Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 13:00 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2012. március
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (04.05. 19:04)
 

Szórakozunk, bálozunk

Erdő, fák, fejszék, fűrészek

Rossz szomszédság…

Trükkös elkövetők

Tároló mint célpont Győrben is


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. márciusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési  munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

1.

Tároló mint célpont Győrben is

Eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki 2012. 02. 05. 11.40 órát megelőző (a sértett által pontosabban meg nem határozható) időben a Győr, Ifjúság krt. egyik lakáshoz tartozó pincében levő, becsukott, de nem zárt állapotú tárolójából eltulajdonította kerékpárját. A lopással kb.: 25.000,- Ft kárt okozott.

Rendőri jelentés alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2012. január eleje és 2012.02.14. napon 17:15 közötti időpontban a Győr, Mester utca egyik pince helyiségbe drótvágás módszerével behatolt onnét eltulajdonított 2 db kerékpárt. A bűncselekménnyel okozott kár: 90.000 Ft, rongálással okozott kár: 9.000 Ft.

Rendőri jelentés alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2012.02.14-én 14:30 óra és 2012.02.15-én 06:20 óra közötti időben a Győr, Bartók Béla utca egyik lakásához tartozó pincehelyiség ajtajának zárnyelvét eltörte ill. a rajta található lakatpántot lefeszítette és a tárolóból egy ütvefúrót, egy gyökköszörűt és egyéb szerszámokat tulajdonított el. A lopási kár kb.: 133.000 Ft. A rongálási kár kb.: 20.000 Ft.

A fentieken kívül – nem csak Győrben – több ilyen jellegű bűncselekmény történt megyénk városaiban. Az eltulajdonított értékek a kerékpártól az étolajig illetve doboznyi festékig terjednek. Gyakorlatilag a betörő minden olyasmit elvitt, amit talált az adott pincében, tárolóban. Mindezt elsősorban azért tudták megvalósítani, mert a társasházak tárolói az alagsorban – de semmiképpen sem a lakószinten – vannak, így ritkán jár arra valaki illetve egyszerű zárral, vagy lakattal védik a tulajdonosok. Egy jobb zár mindenképpen kedvét szegné az elkövetőnek, illetve a tárolóhoz vezető ajtót is célszerű nem csak zárni, hanem biztonsági zárral felszerelni, hogy tényleg csak az menjen oda, akinek ott tárolója van.

2.

Szórakozunk, bálozunk

B.B. soproni lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2012.02.03 napon 23:00 és 23:15 közötti időben Sopronban egy sörözőben nadrágjának farzsebéből eltulajdonította a pénztárcáját a benne lévő személyes irataival és 110.000 Ft készpénzével együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 110.000,- Ft.

Gy. R. Sopron melletti kistelepülésen lakó úr tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2012.02.10. napon 02:00 óra és 02:30 óra közötti időben egy bálon, a büfé előtti asztalról eltulajdonította kabátját a benne lévő mobiltelefonjával együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 48.000 Ft.

Szórakozóhelyre, bálra úgy gondoljuk, csak annyi pénzt célszerű magukkal vinniük, melyet el terveznek ott költeni. A pénztárca tárolására a farzseb távolról sem a legideálisabb, bár változatlanul sokan ezt tartják a legjobbnak. Mint a fenti példa is bizonyítja, az elkövetők számára nincs csalhatatlan érzékű pénztárca tulajdonos. Naivitás lenne azt gondolni, hogy egy szórakozóhelyen  a vendégek nem fogyasztanának alkoholt. Az elfogyasztott alkoholmennyiséggel egyenes arányban tompulnak az érzékszervek, nő a reakcióidő. Az ember kiszolgáltatottabbá válik!

Soha ne hagyják őrizetlenül szórakozóhelyen – sem – a kabátjukat, táskájukat. Ahol erre lehetőség van, hagyják a ruhatárban, de értékeiket ilyenkor is tartsák maguknál.

3.

Erdő, fák, fejszék, fűrészek

V. I. Csorna környéki kistelepülésen lakó személy a Csornai Rendőrkapitányságon  feljelentést tett M. T.  ugyanezen településen lakó személy ellen, aki kb. egy évvel ezelőtt a tulajdonát képező  erdőből a fa nagy részét kivágta és jogtalanul eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 80.000 Ft.

Rendőri jelentés alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen a Csornai Rendőrkapitányságon, aki 2011.12.13. és 2012.02.22. között időpontban Csorna környéki kistelepülés külterületén az önkormányzat tulajdonában lévő erdősávból jogtalanul eltulajdonított összesen 36 db különböző tőátmérőjű akácfát. A bűncselekménnyel okozott kár kb.: 100.000 Ft.

A Csornai Rendőrkapitányságon rendőri jelentés alapján indult eljárás ismeretlen tettes/ek ellen, akik a 2012.02.27-én 08 óra 00 perc és 2012.03.02. 08 óra 00 perc közötti időben Csorna környéki kistelepülés külterületén az önkormányzat tulajdonában lévő külterületről eltulajdonított 24 darab akác, kőris valamint nyárfát (vegyesen).  A lopási kár körülbelül 230.000 Ft. 

Fenti három bűncselekmény tanulságaként fokozottan felhívjuk a lakosság valamint önkormányzatok figyelmét, hogy a falopások megelőzését és felderíthetőségét a gyakoribb területbejárásokkal segítsék. Minél gyakrabban, változó időpontokban ellenőrizzék a tulajdonukban lévő erdőterületeket. Ha pedig bűncselekményre utaló körülményt tapasztalnak, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget!

4.

Rossz szomszédság…

V. I-né 67 éves mosonmagyaróvári lakos feljelentést tett felső szomszédja, H. J. ellen, aki 2012.02.09. napon lakásában a radiátor csövek tövébe garázda jelleggel vizet öntött, melynek következtében a sértett mellékhelyiségének plafonja és a fala átázott. A bűncselekménnyel okozott kár: 50.000 Ft.

Mint látható egy rossz szomszédi viszony, egy hirtelen ötlettől vezérelt bosszúja könnyen folytatódhat a rendőrségen. A fenti esetben rongálás miatt indult eljárás az elkövető ellen. Úgy gondoljuk, vitás dolgaikat próbálják meg egymás között kommunikációval elintézni. A másik fél bosszantására kieszelt cselekedetek végrehajtásával könnyen lehet, hogy bűncselekményt követnek el!

5.

Trükkös elkövetők

Az elmúlt hónapokban sem tétlenkedtek. Kapuváron magát postásnak kiadva csapták be egy hölgyet a következő módszerrel:

Ismeretlen személy magát postásnak kiadva kaputelefonon felcsöngetett, és a földszintre hívta a 62 éves sértettet. Ő lesietett, a lakás bejárati ajtaját nem zárta be. A földszinten egy kb. 25 év körüli fiatalember volt, aki azt mondta, hogy  a postás elment a szomszéd lépcsőházba és majd visszajön, majd szóval tartotta őt. Később mikor egy ismeretlen fiatalember jött le az emeletről és  a lépcsőházból távozott. Kis idő múlva az a személy is távozott, aki őt szóval tartotta. Mivel a postás még mindig nem érkezett vissza felment a lakásába és akkor vette észre, hogy a szobában tartott kézitáskájából hiányzik a bordó színű pénztárcája, készpénzével valamint személyes irataival. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 29.000 Ft.

I. A-né 79 éves  soproni lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, akit 2012.02.20. napon 10:00 és 11:00 óra közötti időben az unokája ismerősének kiadva magát a lakásába beengedett és ott a figyelmetlenségét kihasználva kb. 250.000 Ft. készpénzt tulajdonított el tőle. A sértettnek azt mondta, hogy az unokájának tartozik 10.000 Ft-tal , azonban csak 20.000 Ft-osa van. Az idős hölgy be is ment a szobába ahol a pénzét tartotta, hogy megnézze, fel tudja-e váltani a férfinél lévő összeget. Ezt követően egy másik személy is megjelent a lakásnál, akiről az első jövevény azt mondta hogy barátja és tud adni ötezres címleteket. Az első személy a sértettet szóval tartotta, majd pedig távoztak a lakásból. Távozásukat követően a sértett, mikor a szobába bement látta, hogy a fiókból hiányzik kb. 250.000 Ft. A két személy nem hagyta ott azt a pénzt sem, amelyet az "unokának vittek".

A trükkös lopást elkövető személyek hivatalosnak tűnő indokkal, kitalált történettel keresik fel lakásukon, házuknál elsősorban az idősebb korosztályhoz tartozó embereket, akiknek figyelmét elterelik, eközben pedig a házban kutatást, forgatást végeznek, és főként készpénzt tulajdonítanak el.

A figyelem elterelése általában abból áll, hogy egy vagy két személy földmérés, gázvezeték, egyéb közmű fektetés, területhasznosítás, földvásárlás, házvásárlás, vadászles telepítés, munkagép elhelyezés, rosszvas, ingóság vásárlás indokával, vagy magukat az elektromos illetve gázművek alkalmazottjának kiadva, az udvar, kert félreeső részére, vagy a háztól távolabb csalja az ott lakót, lakókat, figyelmüket eltereli, miközben a házba társa besurran. A házban az elkövető átforgatja a szekrényeket, ágyneműtartókat, táskákat, kabátokat, értékeket keresve átkutatja a házat, majd a megtalált készpénzt, esetenként értékpapírokat, ékszereket eltulajdonítja és távozik a házból.

Előfordul, hogy a tolvajok magukat önkormányzati tisztségviselőnek, a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva –mondván segélyt, pénzt hoztak, annak sorszámát fel kell írni, adjon visszajárót- a házban a pénz rejtekhelyéhez küldik a sértettet, így tudva meg az otthon tartott készpénz helyét. Ezután elterelik a sértett figyelmét, és az általa korábban megmutatott rejtekhelyről ellopják a pénzt. 

A cselekmény elkövetéséhez pár perc elegendő és sokszor a kutatás nyomai is nehezen fedezhetők fel.

A fentiekre tekintettel kérjük a lakosságot, hogy házaikat ne hagyják őrizetlenül, az ajtókat minden esetben zárják be, még ha csak egy percre is távoznak a lakásból, akár csak a kertbe, vagy az udvarra. A ház kulcsát tartsák maguknál, ne hagyják a tolvaj által könnyen megtalálható helyen (pl. lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben).

Udvarukra, házukba ne engedjenek be idegen személyeket! Amennyiben gyanúsan viselkedő, vagy a fent részletezett indokkal érkező idegen személyekkel találkoznak, kérjük - amennyiben módjukban áll - az általuk használt gépkocsi rendszámát, színét, típusát jegyezzék fel, valamint azonnal értesítsék a Rendőrséget a 107, vagy 112 segélyhívó telefonszámon.

 

Győr, 2012.  március 13.

Kovács Sándor r. alezredes

Osztályvezető

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2012. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május Cikk látogatottság: 1576
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb