Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 13:12 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. október
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (10.14. 17:30)
 

Külföldi munkavállalás veszélyei még itthon!

Elkezdődött a fűtési szezon!

Az idősek védelmében ebben a hónapban is, figyelmeztetőül!

A szúnyogháló maximum a rovarok ellen véd meg!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. októberi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet az Országos Rendőr-főkapitányságon a Rend és Biztonság Közbiztonsági Program rendőrségi feladatainak végrehajtására kiadott feladatterv szerint készítjük el Önöknek minden hónapban. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

1.

Külföldi munkavállalás veszélyei még itthon!

N. T. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen – mely személyt T. A-ként ismer - aki a közelmúltban angliai munkalehetőséget ajánlott neki és barátnőjének. Úgy tűnt minden rendben van az ügymenet során, azonban az induláskor szembesültek azzal, hogy az előre megváltott autóbusz jegyüket az elkövető visszaváltotta. Ezt követően a megadott elérhetőségein már nem érték el. Az egyeztetések során a az illetőnek összesen 173.400 Ft-ot adtak át.

K. L. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen – mely személyt H. L-ként ismer -, aki szeptemberben magát interneten hirdetve ausztriai munkát és szállást ígért neki és barátnője számára. Miután elutaztak Sopronba, regisztrációs díjként átvett tőlük  27.000 Ft -ot, továbbá 5.000 –Ft -ot szállás díjként. Az ismeretlen tettes sem munkát nem szerzett Ausztriában sem a kifizetett pénzt nem adta vissza. A bűncselekménnyel okozott kár: 32.000,- Ft.

A fentiek alapján kérjük a lakosságot a további csalások megelőzése érdekében, hogy a külföldi munkára csakis hivatalos úton, megbízható helyen jelentkezzenek, amit mindenképp egy alapos utánajárás és visszaellenőrzés előzzön meg!

2.

Elkezdődött a fűtési szezon!

Vas Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság feljelentése alapján indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2011. június 21. és augusztus 30. között Csorna környéki kistelepülés közelében osztatlan közös tulajdonban lévő erdőterületen bruttó 25,16 köbméter óriás nyárfát és hegyi juharfát tulajdonított el jogtalanul. A lopással okozott kár kb. 200.000 Ft.

P-né Sz. A. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2009.03. hónap és 2011.09.05. közötti időpontban Csorna környéki község külterületén 2.5537 hektár erdőt kivágta, az ott lévő fákat eltulajdonította, a területet azóta gyaníthatóan a sajátjaként műveli.

Mint ezt a két utóbbi ügy is igazolja sok családnál komoly problémát jelent a téli tüzelő beszerzése, ezért a hideg idő közeledtével sokan lopással próbálják megoldani ezen problémát. Kérjük az erdő és fás terület tulajdonosait, hogy gyakrabban látogassák a külterületeken lévő földeket, művelési területeket, mivel gyakran csak a tél során szembesülnek a sérelmükre elkövetett falopásokkal.  Kollégáink is kiemelt figyelmet fordítanak ezekre a területekre és visszatérően ellenőrzik azokat.

3.

Az idősek védelmében ebben a hónapban is, figyelmeztetőül!

N. M. 79 éves soproni lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, akit augusztus utolsó napjai egyikén a délelőtti órákban beengedett a lakásába mert azt mondta neki, hogy "Kati néni" megbízásából az egyedül elő kisnyugdíjasoknak pénzt oszt. Az ismeretlen kitett az asztalra 60.000 ezer forint készpénz azzal, hogy odaadja neki. A feltétel az volt, hogy mutasson 1 db 10.000 Ft-os bankjegyet, melynek a számát leírhassa. Ezt követően a hölgy, a szobából előhozta megtakarított pénzét, 80.000 Ft-ot. A férfi ezután kérte a sértettet, hogy az ő, valamint elhunyt férje adatait egy papírlapra írja fel. Amíg a bejelentő figyelmét az adatok felírása elvonta, a férfi egy telefonhívásra hivatkozva a lakásból kiment. A bejelentő az adatok felírását követően vette észre, hogy az asztalra a férfi által kitett 60.000 Ft és az általa odatett 80.000 Ft hiányzik. A férfit ezt követően hiába kereste. A bűncselekménnyel okozott lopási kár: 80.000,- Ft.

L. M. 76 éves soproni lakos feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik szintén augusztus egyik utolsó napján dél körüli időben azzal az ürüggyel csengettek be a lakására, hogy  rendőrök és a sérelmére korábbi bűncselekmény során eltulajdonított pénz ügyében nyomoznak. Az ismeretlenek mutattak a sértettnek egy fénykép nélküli kék színű igazolványt, amit ő felületesen nézett meg. Közölték, hogy azért jöttek, mert a múltkori lopás tettesei megvannak, és vegyen elő egy 20 ezer forintost, mert szeretnének róla másolatot készíteni. Ő ennek eleget tett, a pénzt a megtakarított pénzéből vette ki. Ezt követően a felesége pénzéből is kértek bemutatásra egyet, melynek a sértett szintén eleget tett. Ezt követően azt mondták, menjenek ki a konyhába és diktálja le a telefonszámát, valamint írjon alá egy papírt. Ekkor csak az egyik férfi volt ott vele a konyhában, a másik a szobában maradt. Közben a vele együtt lévő férfi hirtelen közölte vele, hogy nem kell mégsem aláírnia semmit és hirtelen távozott a lakásból. Ezt követően vette észre, hogy a szobából hiányzik a félretett pénzük. A bűncselekménnyel okozott kár: 360.000,- Ft.

K. J-né 86 éves soproni lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki szeptember közepén délelőtt magát önkormányzati alkalmazottnak kiadva bement a lakásába, ahol a sértett figyelmetlenségét és hiszékenységét kihasználva eltulajdonított 180.000,- Ft készpénzt. A lopással okozott kár: 180.000,- Ft.

N. I-né 70 éves Mosonmagyaróvár környéki községben lakó hölgy feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik szeptember elején kor a délután felkeresték azzal, hogy kicserélik a családi házán az ereszcsatornát. A munkavégzés előtt szóban megegyeztek 12.000 Ft-ban. A munkavégzést követően azonban 135.000 Ft összegű munkadíjat követeltek, melyet természetesen a sértett nem akart nekik kifizetni. Szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy haladéktalanul hívta a rendőrséget, akik a gyorsan a helyszínre érkeztek és elfogták és a kapitányságra előállították a fenti csalással gyanúsítható két külföldi állampolgárságú személyt.

Egy 75 éves mosonmagyaróvári  lakos nevében lánya tett feljelentést két ismeretlen tettes - egy férfi és egy nő - ellen, akik szeptember közepén megjelentek édesanyjánál azzal az ürüggyel, hogy ajándékba hoztak neki egy masszás ágyat. Elmondásuk szerint a Mosonmagyaróvári Karolina Kórházban volt egy megbeszélés, amin a sértett kezelőorvosai voltak jelen, akik közül az egyik  doktornő kifizette nekik a masszás ágy értékét, 120.000 Ft-ot. Majd ezt az összeget elkérték a sértettől, hogy azt vissza tudják fizetni a doktornőnek. Azt mondták neki, hogy ezt a 120.000 Ft-ot a következő hónapban a nyugdíjával együtt visszautalják. Az idős hölgy kifizette a kért összeget az elkövetőknek, akik ezt követően átadtak neki egy masszás autósülést, majd távoztak. Csalással okozott kár: 120.000 Ft.

Sajnos hónapról-hónapra újabb esetekről kell beszámolnunk Önöknek, melyekben időseket különféle trükkös történetekkel károsítanak meg bűnözők. Van olyan sértett – mint az egyik fenti példa is mutatja – akit nem első esetben csapnak be. Jellemzően az elkövetők tájékozódnak a sértett életviteléről,  fontos információk  birtokában vannak, a bizalmat ezekkel az adatokkal könnyen erősítik, és a még meglévő óvatosságot is el tudják „ altatni ”.

 Ha valaki magát hivatalos személynek kiadva csenget be Önökhöz, minden esetben győződjenek meg arról, hogy valóban az-e akinek kiadja magát. Kérjék meg, hogy – amennyiben magától nem tenné meg – mutassa meg az arcképes igazolványát és azt nézzék meg alaposan! Győződjenek meg arról hogy az eredeti-e. A rendőrség tagjainak arcképes igazolványa és egyedi azonosító számmal ellátott jelvénye van! Ha bármilyen kétségük van az Önökhöz becsengető személyek valódiságával kapcsolatban, mielőtt a lakásukba beengednék  hívják fel az adott intézményt, melyre hivatkoznak és ellenőrizzék le őket.

4.

A szúnyogháló maximum a rovarok ellen véd meg!

Egy 85 éves győri hölgy tett feljelentést a rendőrségen, akit - mialatt otthon tartózkodott - a családi házában lopott meg ismeretlen személy. Az elkövető szeptember végén egy kora délutáni órában a konyha ablakán lévő szúnyoghálót kivágva és a nyitott ablakon benyúlva elérte a sértett retiküljét és eltulajdonította azt a benne lévő értékeivel együtt. Az elkövető a lopással kb.: 25.000,- Ft, a rongálással kb.: 4.000,- Ft kárt okozott.

Szellőztetéskor legyenek körültekintőek! Ha otthon tartózkodnak, akkor sincsenek védve a szemfüles tolvajoktól. Amennyiben nem rendelkeznek ráccsal az ablakon, ne bízzanak abban, hogy pusztán a szúnyogháló megvédi vagy elriasztja a bűnözőket egy nyitott ablak esetében.

 

Győr, 2011. szeptember 13.

 

Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél: Népszámlálás

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1963
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb