Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2021. március 05. 23:25 Ma Adorján, Adrián napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2012. május
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (06.01. 15:37)
 

A közösségi oldal veszélyei            Az én házam, az én váram?!           Rongálnak! 

Szórakozás váratlan kellemetlenségei                   Szórakozóhelyről kijövet…


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. májusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési  munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

1. A közösségi oldal veszélyei

B. E. Csorna környéki kistelepülésen lakó hölgy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április elején lánya Facebook profilját feltörte és azon keresztül nevében ismerőseit folyamatosan zaklatja.

T-né K. B.  csornai lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2011. vége óta a mai napig, unokája mindennapi életvitelébe rendszeresen beleavatkozik egy közösségi oldalon keresztül.

N. A. mosonmagyaróvári  lakos feljelentést tett B.G. Mosonmagyaróvár környéki településen élő személy ellen, aki 2012. április elején 11:15 és 11:35 közötti időben megváltoztatta a Facebook oldalon a belépési jelszavát, illetve ezen az internetes oldalon tárolt adatait (nevek, címek, fényképek) törölte. A történtekkel kapcsolatosan anyagi kár nem keletkezett.

B.J. Mosonmagyaróvár környéki településen élő személy  feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április végén a Facebook közösségi oldalára a tudta és beleegyezése nélkül bejelentkezett és ott magánjellegű levelezgetést folytatott.

Hasonló esetek egyre gyakoribbá válnak, így fokozottan felhívjuk a szülők figyelmét, hogy ügyeljenek gyermekeik közösségi oldalakon történő kapcsolatteremtéseikre, megnyilvánulásaikra. Könnyen áldozattá, de meggondolatlan módon – tettüket heccnek gondolva – elkövetővé válhatnak! Fontos, hogy jelszavaikat ne közöljék barátaikkal, ismerőseikkel, mert adódhatnak olyan élethelyzetek melyek okán  visszaélhetnek vele. 

 

2. Az én házam, az én váram?!

A Győri Rendőrkapitányságon indult eljárás  ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április végén Győrben egy társasházi lakás földszinti erkélyére bemászott, a rosszul záródó erkélyajtót erőszakkal benyomta, majd a lakásba behatolt és ott kutatást végzett. A lakásból készpénzt, mobiltelefont, karkötőt,  ruhaneműt tulajdonított el. A lopási kár: 210.000,-Ft.

Otthonuk védelmében fontos, hogy a nyílászárók megfelelően működjenek, hibáit, gyengeségeit az elkövetők kihasználhatják. Alkalmazzák a fizikai és elektronikai eszközöket lakásuk, házuk védelmében!

 

3. Szórakozás váratlan kellemetlenségei

A Győri Rendőrkapitányságon indult eljárás egy 20 éves hölgy feljelentése nyomán, akinek ismeretlen tettes 2012. április elején éjjel, Győrben a Kálóczy tér egyik szórakozóhelyén, rövid időre őrizetlenül hagyott táskájából eltulajdonította mobiltelefonját és lakáskulcsait. A lopási kár kb.: 40.000 Ft.

Egy 28 éves hölgynek, Győrben, ismeretlen elkövető április elején éjszaka egy másik szórakozóhelyen tulajdonította el, magára hagyott táskájából a telefonját, okmányait és fényképezőgépét. A lopási kár kb.: 40.000 Ft.

Soproni rendőrkapitányságon indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április közepén, éjszaka egy sörözőben, a sértett hölgy által letett táskából eltulajdonította mobiltelefonját. A lopással okozott kár: 40.000,-Ft

A szórakozóhelyekre azért mennek az emberek, hogy ott lehetőség szerint felszabadultan jól érezzék magukat. Ennek a felszabadult életérzésnek azonban nem szabad elnyomnia a felelősségérzetet, amit a tulajdonukban lévő tárgyaikért éreznek. Ne hagyják őrizetlenül táskájukat sehol!

 

4. Rongálnak!

Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy helyi KFT, mely szerint az ismeretlen elkövető 2012. április közepén a Húsvéti Ünnepekre kihelyezett kb. 3 méter magas, reklám figurájukat garázda jelleggel összetörte. Rongálással okozott kár: kb. 200.000 Ft.

A Győri Rendőrkapitányságon, indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április elején 00:08 és 00:10 óra közötti időben a GYŐR-SZOL ZRT. tulajdonát képező, Adyvárosban lévő egyik autóbusz megálló 100*120 cm-es üvegét berúgta, és szilánkosra törte. A rongálással kb.: 40.000,- Ft kárt okozott.

 

5. Szórakozóhelyről kijövet…

A Győri rendőrkapitányságon tett feljelentést egy 24 éves soproni fiatalember ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április elején 02:30 óra körüli időben az egyik szórakozóhelyen több alkalommal ököllel arcon ütötte őt és ennek következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon indult eljárás ismeretlen tettesek ellen, akik 2012. április elején 21:00 óra körüli időben, egy Mosonmagyaróvár környéki településen lévő bárban, előzetes szóváltást követően tettleg bántalmaztak egy személyt. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Kapuvári Rendőrkapitányságon eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki 2012. április elején 01:15 órakor Kapuváron lévő söröző előtt előzetes szóváltás nélkül, egy 23 éves helyi fiatalembert  bántalmazott.

Szórakozás közben sok, tipikusan a szórakozóhelyekhez köthető bűncselekmény, szabálysértés, és egyéb nem kívánatos jelenség fordulhat elő (pl. garázdaság, testi sértés, csendháborítás, botrányos részeg állapot). Egy kis odafigyeléssel, fegyelmezettebb, felelősségteljesebb magatartással mindez elkerülhető, megelőzhető.

Az esetek nagy részében a résztvevők ittasak, ilyenkor jelentősen nő az áldozattá és elkövetővé válás kockázata. Ezek az események felelős szórakozási szokásokkal elkerülhetők lennének.

A kihallgatások során gyakran elhangzik, hogy "nem tudom miért csináltam, be voltam rúgva…" , azonban azt tudni kell, hogy az ittasság nem mentség, inkább súlyosbító körülmény egy büntetőeljárás során.

A leírt esetek mindegyike kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás, mely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, így garázdaságnak minősül.

A garázdaságba bele tartozik az ütés, rúgás, támadó szándékú lökés. Széles körben elterjedt tévhit, hogy csak az a felelős, aki a balhét kezdte. Az igazság az, hogy nem számít, ki kezdte a verekedést, aki részt vesz benne, elköveti a garázdaságot.

A „védekezésből ütöttem vissza" kifogás sem elfogadható. Jogos védelmi helyzetről csak addig beszélhetünk, amíg valóban védekezés történik. El lehet futni, kitérni a támadás elől, védekezve félrelökni a támadó végtagot, lefogni a támadót, akár más személy segítségével is. A "védekezés" semmiképpen nem lehet visszatámadás, bosszúállás a korábbi valós vagy vélt sérelmekért. A verekedés során keletkezett sérülés miatt, a garázdaság mellett, testi sértés bűncselekménye miatt is indulhat eljárás, amely a sérülés fokától függően lehet könnyű, súlyos, maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, életveszélyt okozó, de akár halálos is. A büntetés az elkövetett cselekmény súlyától függően változhat, lehet pénzbüntetés, de akár letöltendő szabadságvesztés is.

A hasonló esetek elkerülése érdekében kérjük, hogy a szórakozóhelyen, bulizás közben akkor és ott jusson eszükbe, hogy egy hirtelen cselekedetük, (ütés, rúgás) mivel járhat. Saját érdekükben fékezzék magukat, illetve barátaikat, egymást. Ha ilyen helyzettel találkoznak, saját testi épségük megőrzése mellett megfogással, lefogással, akár mások segítségével is (jogos védelmi helyzet) próbálják megfékezni az elkövetőt!

 

Győr, 2012.  május 15.

Kovács Sándor r. alezredes

Osztályvezető

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május Cikk látogatottság: 1562
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Fiókgyógyszertár nyitva tartása szünetel

Álláshelyek: pénzügyi vezetö, jegyzö

Tüzgyújtás átmeneti szabályai

Adófizetési határidök

Ingyenes szelektív szemétszállítás

Vérvétel 2021.03.01

Önkormányzati pályázati hírek

Hibabejelentö telefonszámok

Agrárhírek

Költözik a házi- és gyermekorvosi szolgálat

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Adó 1%-a civil szervezeteknek

BESZK hírek

Pályázati felhívás lakásbérletre

Állatorvosi ügyeletek

Vérvétel

Sintér

Tájékoztatás edényazonosító matricákról

Útjaink védelmében

Tüzgyújtás szabályai 2021-töl

Felhívás

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Ügysegéd ügyfélfogadása felfüggesztve

Támogatott civil szervezetek

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Maszk használata kötelezö

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb