Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:12 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2012. január
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (01.17. 17:55)
 

Nyitva hagyta...

Gépkocsifeltörés…

Oktatási és nevelési intézmények a célpontban

Kerék nélkül nem megy…


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2012. januári bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

1.

Nyitva hagyta...

Egy Sopron környéki lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2011. november végén Sopronban található egyik bölcsőde előtt nyitott gépkocsiból eltulajdonította személyi igazolványát, vezetői engedélyét és 38.000 Ft készpénzét. A lopással okozott kár: 38.000 Ft.

Egy soproni lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2011.12.23-án 19:30 és 21:15 közötti időben lakásának nyitott állapotát kihasználva bement és a hálószobából eltulajdonította a netbookját, illetve 4.100 Ft készpénzét. A bűncselekménnyel okozott kár: 54.100 Ft.

Egy Csorna környéki településen lakó tett feljelentést, ismeretlen tettes ellen, aki  2011. november végén a családi házából ismeretlen módon, dolog elleni erőszak alkalmazása nélkül eltulajdonította a 280.000 Ft készpénzét miközben az otthon tartózkodó felesége fürdőszobájában tartózkodott, ez idő alatt a bejáratai ajtót nem zárta be, így az elkövető ezt kihasználva juthatott be a házba.

Lehet autó, lakás, családi ház, ha nem zárják be, akkor az jár ki-be rajta aki csak akar. Az óvoda, bölcsöde, iskola előtt is zárják be gépjárművüket amíg gyermekeiket oda kísérik, illetve még rövid időre se hagyjanak értéket gépkocsijukban! Elképzelhető hogy 100-szor nyitva hagyták már és nem történt sérelmükre bűncselekmény, de így mi a garancia arra hogy 101-ik alkalommal nem válnak áldozattá?!

Ha a lakásuk, házuk ajtaját nem zárják be, ezzel lehetőséget adnak arra, hogy bárki hívatlanul bemenjen Önökhöz. A váratlan vendég nem mindig öröm, főleg ha bűnöző az illető.

Ne a vakszerencsére bízzák értékeiket!!!

Ráadásul ilyen esetekben hiába van biztosításuk, a biztosító nem fizet!

 

2.

Gépkocsifeltörés…

Rengeteg gépkocsi feltöréssel kapcsolatos feljelentés érkezik megyénk kapitányságaira. Városon, vidéken, személygépkocsit, kistehergépkocsit törnek fel az erre szakosodott bűnözők. A közös mindegyikben az, hogy a tulajdonosok és immár sértettek, látható helyen hagyták a később eltulajdonított értékeket! Ezek szerint valójában nincs is szüksége az adott sértettnek a laptopjára, több tízezer forintnyi kézpénzére, kézitáskájára, GPS-ére, vagy esetleg az irataira és szívesebben megy sorba állni a különböző hivatalokba, hogy pótolja azokat?! Esetleg sértetté kell válniuk azért, hogy hátralévő életükben odafigyeljenek a saját tulajdonukra és vigyázzanak rájuk úgy, hogy más ne vehesse el tőlük?!

Aki úgy érzi, hogy nem ebbe a csoportba tartozik, akkor kérjük, hogy a környezetükben élőket is figyelmeztesse folyamatosan, hogy ne váljanak áldozattá. Ne biztosítsanak megélhetést a bűnözőknek!

 

3.

Oktatási és nevelési intézmények a célpontban

Egy Mosonmagyaróvár környéki kistelepülésen lévő óvóda képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 12. 23-án 13:30 óra és 2011. 12. 24-én 06:30 óra közötti időben a az óvódába ajtóbefeszítés módszerével behatolt, ott kutatott, végül nem tulajdonított el semmit. A rongálással okozott kár: 100.000,- Ft.

Egy másik Mosonmagyaróvár környéki kistelepülésen lévő óvóda képviselője tett szintén feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 12. 21-én 16:30 óra és 2011. 12. 25-én 18:15 óra közötti időben az óvóda konyha ajtaját befeszítette és a vezető irodából különböző pénztartókból eltulajdonított 210.000,- Ft összegű készpénzt. A lopással: 210.000 Ft, a rongálással: 50.000 Ft kár keletkezett.

Szintén Mosonmagyaróvár környéki kistelepülésen, de jelen esetben a Polgármesteri Hivatal képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 12. 23. és 2011. 12. 26-a közötti időben az  általános iskolába és az óvodába ablak, illetve ajtóbefeszítés módszerével behatolt, ott kutatást végzett és mindkét intézményből készpénzt tulajdonított el mindösszesen 30.000- Ft-ot, a rongálási kárról a sértett fél képviselője nem tudott a helyszínen nyilatkozni, annak megállapítása folyamatban van.

Egy másik Mosonmagyaróvár környéki kistelepülésen lévő óvóda képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2011.12. 23-án 09:00 óra és 2011. 12. 25-én 10:30 óra közötti időben ajtóbefeszítés módszerével behatolt az óvódába, ott kutatást végzett, azonban onnan nem tulajdonított el semmit. A rongálással okozott kár 10.000,- Ft

Mosonmagyaróvár környéki kistelepülésen lévő iskola képviselője tett szintén feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 12. 23 -án 09:00 és 2011. 12. 25-én 10:30 óra közötti időben az iskolába ajtóbefeszítés módszerével behatolt, ott kutatást végzett végül nem tulajdonított semmit. A rongálással okozott kár kb: 200.000,-Ft.

Nem csak Mosonmagyaróvár környékén lévő közintézményekben jártak betörők a téli szünetben a megyénkben, de azt gondolom jól illusztrálja a jelenséget az ezen a környéken történt ilyen jellegű bűncselekmények bemutatása.

Úgy gondolom nem kizárólag a szünetek idején fontos az intézmények védelme. Szeretnénk felhívni az intézmények fenntartóinak a figyelmét az ilyen jellegű bűncselekményekre. Számtalan olcsóbb-drágább vagyonvédelmi  megoldás létezik, azonban ha nem alkalmazzák ezeket, akkor kiszolgáltatják magukat a betörőknek!

 

4.

Kerék nélkül nem megy…

Egy csornai lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki december utolsó heteiben Csornán egy lakótelep háztömbjei között parkoló személygépkocsijának  kerekeit leszerelte és eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár: 164.000 Ft.

Győrben december elején több sértett tett bejelentést hasonló bűncselekményről, akik szintén lakótelepen parkoltak gépkocsijukkal. Gy. T-nek a dísztárcsáit vitte el ismeretlen tettes, a kár: 40.000 Ft.

B. A. személygépkocsijáról 4 db gyári alufelnire szerelt téli gumiját szerelte le ismeretlen tettes, azonban ahogy téglákkal alátámasztotta a gépkocsit, megrongálta a bal oldali küszöb spoilert. Lopással okozott kár: 236.000 Ft, rongálással okozott kár: 60.000 Ft.

Sopronban egy hölgy tett feljelentést, akinek szintén december elején Sopronban leparkolt gépkocsijának négy acélfelnire szerelt kerekét ismeretlen tettes leszerelte, azt eltulajdonította. A kocsit félig tégla bakra állította, azonban a gépkocsi féktárcsáiban rongálás keletkezett, melynek pontos kárértékét a helyszínen megállapítani nem volt lehetséges. A gépkocsi bal oldalán a küszöb spoilert ismeretlen tettes letépte, azt eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott lopási kár kb.: 70.000,- Ft.

A fentiek sajnos csak kiragadott példák, mert több hasonló jellegű bűncselekmény történt az elmúlt hónapban a megye városaiban. Olyan jellegű bűncselekményről van szó, amely ellen nehéz védekezni. A keréklopások megelőzésére segítséget jelenthet az un. kerékőr, amely kb. 4.000 Ft-tól kapható a szaküzletekben. 100%-os védelmet természetesen ez az eszköz sem nyújt, azonban ne feledjük, hogy az elkövetőknek gyorsan és csendben és szinte láthatatlanul kell dolgozniuk éjszaka. Bármi nemű késleltető vagy akadályozó tényező növeli a lebukás kockázatát, így nem valószínű, hogy az ezzel ellátott kerekekkel kezdenének el vesződni.

 

Győr, 2012. január 13.

Kovács Sándor r. alezredes

Osztályvezető

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május Cikk látogatottság: 1912
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb