Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. május 28. 21:31 Ma Emil, Csanád napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Mesterségek Napjai
 
Szerző: Horváth Petra (08.13. 12:23)
 

A Mesterségek napijai programsorozat zárónapjára igazán érdemes lesz benézni: Kosárfonás felnőtteknekKokas Évi ékszertanodájaMeseposta – Kézműves játszóházak: tűzzománc, famunkák, viaszvasalás és sok más érdekesség – 16-00: Füzi Rozi mesél: a magányosan sétáló macska – 17-00 Aranykapu gyermekkoncert – 18-00 A Romungro gipsy band - táncház

 

Hétfőn megkezdődött a Pajtaműhely alapítvány kosárfonó és kézműves tábora.

Délelőtt 10-től este 6-ig várják az érdeklődőket a kosárfonó mesterek: Bauer Béla, Judák Ambrus, Pokorádi Ágnes ás Szombath Gábor. Az idén első alkalommal vár minden kedves érdeklődőt Kokas Évi ékszertanodája. Évi naponta 10 főt tud fogadni. A foglalkozáson való részvételi szándékukat a szervezők kérésére előre jelezzék!

A programokkal és az állandó kiállítással párhuzamosan két kiállítás is megtekinthető. A pajtában Kovács Tibor rajzait a vitrinekben pedig Kokas Évi ékszereit tekinthetik meg az érdeklődők.

Az első nap Tóth Imréné segítségével bőr „szütyőt”, valamint karkötőt készíthettek az érdeklődők. Füzi Rozi nénivel telefontartót illetve tablet tokot alkothattak a kicsik és nagyok egyaránt. Este Horváth Gyuláné Judit óvó néni várta a gyermekeket a szorgalmas és a rest lány című meséjével.

A keddi napon a kékfestő mesterek várták az alkotni vágyó gyermekeket. Segítségükkel ezúttal kendőket gyárthattak. Természetesen a kosárfonó mesterek és Kokas Évi ékszertanodája is megnyitott. Este Judit óvó néni meséivel, mondókáival és énekeivel körbebarangoltuk a rábaközi térséget.

Nagy sikert aratott a  szerdai nap mestersége. Ángyán Csilla, Gyarmathy Zsuzsa és Varga Judit – fazekas műhelyében a korongozás és agyagozás rejtelmeit a gyermekek is élvezettel lesték el és próbálták alkalmazni. A délután folyamán a Magyar Íjász Tanoda közreműködésével az íjjal és íjászattal ismerkedhetett minden érdeklődő. Természetesen szerdán sem maradhatott el a népszerű kosárfonás, és az idei évben indult nagy érdeklődést keltő ékszertanoda. A nap zárásaként Füzi Rozi megtartotta első, interaktív mesedélutánját. 

Telt házzal működik a Kincsesház. A Mesterségek Napjai táborra a helybéli érdeklődőkön túl távolabbról is sok látogató érkezik, még Budapestről is.

A negyedik napon Törőcsik Kata vezetésével a könyvkötés mesterséggel ismerkedhettek meg a résztvevők. Reggel 10-től ismét megnyitotta kapuit a kosárfonó műhely és Kokas évi ékszertanodája, mely a mai napon utoljára várja az érdeklődőket. Este Rozi néni mesélt (Szélike kisasszony)

Részletes program és meghívó (pdf)

Kapcsolódó anyagok:

   Kulturális Örökség Napjai Legfrissebb