Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. május 28. 22:04 Ma Emil, Csanád napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Mesterségek Napjai
 
Szerző: Horváth Petra (10.07. 18:49)
 

A Pajtaműhely Hagyományőrző Közművelődési Alapítvány idén kilencedik alkalommal szervezte meg kosárfonó és kézműves táborát 2014. augusztus 11.-15.-e között, a „Mesterségek napjai” programsorozat részeként.

A rendezvényt – a helyi Önkormányzat és a Kis-Rábamenti takarékszövetkezett mellett – idén a Nemzeti Együttműködési Alap is támogatta.

A hét minden napján délelőtt tíztől este hatig várták az érdeklődőket a kosárfonó mesterek: Judák Ambrus, Pokorádi Ágnes és Szombath Gábor. Az idén első alkalommal várt minden érdeklődőt Kokas Évi ékszertanodája.

A tábor első délutánján Tóth Imréné segítségével bőr „szütyőt”, valamint karkötőt készíthettek a kézműveskedni vágyók, valamint Füzi Rozi nénivel telefontartót illetve tablet tokot alkothattak a kicsik és nagyok egyaránt. Este Horváth Gyuláné Judit óvó néni várta a gyermekeket „A szorgalmas és a rest lány” című meséjével.

A programokkal és az állandó kiállítással párhuzamosan két kiállítás is megtekinthető. A pajtában Kovács Tibor rajzait, a vitrinekben pedig Kokas Évi ékszereit tekinthették meg az érdeklődők.

A keddi napon Gerencsér Zsolt és Tóth Ildikó kékfestő mesterek várták az alkotni vágyó gyermekeket. Segítségükkel ezúttal kendőket gyárthattak. Természetesen a kosárfonó mesterek és Kokas Évi ékszertanodája is megnyitott. Este Judit óvó néni meséivel, mondóká-ival és énekeivel körbebarangoltuk a Rábaközi térséget. 

A hét középső napján Ángyán Csilla, Budai Viktória és Gyarmathy Zsuzsa fazekas mesterek várták a korongozni vágyókat. Az állandó heti programok mellett délután az íjászkodással ismerkedhettek meg a gyerekek. Este Füzi Rozi néni mesélt a széttáncolt cipellőkről.

A negyedik napon Törőcsik Kata vezetésével a könyvkötés mesterséggel ismerkedhettek meg a résztvevők. Reggel tíztől ismét megnyitotta kapuit a kosárfonó műhely és Kokas Évi ékszertanodája. Este Rozi néni mesélte el „Szélike kisasszony” történetét.

A tábor zárónapjára igazán érdemes volt ellátogatni: Kosárfonás felnőtteknek, Kokas Évi ékszertanodája, Meseposta: Győri 1-es posta közreműködésével, kézműves játszóházak: tűzzománcozás Marosi Istvánné Kati nénivel, famunkák Szabó Tamással, viaszvasalás: Tóth Zsuzsi nénivel, és mindemellett még népi játékokból készült játszótér várta a Pajtaműhelybe érkezőket.

Délután négykor Füzi Rozi mesélt: „A magányosan sétáló macska” című történetet halhattuk. Ezután Aranykapu gyermekkoncert vette kezdetét Töreky Zsuzsi, Kiss Krisztián és Lőrinc Tamás közreműködésével. Este a Romungro gipsy band szolgáltatta a talpalávalót, fergeteges hangulatot varázsolva ezzel a pajtába. A zenekar tagjai: Horváth Péter, Suha Vilmos, Lakatos Ferenc, Visi Roland és Gasztonyi Sándor valamint Drapán László vendégművész. A zenekar közreműködésével táncház zárta az estét és egyben a tábort is.


Kapcsolódó anyagok:

   Kulturális Örökség Napjai Legfrissebb