Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:31 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2012. július
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (07.19. 14:47)
 

Hihetetlen felelőtlenség nem meglepő következményekkel

Társasházi lakásügyek       Strandolás

A temetőben is…!        Áldozatvédelem        Ismét trükkös elkövetés


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. júliusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési  munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!


1. Társasházi lakásügyek

A Csornai Rendőrkapitányságon folyik eljárás ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. június elején, napközben több társasházba is bementek, a lakásokat hengerzár-törés módszerével kinyitották, ott kutatást végeztek, melynek során eltulajdonítottak különböző arany ékszereket, készpénzt, laptopot.

A Győri Rendőrkapitányságon D.A. Győr környéki településen lakó személy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki június elején napközben a társasházi lakás bejárata mellett a folyosón lévő cipőtartóban, az egyik lábbeliben tárolt kulccsal bement a lakásba, majd ott kutatást végzett és készpénzt tulajdonított el. A lopással okozott kár kb.: 460.000,- Ft

A Kapuvári Rendőrkapitányságon indult ismeretlen tettes ellen eljárás, aki június közepén éjszaka Kapuváron egy társasházi lakásba – miközben a tulajdonos nem volt otthon -  a bejárati ajtó üvegét betörve bement és különböző tárgyakat tulajdonított el. A bűncselekménnyel kb. 500.000 Ft, a rongálással okozott kár kb. 15.000 Ft.

A lépcsőházak ajtajának zárására fokozott figyelmet fordítsanak, azt ne hagyják figyelmetlenségből sem nyitva. Az ajtókból kiálló hengerzárak lecserélése ajtósíkjából ki nem álló zárszerkezetekre, elegendő indok lehet az elkövető számára, hogy ne az adott lakást válassza célpontjául.  A lakása kulcsát mindig tartsa magánál, ne hagyja a tolvaj által könnyen megtalálható helyen (pl. lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben). Ha több napra elutazik, bízzon meg valakit háza szemmel tartásával, és a levélszekrény ürítésével. Ha a lépcsőházban idegenekkel találkozik, nyugodtan érdeklődjön tőlük, hogy kit keresnek, melyik cégtől, milyen ügyben. Fel is kísérheti őket, hogy tényleg oda mennek-e, ahová mondták. Ha gyanúsnak találja a személyeket, hívja a Rendőrséget. Jellemző, hogy ha tényleg egy cég képviselőivel van dolguk, ők türelmesen megvárják a Rendőrséget, míg a tolvajok megpróbálnak gyorsan eltűnni. Igyekezzen jó kapcsolatot kialakítani szomszédaival és a „közösség erejét” felhasználva közösen megvédeni saját, és egymás lakását, értékeit.

Amennyiben lakókörnyezetében gyalogosan, vagy járműből leskelődő, terepszemlét tartó, gyanúsan viselkedő, idegen személyekkel találkozik, kérjük - amennyiben módjában áll - az általuk használt gépkocsi rendszámát, színét, típusát jegyezzék fel, és azonnal értesítsék a  Rendőrséget 112, vagy  107 segélyhívó  telefonszámon.

 

2. A temetőben is…!

Egy 65 éves győri lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2012. június elején, délután az egyik győri köztemetőben a hozzátartozója melletti sírra letett, és pár percre őrizetlenül hagyott táskáját eltulajdonította, benne irataival, bérletével, bankkártyájával, mobiltelefonjával, készpénzével és egyéb személyes tárgyaival. A bűncselekménnyel okozott kár kb.: 47.000 - Ft.

A temetőben is vigyázzanak értékeikre! Ne hagyják őrizetlenül táskájukat még arra a rövid időre sem, amíg a közeli szemeteshez, vagy csaphoz mennek. A tolvajnak ez a kis idő éppen elég arra, hogy elsétáljanak a táskájukkal.


3. Ismét trükkös elkövetés

Egy Mosonmagyaróvár környéki településen lakó 39 éves férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki június elején kora délután kedvezményes áron akác tűzifát ajánlott neki megvételre, majd a kiszámolt és kifizetett 77 mázsa tűzifa helyett, ténylegesen 17 mázsa tűzifát rakodott le a gépkocsijáról 130.000 Ft értékben Az ismeretlen személy cselekményével tévedésbe ejtette a sértettet és ezáltal neki 100.000 Ft kárt okozott.

A trükkös elkövetők gyakran kecsegtető, visszautasíthatatlan ajánlattal keresik fel a potenciális sértetteket, akik gyakran nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Minden esetben elvonják valamilyen trükkel a sértettek figyelmét, így nem tudnak figyelni. Lám egy sikeresnek tűnő tűzifa vásárlása is könnyen rosszul végződhet. Legyenek gyanakvóak és csak olyan szolgáltatásért és termékért fizessenek amire valóban szükségük van, illetve meggyőződtek azok valódiságáról, vagy mint a példai is mutatja, mennységéről. Legyenek körültekintőek, így elkerülhetik hogy becsapják Önöket!


4. Hihetetlen felelőtlenség nem meglepő következményekkel

S.C. 32 éves soproni lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, az alábbiak alapján: június elején éjjel arra ébredt, hogy valaki járkál a házban, mire felöltözött és kiment a szobából a személy eltűnt. Ezt követően észlelte, hogy nincs meg a kerékpárja, amit a lakásban a folyosón tárolt. A sértett elmondta, hogy a ház bejárati ajtaját soha nem zárja be valamint a kerékpárját sem zárja. A bűncselekménnyel okozott kár : 70.000 Ft.

A bejárati ajtót ne csak akkor tartsák zárva ha nem tartózkodnak otthon. Hívatlan látogató – besurranó tolvaj – olyankor is meglátogathatja Önöket ha éppen otthon tartózkodnak. Ez ugyan úgy vonatkozik a nyaralókra, hétvégi házakra is!

 

5. Strandolás

L. I. nagykanizsai lakos tett feljelentést a Soproni Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki 2012. június végén Sopronban a Lővér uszoda strandján eltulajdonította az őrizetlenül hagyott övtáskáját, a benne lévő okmányaival, mobiltelefonjával és a mellette lévő ruházatával.  A lopással okozott kár: kb. 70.000,-Ft.

Soha ne hagyják a strandon őrizetlenül értékeiket! Nem tudhatják, hogy amíg Önök a hűs habokban lubickolnak, éppen ki fogja meg és viszi magával tulajdonaikat. Könnyen megeshet hogy a hátrahagyott gépkocsi kulccsal az autójukat is elviszi az elkövető. Ne legyenek felelőtlenek! Figyeljenek értékeire (is)!

 

6. Áldozatvédelem

Amennyiben bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá válnának, akkor a figyelmükbe ajánlanánk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szolgálatának szóróanyagát, amely röviden bemutatja, hogy milyen esetekben milyen jellegű segítséget tudnak nyújtani a sértetteknek, illetve hol találhatók meg az országban.

 

Győr, 2012.  július 13.

Kovács Sándor r. alezredes

Osztályvezető


Fogadják meg tanácsainkat! Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!

 Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály


Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május Cikk látogatottság: 1959
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb