Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. április 18. 05:41 Ma Andrea, Ilma napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Hírek Csíkfalváról
 
Szerző: Tuba Erik (12.21. 11:30)
 

Jubileumi szántóverseny Csíkfalván

Iskolakorszerűsítési projekt indult

Keresztyén nomádtábor Jobbágyfalván

Jubileumi szántóverseny Csíkfalván

Augusztus 31-én immár tizedik alkalommal rendezték meg a nyárádmenti szántóversenyt. Az ország egyedi ilyen jellegű versenyén a legjobb minőségű munkát végzőt tüntették ki.

Megnyitó beszédében Szabó Árpád megyei tanácsos elmondta: amikor Tamás Lajos mérnökkel elindították ezt a versenyt, akkor szakmai felkészítőnek szánták a rendezvényt és nem versenynek, mert nem létezik olyan ember a szakmában, aki ne tanulhatna állandóan, hiszen az új gépek megjelenésével új módszereket is alkalmaznak.

Az idei versenyre tizenegy traktor sorakozott fel, a gépészek Nyárádszereda, Csíkfalva és Székelyhodos községekből érkeztek, közöttük a szeredai Bíró Csongor is, aki minden eddigi versenyen traktorra szállt. A jelre ki kisebb, kerti munkákban használatos, ki nagy, váltóekés, nagykultúrára alkalmas traktorral vágott neki a munkának. Idén az időre kevés pontot adtak, inkább a szántás mélysége, a kezdő és munkavédelmi barázda, a növényi maradványok eltakarása, az egyenletes szántás és összeborítás jelentett kritériumot. A zsűri döntése után az első díjat a nyárádszeredai Bíró Hunor vehette át, őt követte a nyárádszeredai Kovács Balázs és a csíkfalvi ifj. Pásztor István, akik a 200, 150 és 100 lejes jutalmat kaptak. Az összes versenyző 30 lejes részvételi díjat is átvehetett, a legifjabb és legidősebb versenyzők, Bán Norbert és Tóth József, valamint a jövő reménysége, a tíz éves Szabó Szabolcs 50-50 lejt kaptak, míg a támogatóknak köszönhetően minden versenyzőnek jutott további valami hasznos tárgy is: veder, gumibelső, fényvillogók, kalapácsok, fogók, kulcsok, kötőeszközök.

A rendezvény szervezője, Fábián Attila mérnök szerint igazi jubileumi találkozó volt, a fiataloknak ez tapasztalaszerzési és –cserelehetőség, és láthatták, hogy jobb technológiával, újabb géppel jobb eredményeket lehet elérni. És a fiataloknak ez kell, hogy merjenek, tudjanak változtatni – nyilatkozta lapunknak a mérnök.

Iskolakorszerűsítési projekt indult

Beindult a községi iskolák bővítése és felújítása Csíkfalva községben, és a Regionális Operacionális Program 3. tengelye 4. intézkedése keretében valósul meg. A beruházás összértéke 5.440.734,24 lej, amelyből 3.857.126,53 lej vissza nem térítendő támogatás, a fennmaradó összeg a község hozzájárulása, a nem támogatható költségek és az ÁFA – értesültünk Balogh István csíkfalvi polgármestertől. A beruházás kivitelezésére 19 hónap áll az önkormányzat rendelkezésére, a folyamat végére új osztálytermekkel, mellékhelyiségekkel, kazánházakkal bővülnek az épületek. Csíkfalván, Nyárádszentmártonban korszerűsítési, felújítási munkálatok lesznek, Búzaházán és Vadadban bővítések is. Ez utóbbi településen az iskola egyik szárnya igen régi és vályogból épült, ezt teljesen lebontják, újjáépítik és tetőtérrel bővítik, ahol újabb termeket alakítanak ki. A munkálatok mellet a projekt részeként szaktantermeket alakítanak ki, amelyeket modern szemléltető eszközökkel és oktatási informatikai csomaggal szerelnek fel. A projekt nem támogatja az óvodák felújítását, de mivel a négy épület közül háromban óvoda is működik, ezek felújítását az önkormányzatnak kell fedeznie helyi erőforrásokból. A község ötödik településén, Jobbágyfalván nagyon régi épületben székel az iskola, de ezt már nem javíthatják fel, mivel az teljes újjáépítést igényel.

Az önkormányzatnak az utóbbi években nem igazán volt lehetősége az iskolákra költeni, ez alól csupán a csíkfalvi kivétel, ahol az elmúlt öt év alatt 1,1 millió lejt fektettek be. Ezért ez a projekt éppen kapóra jött, tekintve a régi épületeket és azok leromlott, nem megfelelő feltételeit.

Keresztyén nomádtábor Jobbágyfalván

Augusztus elején másodszor szerveztek Jobbágyfalván nyári keresztyén jutalomtábort az ügyesen fogalmazó gyerekek számára. Nagyváradon 2009-ben hirdettek először karácsonyi témájú keresztyén fogalmazásversenyt a gyerekek számára. A következő évben már egész Erdélyből voltak jelentkezők. Tavaly már a fogalmazásverseny nyertesei nomád táborban vehettek részt jutalomként.

Az idei táborban 19 gyerek és ugyanennyi felnőtt vett részt hat napig. A gyerekek délelőtt ősi harci technikákat tanultak: lovagoltak, vívtak, íjászkodtak. Délután csoportos játékokon, foglalkozásokon vettek részt, esténként pedig előadások, beszélgetések folytak, amelyeken őseink nomád élete és a keresztyén nézetek egyaránt terítékre kerültek .A csodaszarvas mondája kapcsán arról értekeztek, hogy mi vezeti életünket, mit miért hagyunk fel, miért fontos az isteni értékek követése, míg a fehér ló mondájából arról tanultak, mennyire értékes az életünk, milyen apróságokért adunk fel értékeket, mennyire értékeljünk önmagunkat, életünket. De volt előadás a bűnről, magunknak és Istennek való hazugságokról, illetve arról, hogy életünkben semmi sem történik véletlenül. Délután a “törzsek tanácsában” arról is hallottak, hogy hiába ad Isten fegyvert a kezünkbe, ha nem használjuk azt a harcban magunk megvédésére, de esti filmvetítés keretében arra is rájöhettek a gyerekek, hogy a reményt sosem szabad feladni, Isten az elesetteken is segít.

Forrás: nyárádmenti KIS ÚJSÁG

Kapcsolódó anyagok:

Emlékeztek a doni áldozatokra


Csíkfalva község - Nehezebb év van a hátuk mögött


Kulturális maraton Csíkfalva községben


Harminc festményt ajándékba...


Bekecs Néptáncegyüttes


Szavalóverseny Csíkfalván


Nyugodtabb mindennapok Csíkfalván


Hírek Csíkfalváról


Csíkfalva és Rábakecöl ezer évre szerződtek


Víz alá került Csíkfalva


Kétes a kártalanítás


"Maroknyi székely őrt áll, mint a szikla"
Cikk látogatottság: 1780
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

TESZEDD - Szemétgyüjtö akció

Vágányzári információ

Kormányablak-busz

Hirdetmény kitüzött földrészlet bemutatásáról

Falulottó

HVI közlemény

Álláshirdetés

Iskolai beiratkozás a 2024/2025. tanévre

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Pályázat civil szervezeteknek

Agrárhírek

Földtulajdonosi közös képviselö hirdetményei

Adófizetési határidök

A szabadtéri tüzgyújtás szabályai

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

KSH adatfelvétel

Fák visszanyesése

1 % a helyi civileknek

2024. év eleji tájékoztató a Horgász Egyesületi tagoknak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

BESZK hírek

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb