Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 12:23 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. december
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (12.14. 10:56)
 
Buliba megyünk, de más is jön, akit nem hívtunk…
Gépkocsifeltörések avagy ajándékok a bűnözőknek
A trükkös lopók ilyenkor sem pihennek, beszerzik az ajándékokra valót!
Karácsonyi bevásárlási időszak veszélyei

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. decemberi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!


Közeledik a Karácsony, melyet megelőz a nem mindenki által kedvelt karácsonyi vásárlási forgatag. Ilyenkor hatványozottan elfordulhat, hogy könnyelműen állnak hozzá az egyébként betartott alapvető biztonsági szabályokhoz. Felsorolunk néhány tipikus bűncselekményt, melyek sértettjeivé válhatnak – természetesen nem csak ezen időszakban – ha nem figyelnek eléggé. A példák novemberből, tehát nem a karácsonyi bevásárlási időszakból származnak, azonban tanulságaik ugyan úgy érvényesek.


1. Gépkocsifeltörések avagy ajándékok a bűnözőknek

M. C-né Csorna környéki kistelepülésen lakó hölgy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki november végén 19:30 óra és 20:00 óra közötti időben a családi házuk előtt parkoló személygépkocsija bal hátsó ablakát betörte, és a gépkocsiból eltulajdonította a kézitáskáját, a benne lévő pénztárcájával (60.000 Ft készpénzzel) személyes irataival, valamint egyéb holmijával együtt. A lopással: 74. 500 Ft,  a rongálással: 20.000 Ft kár keletkezett.

Szintén november végén 22:23 órakor tett bejelentést a Győri Rendőrkapitányságra G. L. győri lakos, hogy a Győr melletti kistelepülésen lévő tekepálya előtt feltörték a gépkocsiját. Megállapítást nyert, hogy az ismeretlen elkövető 18 óra 30 perc és 22 óra 15 perc közötti időben bal első ablakbetörés módszerével kinyitotta a bejelentő gépkocsiját és abból eltulajdonította a gépkocsi térképzsebében tárolt tárcáját, benne személyes irataival és bankkártyájával és 25.000,-Ft készpénzével együtt. Az elkövető a sértett számlájáról rövid időn belül 250.000 Ft készpénzt vett le. A lopással kb. 300.000 Ft, a rongálással 50.000 Ft kár keletkezett. A helyszínen megállapították, hogy az ismeretlen elkövető ugyanott ugyancsak betörte a T. M. Győr környéki településen lakó személy tulajdonát képező gépkocsi jobb első ablakát és abból eltulajdonította felesége jobb első ülés előtt tárolt táskáját a benne lévő értékeivel. A lopással kb. 25.000 Ft, a rongálással 50.000 Ft kár keletkezett.

November közepén Kapuvár környéki kistelepülésen 18:00 és 20:00 közötti időben családi házuk előtt parkoló, H. Sz. tulajdonát képező személygépkocsi jobb hátsó ablakát törte be ismeretlen tettes, és abból fodrászati kellékeket tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár: kb. 250.000 Ft, rongálással: kb. 30.000 Ft.

November végén Kapuváron a családi házuk előtt parkoló H. L. tulajdonát képező személygépkocsi jobb első ablakát törte be ismeretlen tettes és az első ülésről eltulajdonította az ott hagyott kézitáskát a benne lévő 400 Euró készpénzzel és személyes iratokkal. A bűncselekménnyel okozott kár: kb.:120.000 Ft. A rongálással okozott kár kb.: 20.000 Ft.

November közepén T. Z. Sopron környéki lakos tett bejelentést ismeretlen tettes ellen, aki 19:30 és 21:15 óra közötti időben családi háza előtt álló személygépkocsija vezető oldali ablakát betörte és a személygépkocsi könyöktámasza alól az irattáskáját az abban lévő készpénzzel illetve személyes okmányaival együtt eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott lopási kár: kb. 35.000,- Ft. A rongálással okozott kár: kb. 25.000,- Ft.

…és még sorolhatnánk a példákat! A gépkocsifeltörés nem csupán városi jelenség.  Kistelepüléseken ugyan úgy áldozataivá válhatnak és ahogyan a fenti példa mutatja válnak is az autófeltörőknek. Bevásárláskor az üzleteket járva az autóban gyűjtött ajándékok jó célpontot jelenthetnek az elkövetőknek! Tanácsaink megegyeznek a korábbi alkalmakkor adottakkal: Ne hagyjanak értéket gépkocsijukban! (még GPS tartót sem a szélvédőn!) Ne a célállomáson tegyék el értékeiket a gépkocsiban, mert azt a bűnözők figyelőembere is láthatja!

 

2. Buliba megyünk, de más is jön, akit nem hívtunk…

Egy soproni hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki november elején 03:30 és 04:00 közötti időben egy soproni szórakozóhelyen eltulajdonította a táskájában lévő pénztárcáját, benne személyes okmányaival, bankkártyával és 4.000 Ft készpénzzel. A bűncselekménnyel okozott kár: 4000 Ft.

Szintén soproni hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki szintén november elején egy másik soproni szórakozóhelyen 05:30h körüli időben eltulajdonította őrizetlenül hagyott kabátját, két mobiltelefonját, és iratait. A lopással okozott kár kb. 35.000,-Ft.

Egy kapuvári fiatal lány tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki szintén november elején szintén egy egy másik soproni szórakozóhelyen 03:00 és 04:30 közötti időben eltulajdonította nadrágzsebében lévő pénztárcáját.  A bűncselekménnyel okozott kár: 3.000 Ft.

Az év vége felé nem csak a különböző munkahelyek tartanak évzáró bulikat a szórakozóhelyeken, hanem magánemberként is számtalan baráti társaság tart előszilvesztert. Ne hagyják magukra értékeiket, illetve ha azokat maguknál tartják, akkor ügyeljenek rájuk. Mint a fenti példák mutatják az elkövetők szabad prédának tekintik a hátrahagyott kabátokat, táskákat, de a tömeget kihasználva még a farzsebből is eltulajdoníthatják a pénztárcájukat, telefonjaikat!

 

3. A trükkös lopók ilyenkor sem pihennek, beszerzik az ajándékokra valót!

Egy 84 éves mosonmagyaróvári úr tett feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik november 18-án 11:00 óra körüli időben megjelentek lakásában, és felajánlották, hogy megköszörülik a késeiket. Amikor a feljelentő felesége a szobába bement, hogy pénzt hozzon ki, kifizetni a szolgáltatás ellenértékét, akkor az egyik férfi utána ment, ahol figyelem elterelés módszerével eltulajdonította felesége nyugdíját. A lopással okozott kár: 60.000 Ft.

Egy soproni hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes – egy fiatal hölgy - ellen, aki október 25-én 10:00 óra körüli időben az utcán leszólította és segített hazavinni a táskáját. Miután a lakásba értek a bejelentő kiment a szobából a konyhába kezet mosni, mire visszament a szobába az ismeretlen fiatal nő szó nélkül távozott. Ezt követően másnap észlelte, hogy a szobában az ajtó mellett lévő fiókos szekrény felső fiókjából eltűnt 40.000,-Ft. Lopási kár: 40.000,- Ft. A sértett a bűncselekményt november elején jelezte a rendőrségnek!

Egy Csorna környéki településen lakó 86 éves hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki november 30-án 11:30 óra és 12:30 óra közötti időben a lakásba 10.000 Ft-os bankjegy sorozatszámának elkérése címén bejutva a feljelentőt megtévesztve 300.000 Ft készpénzt tulajdonított el jogtalanul. A bűncselekménnyel okozott kár: 300.000 Ft.

Kérjük figyeljenek oda a rokonaikra és a környezetükben élő idősekre! Beszéljenek velük gyakran és meséljék el az általunk is bemutatott eseteket, hogy ezekből okulva ne válhassanak trükkös tolvajok áldozatává! Ne keserítse meg az ünnepek hangulatát az, hogy bűnözők elviszik az összes pénzüket!

A fentieken kívül számtalan élethelyzet lehet, amikor könnyedén bűncselekmények áldozataivá válhatnak. Úgy gondoljuk hogy kellő odafigyeléssel ezek a bűncselekmények megelőzhetők! Vigyázzanak magukra és egymásra!

Békés Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok magam és munkatársaim nevében!

 

Győr, 2011. november 12.

Kovács Sándor r. alezredes

Osztályvezető

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május Cikk látogatottság: 2018
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb