Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. május 18. 02:38 Ma Erik, Alexandra napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
MESTERSÉGEK NAPJAI 2012
 
Szerző: Pajtam?hely Hagyomány?rz? Közm?vel?dési Alapítvány (07.10. 17:31)
 
A Pajtaműhely Hagyományőrző Közművelődési Alapítvány szerettel vár minden érdeklődőt a kosárfonó és kézműves táborába és kapcsolódó kulturális rendezvényeire.

A rendezvények időpontja: 2012. július 30 - augusztus 4

A rendezvények helyszíne: Bábi néni kincsesháza Rábakecöl, Erkel Ferenc utca 14.


PROGRAMOK:

2012. július 30. hétfő
10.00-18.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK - Judák Ambrus kosárfonó mestertől szerda kivételével a tábor valamennyi napján az érdeklődők megtanulhatják a kosárfonás alapjait. Akik már jártasak e mesterségben, tovább fejleszthetik tudásukat.A kosárfonáson bárki részt vehet, azonban a tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés, költségeihez anyagi hozzájárulás szükséges. (20/495-6679 vagy 70/945-7749) 
13.00-18.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - A tábor játszóház vezetőivel, mestereivel és kézműveseivel az érdeklődő gyermekek és felnőttek különféle dolgokat készíthetnek fonalból, papírból, textilből, üvegből és más alapanyagokból. A mai napon főszerepben: az üvegfestés és tűzzománc készítés. Marosi Istvánné, Hermann Bianka és Mészáros Eszter játszóház vezetők közreműködésével csodálatos ékszerek és dísztárgyak készülnek. 
18.00 ESTI BESZÉLGETÉSEK A FONÓBAN - Fűzi Rozi kukoricafosztóban hallott meséi és történetei, régi rábaközi legendákkal és pikáns népi történetekkel fűszerezve, felnőtteknek.

2012. július 31. kedd
10.00-18.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK. 
13.00-18.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - Róbert Vanda textilművész nemezkészítéssel foglalkozik, miközben már 10 éve tanítja e csodás mesterséget gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Foglalkozásán minden érdeklődő megtudhatja, hogyan lesz a puha, vattaszerű gyapjúból erős, formatartó tárgy. A résztvevők játékot, ékszert vagy egyéb ajándéktárgyat készíthetnek. 
17.00 ESTI BESZÉLGETÉSEK A FONÓBAN - Mesék Erdélyről és a Csángóföldről. Varga Márta és Varga Lajos újságíró történetei és élményei népdal-tanulással és közös énekléssel.

2012. augusztus 1. szerda
10.00-18.000 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK - Táborunkba ma haladó kosárfonókat várunk, tekintettel arra, hogy mesterünk egyéb elfoglaltsága miatt a mai napon nem áll rendelkezésünkre! 
13.00-18.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - Gerencsér Zsolt és Tóth Ildikó kékfestő mesterek többször voltak vendégei táborunknak. Közreműködésükkel bemutatásra kerül a kékfestés, e régi mesterség. 
17.00 SZÓLÓ SZŐLŐ, MOSOLYGÓ ALMA, CSENGŐ BARACK - Fűzi Rozi mesemondó interaktív mesemókája gyerekeknek és felnőtteknek.

2012. augusztus 2. csütörtök
10.00-18.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK, 
13.00-18.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - Fazekas délután. Fazekas mestereink Ángyán Csilla, Káldi Károly és Völcsey Lajos ismét fazekas műhellyé varázsolják táborunkat. A korongozás mellett lehetőség nyílik agyagozásra és más fazekas műhelytitkok elsajátítására is. A délután során egyidejűleg több korong is az érdeklődők rendelkezésére áll, hogy minél többen megismerhessék a fazekasság rejtelmeit, és elkészíthessék saját fazekas portékájukat. 
17.00 FANYŰVŐ, VASGYÚRÓ, HEGYHENGERGETŐ - Fűzi Rozi mesemondó interaktív mesemókája gyerekeknek és felnőtteknek

2012. augusztus 3. péntek
10.00-17.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK, 
13.00-17.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - Janszky Andrea játszóház-vezető a szövés és fonás rejtelmeivel, különféle fonási technikákkal ismerteti meg az érdeklődőket, melynek során a madzagszövő táblán és a karmantyúfán csodálatos dolgok készülnek. 16.00 ROSTA GÉZA MEGZENÉSÍTETT VERSEKET ÉNEKEL. 
17.00-19.00 AZ ÉN LÁBAM KIJÁRJA, MERT AZ SZOKOTT A TÁNCRA... - Kosárfonó táborunk egész hetes kézműves programjait csángó mesék, táncok és zenék estje színesíti a mai napon. A délután és az este folyamán csángó meséket, dalokat hallhatnak az érdeklődők, majd élő zene kíséretében néptánc bemutatónak lehetünk részesei. A táncházban a csángó táncokban nem csak gyönyörködhetünk, de meg is tanulhatjuk azokat a fellépő táncosok és zenészek, valamint táncház-vezetők segítségével. Az est folyamán közreműködik: Baboth Dóra és Fábián Szabolcs Csutkó, a kónyi Pipitér Néptánc-csoport, valamint a Serény Magyarok Népzenekar. 

2012. augusztus 4. szombat 
10.00-18.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK - A mai napon is várjuk kosárfonó műhelyünkben az alkotni vágyó érdeklődőket, de invitáljuk a falu vendégeit is, tekintsék meg műhelymunkánkat! 
10.00-14.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - A délelőtt folyamán a délutáni falunapi rendezvények kezdetéig Hermann Bianka játszóház-vezető közreműködésével tartunk kézműves foglalkozásokat gyerekeknek.


KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYÜNK
KOVÁCS KINCSŐ KÖZELKÉPEK című kiállítása

Kovács Kincső 12 éves rábakecöli fotóspalánta két éve fedezte fel a színek és formák világát. Képein főleg a természet és a tárgyi világ apró részleteit örökíti meg, de szívesen kísérletezik a fotózás egyéb területein is. Kiállítása a tábor teljes időtartama alatt megtekinthető pajtánkban.


A gyermek kézműves foglalkozásokon és játszóházakon történő részvétel, valamint a kulturális rendezvények látogatása a tábor valamennyi napján ingyenes!

Kapcsolódó anyagok:

   Kulturális Örökség Napjai Legfrissebb