Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. május 28. 22:35 Ma Emil, Csanád napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Diákok Bábi néni kincsesházában Rábakecölön
 
Szerző: kisalfold.hu (08.15. 11:23)
 

Kilencedik alkalommal rendezik Rábakecölben a hagyományőrző tábort. A Pajtaműhely Alapítvány felnőtteknek és gyermekeknek is kínál programokat Bábi néni kincsesházában.

 

Évente, augusztus elején rendezik a Pajtaműhely Alapítvány szervezésében Rábakecölben a kosárfonó és kézművestábort, melyhez számos kulturális rendezvény is társul.

– Az idén augusztus 11. és 15. között kilencedik alkalommal töltik meg Bábi néni kincsesházát a kosárfonás és gyöngyékszer-készítés iránt érdeklődők, valamint – a Mesterségek Napjai programsorozatunk részeként – a különféle foglalkozások mesterei és „tanoncai" – tájékoztatta lapunkat a szervező, Vass László.

A részt vevő gyermekek kipróbálhatják a bőrözés, a kékfestőmesterség, a fazekasság, a könyvkötészet, a tűzzománcozás vagy éppen az egyedi technikájú képkészítés és képkeretezés mesterségét. Kiegészítő programokként kiállításokkal, íjászattal, naponta interaktív meseprogramokkal, a tábor zárónapján pedig gyerekkoncerttel és táncházzal is várják az érdeklődőket.


Árpási Katalin a kosárfonás miatt több napra érkezett Rábakecölbe
Árpási Katalin a kosárfonás miatt több napra érkezett RábakecölbeA rábakecöli kincsesház azonban nemcsak a gyermekeknek, hanem immár évek óta az érdeklődő felnőtteknek is kiváló programokat, elfoglaltságot kínál, nem egy esetben pedig hosszabb távú elkötelezettség alapjait rakja le különféle oktatóprogramjaival. Ebben az évben is több kosárfonómester – így Bauer Béla, Judák Ambrus, Pokorádi Ágnes és Szombath Gábor – útmutatásai alapján lehet elsajátítani e mesterség alapjait. A táborban nemcsak a környék érdeklődő lakosai, hanem távolabbi vendégek is tanulják a kosárfonás titkait.

– Győrből kifejezetten a tábor kedvéért érkeztem Rábakecölbe – mondta a Kisalföldnek Árpási Katalin. A fiatal hölgy hozzátette, már nagyapja is kosárfonó
volt, így a családi tradíciók követése hozta a dél-rábaközi községbe. Mint mondta, természetesen nem kenyérkereső szakmában hasznosítaná a táborban tanultakat, ám otthoni hobbinak kiváló elfoglaltság a kosárfonás „művészete". 

Forrás: kisalfold.hu


Kapcsolódó anyagok:

   Kulturális Örökség Napjai Legfrissebb