Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:32 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2012. június
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (06.20. 12:14)
 
Kerékpártolvajok „munkában”    A feledékenység ára
Szórakozunk, de közben…                     Internetes vásárlás veszélyei
Célpontban az idősek                    Telephelyek és védelmük

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. júniusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési  munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

1. A feledékenység ára

Cs. S-né Kapuvár környéki kistelepülésen lakó hölgy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012. májusban, az egyik bankfiók előterében elhelyezett automatánál eltulajdonította az ott felejtett bankkártyáját a mellette elhelyezett PIN kódot tartalmazó cetlivel együtt, majd azzal egy másik automatából 2 alkalommal összesen 75.000 Ft készpénzt vett fel. A bűncselekménnyel okozott kár: 75000 Ft.

Soha ne tárolják azonos helyen bankkártyájukat és a PIN kódot! Semmilyen esetben se adják ki a kezükből, vagy tegyék le azt a cetlit, amire a PIN kódot felírták! Ha ezeket betartják, akkor jelentősen csökkenthetik annak a veszélyét, hogy elhagyott bankkártyájukról pénzt vegyenek fel.

2. Szórakozunk, de közben…

A Győri Rendőrkapitányságon indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2012. május közepén kora este egy Nádorvárosban található vendéglátóhelyen eltulajdonította B. A. 43 éves győri lakos őrizetlenül hagyott táskáját, benne különféle eladásra váró ruhaneműkkel. A lopással kb.: 60.000,- Ft kárt okozott.

A Győri Rendőrkapitányságon indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április végén hajnali órákban Győrben az egyik szórakozóhelyen eltulajdonította F. T. 32 éves győri lakos nadrágja zsebéből a mobiltelefonját 89.900,- Ft értékben.

K. Zs. Sopron melletti kistelepülésen lakó 27 éves fiatalember feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április végén éjszakai órákban egy Kapuváron lévő szórakozóhelyen a székre elhelyezett pulóvere zsebéből eltulajdonította mobiltelefonját. A bűncselekménnyel okozott kár: 55.000 Ft.

T. F. 24 éves soproni lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2012. május elején késő esti órákban egy Sopron környéki település szórakozóhelyén eltulajdonította az asztalra kitett mobiltelefonját. A bűncselekménnyel okozott kár: 55.000 Ft.

Ha telefonját, értékeit egy szórakozóhelyen magára hagyja, vagy nem figyel rá, számolnia kell azzal, hogy más szemet vet rá és nem habozik, villámgyorsan elveszi!

Soha ne tegyék le, vagy hagyják magukra értékeiket a szórakozóhelyeken! Azokat biztonságos zárt módon tárolják. Az elkövetők könnyen kihasználhatják az illuminált, kissé kiszolgáltatott állapotban lévő személyeket és észrevétlenül eltulajdoníthatják értékeiket.

3. Kerékpártolvajok „munkában”

H. Z. 56 éves győri lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012. május elején napközben, Győr Belvárosában, egy oszlophoz zárt kerékpárját eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár kb.: 12.000,- Ft.

Cs. P. 30 éves győri lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012. május elején 22.00 óra körüli időben erőszakra utaló nyom hátrahagyása nélkül bement a Győr, Adyváros egyik társasházába és onnan zárlevágás módszerével megkísérelte eltulajdonítani a tulajdonát képező és a folyosó korlátjához hozzázárt kerékpárját. Azonban a sértett tettében megzavarta, és az elkövető elmenekült.

Eljárás indult a Győri Rendőrkapitányságon 2 fiatalember ellen, akik 2012. május elején, délután, Győr, Nádorvárosban a győri lakos tulajdonát képező, a lakcíme előtt lezárt kerékpárját lakatelvágás módszerével megkísérelték eltulajdonítani, azonban cselekményük közben megzavarták majd elfogták őket. A kerékpárt eltulajdonítani így nem tudták, azonban a zár külső műanyag burkolatát megrongálták. A lopással okozott kár 40.000,- Ft, mely megtérült. A rongálási kár: 2.000,- Ft.

Az elkövetőket kollégáink a szemtanúk által megadott személyleírás alapján fogták el rövid időn belül. Figyeljenek oda értékeikre, környezetükre. Kollégáink az Önök segítségével hatékonyabban dolgozhatnak, mint a fenti példa is mutatja.

A kerékpárok esetében mindig mérlegeljék azt, hogy mennyi időre és hol kívánják hagyni kerékpárjukat. Kaphatók a szaküzletekben olyan zárak, melyeket erővágóval sem tudnak levágni az elkövetők. Bár az áruk magasabb az átlagos - de könnyen levágható -  zárakhoz képest, viszont biztosabb védelmet nyújtanak!

4. Célpontban az idősek

Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést V. G-né 51 éves Mosonmagyaróvár 

környéki kistelepülésen lakó hölgy ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. május elején 11:30 és 12:00 óra közötti időben becsengettek azzal az indokkal, hogy fiának – akit keresztnevén említettek - meghozták a tartozásukat 11.000 Ft-ot, azonban csak 20.000 Ft-osuk van. A menyétől egy drótdarabot kért az egyik elkövető az autójukhoz, a másik kettő a hölgyet kísérte a szobába a pénzt felváltani. Közben egyikük vizet kért tőle és így átmentek a konyhába. A harmadik személy a szobában maradt. Távozásuk után vették észre, hogy az ismeretlenek eltulajdonítottak 59.000 Ft készpénzt, valamint 20.000 Ft értékű vásárlási utalványt. A bűncselekménnyel okozott kár: 79.000 Ft.

A Győri Rendőrkapitányságon tett feljelentést T. Z-né 82 éves győri lakos ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. május végén Győr Belvárosában 14:30 óra körüli időben magukat Főgáz munkatársainak kiadva – de igazolványt nem mutattak fel! – becsöngettek azzal az ürüggyel, hogy szénmonoxid mérőt szerelnek a gázkonvektorra, melynek beszerelési költsége 24.000,- Ft. Ezt az összeget át kell nekik adni, a mérőt pedig a következő héten szerelik fel. A sértett kifizette a 24.000,- Ft-ot, majd az egyik elkövető kihívta a szobából.  Miután távoztak, észrevette a sértett, hogy a pénztárcájából hiányzik a pénze. A bűncselekménnyel okozott kár 140.000,- Ft.

A fenti esetek városban, vidéken, családi és társasházban, paneles lakótelepen egyaránt előfordulnak és előfordultak. Csupán két tipikus példát ragadtunk ki. Látható, hogy nem feltétlenül az idősek olyan naívak, hogy a bűnözők fals történetekkel félrevezessék őket. Határozott fellépéssel és hihető történettel az otthon lévő fiatalabb családtagban sem keltettek gyanút.

Kérjük legyenek óvatosabbak, bizalmatlanabbak idegenekkel szemben. Minden esetben ellenőrizzék az általuk előadott történeteket, főleg ha pénzről van szó! Ha valaki azt állítja magáról, hogy hivatalos helyről jött, ezt megfelelő módon igazolni is tudja, illetve az adott intézménynél telefonon gyorsan visszaellenőrizhető!

5. Internetes vásárlás veszélyei

A Soproni Rendőrkapitányságon N-né Cs. P. soproni lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen akitől a közelmúltban az egyik aukciós portálon vásárolt egy téli kabátot aminek a vételárát előre elutalta, de az árut azóta sem kapta meg. A bűncselekménnyel okozott kár: 18.025 Ft.

Az eljárás során megállapították kollégáink, hogy az elkövető különböző neveken több embert megkárosított hasonló módon több magyar aukciós portálon.

Számtalan előnnyel jár az ilyen helyeken való vásárlás, azonban van néhány alapvető biztonsági szabály, amit célszerű betartani. Némelyik portál ezekre külön felhívja a látogatóik figyelmét. Ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy bármennyire kecsegtető is az ajánlat, lehetőleg soha ne vásároljanak előreutalással!

6. Telephelyek és védelmük

A Csornai Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy mezőgazdasággal foglalkozó cég vezetője ismeretlen tettes ellen, aki 2012. május közepén a telephelyükre kerítésen átmászva behatolt, a telephelyen elhelyezkedő csarnok oldalán található rolós kaput 35 cm magasságig felfeszítette, az épület belső északi falán 4 m magasságban lévő érzékelőt letakarta és kóracél elemeket tulajdonított el. Továbbá az udvarról eltulajdonított 1 db  munkavégzésükhöz szükséges gépet.. A lopással okozott kár kb. 1.500.000 Ft. Rongálási kár kb.10.000 Ft

Egy Csorna környéki településen élő és ottani telephellyel rendelkező KFT tulajdonosa tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2012. május közepén éjjeli órákban a tulajdonát képező telephely udvarára kerítésen átmászva behatolt és az épület mögötti nyitott tárolókból különböző tárgyakat tulajdonított el, összesen kb. 55.000 Ft értékben.

A fenti esetek tanulságként szolgálhatnak olyan magán vagy állami cégeknek, üzemeknek, melyek telephelyeiken nagy értékű berendezésekkel, gépekkel rendelkeznek, azonban éjszakai és nappali őrzésük nem kielégítően megoldott. Javasoljuk a cégvezetőknek, hogy keressék meg a tulajdonukban lévő ingatlanok vagy ingóságok maximális védelmének  lehetőségeit, bátran vegyék igénybe ehhez szakemberek segítségét.


Győr, 2012.  június 12.

Kovács Sándor r. alezredes

Osztályvezető


Fogadják meg tanácsainkat! Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!

 Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály


Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május Cikk látogatottság: 1532
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb