Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 13:06 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. november
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (11.22. 15:00)
 
A világháló veszélyei!
Az üzemanyagtankok folyékony aranya!
Az őszi avarégetés, tűzgyújtás veszélyei!
Besurranás! Kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna!
A gépjárművekben nem csak az üzemanyag bír jelentős értékkel!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. novemberi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!


Gázolaj lopások. Az üzemanyagtankok folyékony aranya!

C. I. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki a közelmúltban egy Csorna melletti település külterületén a feljelentő tulajdonát képező munkagépek üzemanyagtartályait felfeszítette, és azokból jelentős mennyiségű gázolajat tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár mintegy 320.000 Ft, emellett természetesen még rongálási kára is keletkezett a szerencsétlenül járt sértettnek.

Kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás a Soproni Rendőrkapitányságon is. V. I. soproni lakos tett bejelentést ismeretlen tettes ellen, aki a bejelentő vállalkozásának tulajdonában lévő turistabusz üzemanyagtankját „könnyítette meg” 150 liter gázolajjal. A lopással okozott kár körülbelül 70.000,-Ft.

 

A gépjárművekben nem csak az üzemanyag bír jelentős értékkel!

Dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Kapuvári Rendőrkapitányságon. A.P. helybeli lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen aki egy kapuvári ház melletti kavicsos parkolóban, a feljelentő tulajdonát képező kistehergépjármű kipufogó-rendszerének első dobját, benne a katalizátorral - vélhetően csővágó segítségével - kivágta, és eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár mintegy 115.000 Ft.

Teljesen hasonló módszerrel követtek el bűncselekményt egy másik kapuvári személy sérelmére is.

Egy a városban található lakótömb előtti parkolóban a sértett használatában lévő kistehergépkocsi katalizátorát lopták el ez esetben is. Az okozott kár ezennel 250.000 Forintra tehető.

Sopronban a tulajdonosa által leparkolt gépkocsit törtek fel nemrégiben ismeretlen tettesek. Az elkövető a gépkocsi ajtaját - feltehetően csavarhúzóval - kinyitotta, majd az utastérben hagyott GPS navigációs készüléket eltulajdonította. Az okozott kár 40.000 Ft. + a rongálás.

Felhívjuk a gépkocsi tulajdonosok figyelmét, hogy járműveikkel lehetőség szerint garázsban, zárt telephelyen, őrzött, kivilágított parkolóban, zárt udvarban parkoljanak. A járműben látható helyen hagyott értékek szinte minden esetben felfedezésre kerülnek illetéktelen, helyi, vagy utazó bűnöző(k) által. Ilyen dolog elleni erőszakos esetekben a rongálási kár sem elenyésző, melyek túlnyomó többsége soha nem térül meg. 

 

Az őszi avarégetés, tűzgyújtás veszélyei!

Nagy veszélyt jelentett az alábbi eset is, melyet valószínűleg figyelmetlenség okozott. Egy Csorna környéki településen, a családi ház udvarán gyújtott tűz terjedt át a szomszéd fából készült melléképületére. Az épületben és az abban tárolt dolgokban keletkeztek az égés következtében károk. Az okozó ellen gondatlan közveszély okozás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Csornai Rendőrkapitányság.

A fentiek tanulságaként fokozottan felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az őszi avarégetéseket, tüzeléseket minden esetben nagy körültekintéssel végezzék. A tüzet sose hagyják őrizetlenül, és mindig legyen a közelben tűz oltására alkalmas víz.

 

A világháló veszélyei!

Egy mosonmagyaróvári lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki gyermekének személyes adatait felhasználva létrehozta annak személyes oldalát („profilját”), az egyik népszerű közösségi portálon. Oda fényképeket töltött fel, a sértett nevében üzeneteket ír és fogad. Az elkövetőnek ilyen esetben jogosulatlan adatkezeléssel elkövetett személyes adattal visszaélés vétsége miatt kell felelnie.

Hasonló az az eset is, ahol egy Mosonmagyaróvár melletti településen élő fiatalkorú tett feljelentést szintén ismeretlen tettes ellen, aki feltörte közösségi oldalát. Annak adattartalmát, valamint a belépési kódját megváltoztatta, és a feltört oldalon a sértett nevében szex-hirdetést adott fel.

Sajnálatos módon egyre gyakrabban találkozunk a fentiekhez hasonló esetekkel. Egyre többen – főleg fiatalok – élik az életüket a „nagyközönség” előtt. A közösségi oldalakon beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat, akár problémáikat. Sokan úgy gondolják, hogy a cselekményük, tettük a világhálón nem utolérhető, és csak egy jó „hecc”. Amikor a törvénnyel szembesülnek, akkor döbbennek csak rá, hogy mit is követtek el akkor, amikor  vélt vagy valós sérelmüket akarták így törleszteni.

 

Besurranás! Kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna!

A Soproni Rendőrkapitányság kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt nyomoz. Történt ugyanis, hogy egy Sopronhoz közeli településen az idős tulajdonos vélhetően nyitva felejtette családi házának hátsó ajtaját. Ezen keresztül jutott be az ismeretlen elkövető a lakásba, ahonnét készpénzt és személyes iratokat tulajdonított el.

Napjaink egyik leggyakoribb elkövetési módszere a besurranás. Azt gondolnánk, hogy az emberek óvatosak és felkészültek a lopásokkal kapcsolatban, és nagyon meglepő, hogy ez az akár egyetlen mozdulattal megelőzhető egyszerű bűncselekménytípus ennyire gyakori. Mindegy, hogy faluban, kisvárosban vagy nagyvárosban lakunk, mindenhol előfordul. A besurranó tolvajok gyakran utazó bűnözők, akik egy-egy helyen megállnak, és átfésülnek egy-egy utcát, városrészt vagy lakótelepet. A lényeg azonban az, hogy a besurranó tolvajok azt használják ki, hogy a kapu, a bejárati ajtó vagy irodaajtó nincs becsukva vagy be van ugyan csukva, de nincs kulcsra zárva. A besurranásos lopásoknál kifejezetten igaz az „alkalom szüli a tolvajt” mondás. A besurranáshoz nem szükséges semmilyen szaktudás és eszköz. A lényeg, hogy a lakásokba benyitogatva és belépve, amilyen gyorsan csak lehet, minél több értéket magukhoz vegyenek, és sietve, lehetőleg észrevétlenül távozzanak a zsákmánnyal. Sok sértett mesélte el, hogy egy 5 perces – akár téli – szellőztetésnél, mikor éppen nem voltak benn a szobában, ismeretlen tettesek az ablakon bemászva összeszedték az értékeket.

 

Megelőzési tanácsaink:

  • Kapunkat, lakásunk ajtaját mindig tartsuk becsukva és bezárva akkor is, ha otthon vagyunk!
  • Ha földszinti vagy első emeleti lakásban lakunk, akkor soha ne szellőztessünk úgy, hogy a nyitott ablakú helyiségben senki nem tartózkodik!
  • A szúnyogháló nem rács, nem akadályozza meg az illetéktelen behatolókat!
  • Ha elmegyünk otthonról akár csak 5 percre is, minden ajtót és ablakot zárjunk be!
  • Otthonunk kulcsait ne rejtsük el az ajtó közelében, az elkövetők ismerik a „dugi” helyeket!
  • A besurranók egy része gyermek, így ők olyan szűk ablakokon is beférnek, amire nem is gondolnánk (WC, fürdő, kamra stb.)!
  • Az értékeket soha ne hagyjuk elöl, zárjuk el azokat!
  • Otthon ne tartsunk nagyobb mennyiségű készpénzt, ékszert! Ha mégis, lehetőleg mozdíthatatlan lemez- vagy pénzkazettába zárva tegyük!
  • A lakásra mindig kössünk lakásbiztosítást!
  • Ha az elkövető nyitott ajtón vagy ablakon jut be a lakásba, a biztosító nem fizet!

 

G y ő r, 2011. november 14.

 Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

 

  

Fogadják meg tanácsainkat!

Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. október

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1922
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb