Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. július 06. 01:42 Ma Csaba napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Diákok Bábi néni kincsesházában Rábakecölön
 
Szerző: kisalfold.hu (08.15. 11:23)
 

Kilencedik alkalommal rendezik Rábakecölben a hagyományőrző tábort. A Pajtaműhely Alapítvány felnőtteknek és gyermekeknek is kínál programokat Bábi néni kincsesházában.

 

Évente, augusztus elején rendezik a Pajtaműhely Alapítvány szervezésében Rábakecölben a kosárfonó és kézművestábort, melyhez számos kulturális rendezvény is társul.

– Az idén augusztus 11. és 15. között kilencedik alkalommal töltik meg Bábi néni kincsesházát a kosárfonás és gyöngyékszer-készítés iránt érdeklődők, valamint – a Mesterségek Napjai programsorozatunk részeként – a különféle foglalkozások mesterei és „tanoncai" – tájékoztatta lapunkat a szervező, Vass László.

A részt vevő gyermekek kipróbálhatják a bőrözés, a kékfestőmesterség, a fazekasság, a könyvkötészet, a tűzzománcozás vagy éppen az egyedi technikájú képkészítés és képkeretezés mesterségét. Kiegészítő programokként kiállításokkal, íjászattal, naponta interaktív meseprogramokkal, a tábor zárónapján pedig gyerekkoncerttel és táncházzal is várják az érdeklődőket.


Árpási Katalin a kosárfonás miatt több napra érkezett Rábakecölbe
Árpási Katalin a kosárfonás miatt több napra érkezett RábakecölbeA rábakecöli kincsesház azonban nemcsak a gyermekeknek, hanem immár évek óta az érdeklődő felnőtteknek is kiváló programokat, elfoglaltságot kínál, nem egy esetben pedig hosszabb távú elkötelezettség alapjait rakja le különféle oktatóprogramjaival. Ebben az évben is több kosárfonómester – így Bauer Béla, Judák Ambrus, Pokorádi Ágnes és Szombath Gábor – útmutatásai alapján lehet elsajátítani e mesterség alapjait. A táborban nemcsak a környék érdeklődő lakosai, hanem távolabbi vendégek is tanulják a kosárfonás titkait.

– Győrből kifejezetten a tábor kedvéért érkeztem Rábakecölbe – mondta a Kisalföldnek Árpási Katalin. A fiatal hölgy hozzátette, már nagyapja is kosárfonó
volt, így a családi tradíciók követése hozta a dél-rábaközi községbe. Mint mondta, természetesen nem kenyérkereső szakmában hasznosítaná a táborban tanultakat, ám otthoni hobbinak kiváló elfoglaltság a kosárfonás „művészete". 

Forrás: kisalfold.hu


Kapcsolódó anyagok:

   Kulturális Örökség Napjai Legfrissebb