Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 19. 12:43 Ma Gyárfás napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Nyugodtabb mindennapok Csíkfalván
 
Szerző: Domó Bernadett (01.10. 16:34)
 
Nyugodtabb mindennapok Csíkfalván

Tarlótűz, kéménytűz, leszakadt- meggyúlt ágak, árokba csúszott autók. Mindezek már könnyebben megoldható problémát jelentenek a csíkfalvi lakók számára, hisz több mint két éve tevékenykedik sikeresen a község területén a Csíkfalva Község Tűzoltó Csapata. A csapat vezetője, Szabó Árpád szerint már egy ideje gondolkoztak egy önkéntes alakulat létrehozásán, lépéseket is tettek a megvalósításra, de a községben 2012. június elején pusztító árvíz mutatta meg a valós igényt egy ilyen csapatra és kovácsolta össze az önkénteseket. Hirdetések és személyes beszélgetések útján toboroztuk a jelenleg 45 fős tűzoltó csapatot, amelyben a férfiak mellet a nők, és néhány vállalkozó kedvű gyerek is kiveszi részét a munkából.

2012 februárjában belgiumi és franciaországi adományokból megvásároltuk az első tűzoltó autót, amely 5000 literes víztartályával teszi lehetővé a tűzoltást. Az autóval kaptunk tömlőket, elosztókat és különböző szórófejeket is a Reiskircheni Önkéntes Tűzoltó csapattól. Segítségképpen ruhákat és egyéb felszereléseket is adtak. Egyéb felszereléseinket részben más települések tűzoltó csapataival cseréltük, vagy adományba kaptuk. Másrészt minden csapattag a saját pénzén készítettet magának tűzoltópólót, és néhányan szintén a saját pénzükön vásároltak maguknak tűzoltó csizmát,. A csapatkapitányunk szerint „ez egy költséges hobbink”.

A második tűzoltó autó, amely eszköz és csapatszállító egyben, a tavalyi év februárjában adományként került a helyi tűzoltók birtokába szintén a Reiskircheni önkéntes tűzoltók jóvoltából. Kilenc személy vállalta, hogy saját költségén kiutazik Németországba, ahol részt vesz egy, a német önkéntesek által szervezet felkészítőn és mentés szimuláción, majd a csapatszállító autón együtt hazautaznak. Ezzel az autóval is kaptunk tűzoltáshoz szükséges kellékeket, ruhákat, valamint egy feszítő vágó felszerelést, amely balesetek beszorult áldozatok kiszabadítására használható.

Az légzőkészülékekhez 8 sűrített levegős palackot Heinz Latschbacher a Gersteni Tűzoltók egyik vezetője adományozta csapatunknak egy alapos felkészítővel egybekötve.

Legelső bevetésünk az árvíz idején volt, amikor a környékbeli falvak önkéntes tűzoltói is segítettek, majd a nyárádszeredai volt Nirajul épületében kiütött tűzesetnél is derekasan helyt álltunk. A község területén volt riasztásunk kéménytűzhöz, lakástűzhöz, tarlótűzhöz, elakadt vagy árokba csúszott autók mentéséhez, de segítettünk egy, a magasfeszültségi vezeték érintkezése következtében begyulladt és veszélyessé vált diófa eltávolításában is.

A csapattal a hivatalos megalakulása óta több versenyen vettünk részt, szép eredményeket elérve. Első megmérettetésünk 2012 nyarán volt a Nyárádremetei Önkéntes Tűzoltó Napokon, amikor gyakorlat és felszerelés nélkül a IV. helyet szereztük meg. A 2013-as év sikeresebbnek bizonyult. Májusban Jobbágyfalván szerveztük meg az Önkéntes Tűzoltó Napokat, ahol a III. helyen végeztünk. Ezt követte a Megyei Önkéntes Tűzoltó Csapatok versenye Marosvásárhelyen, a tűzoltó vonal felállításában a II. helyet szereztük meg, és tizenhét csapat közül összesítésben a IV. helyre küzdöttük fel magunkat. Augusztusban Ákosfalván pedig elhódítottuk az első helyet, és az azért járó dicsőséget. A szezont Remetén zártuk, onnan második díjasokként tértünk haza.

Fennállásunk ideje alatt a kezdeti háttérmunkák, ismertségek, beszélgetések más tűzoltó csapatokkal, támogatókkal valós baráti kapcsolatokká alakultak így kölcsönösen és szívesen részt veszünk az egymás által szervezett eseményeken.

Az előttünk álló évre nincsenek világra szóló terveink, csak számunkra fontosak. Szeretnénk az elkezdett garázst felépíteni önkéntes munkával és a község lakóinak adományaiból, eredményesen felkészülni a versenyekre és sikeresen beavatkozni a szükség van ránk.

Ezúton is köszönjük a község minden lakójának a nagylelkű adományát, a polgármesteri hivatal segítségét az autók fenntartását és az üzemanyag biztosítását illetően, a minket támogató cégek nagylelkűségét. Külön köszönet a Reiskircheni Önkéntes Tűzoltó csapatnak és a Rábakecölieknek a jelenetős felszerelésbeli és anyagi hozzájárulásukért, valamint a környékbeli önkéntes tűzoltó csapatoknak a segítségükért és a baráti támogatásaikért.

Végül, de nem utolsó sorban a csapat vezetője, és jómagam is köszönjük a önkéntesek kitartó és sokszor anyagilag- fizikailag is megterhelő munkáját. Kívánjuk, hogy a jövőben is ugyanilyen lelkesen és derekasan állhassunk helyt a kihívásokban.

 

Domó Bernadett

Kapcsolódó anyagok:

Emlékeztek a doni áldozatokra


Csíkfalva község - Nehezebb év van a hátuk mögött


Kulturális maraton Csíkfalva községben


Harminc festményt ajándékba...


Bekecs Néptáncegyüttes


Szavalóverseny Csíkfalván


Nyugodtabb mindennapok Csíkfalván


 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Szúnyogírtás

Gyerekhorgászat és piknik

Hösök Napja

Majáliszáró

Tüzgyújtási tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Képviselö-testületi ülés

Fák visszanyesése

Lomtalanítás

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

1 % a helyi civileknek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

BESZK hírek

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb