, szó nélkül, szívesen tette a dolgát. Eckrich Béla bácsi tanácsait figyelembe véve, a munka remek hangulatban telt.


Pár héttel később, november 4-én sor került az utak egy részének véglegesítésére. Ezért a munkáért és a térkövezésért hálás köszönet Csihar Attilának, Magyar Balázsnak, Pákai Gábornak, Hollósi Gézának és Soós Ákosnak.


Továbbá köszönetünket fejezzük ki a felajánlott növényekért: Rábaköz Ifjúságáért Egyesületnek, Bors Jenőnének, Dan Viktornak, Keszte Ferencnének, Lipi Endrénének, Ruzsa Gabriellának, Tuba Gábornak(Jókai u.), Tuba Józsefnek, Ifj.Vass Imrének.
Az elvégzett munkáért: Csorba János, Dan Imre, Dan Imréné, Dan László, Dan Viktor, Gacs István, Homlokné Halász Judit, Horváth Olivér, Kámánné Kovács Katalin, Kiss Bernadett, Kovácsné Somogyi Mónika, Kovács Zoltán, Magyarné Halbritter Erika, Odorics Emma, Odorics Eszter, Odorics Gábor, Odorics Gábor (Gabó), Odorics Gergely, Odoricsné Bödecs Zsuzsanna, Odoricsné Soós Krisztina, Orbánné Németh Erzsébet, Pribusz Csenge, Pribusz György, Szabó Edina, Tuba Csaba, Tuba Erik, Tuba József, Varga Gréta, Varga Míra, Varga-Domiter Mónika nevét illeti dicséret és köszönet.
Külön köszönet Kovács Zoltánnak és Csorba Jánosnak, akik vállalták a növények további öntözését!


Úgy gondoljuk, méltán lehetünk büszkék arra, amit eddig létrehoztunk, hisz közös erővel, összefogással, sikerült megvalósítanunk egy szép cél második lépését.
Ezekkel az elvégzett feladatokkal azonban korántsem értünk céljaink befejezéséhez, van még bőven megvalósítatlan tervünk, melyhez szívesen fogadjuk a falu lakosainak munkáját, támogatását lehetőségeikhez mérten.

Rábakecöl Jövőjéért Alapítvány kuratóriuma

Facebook képekCikk látogatottság: 500
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája