Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 12:23 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. szeptember
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (09.19. 11:03)
 

Az idősek továbbra is a bűnözők célkeresztjében!

Nem felhőtlen az öröm…

Gépkocsifeltörés

Besurranás – kisurranás és egy éber szomszéd

Boltból indult volna haza…

Az autó hűlt helye…

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. szeptemberi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

1.

Az idősek továbbra is a bűnözők célkeresztjében!

 

Egy Csorna környéki településen május környékén csaltak ki egy 87 éves hölgytől az általunk már számtalanszor ismertetett „unokás módszerrel” 400.000 Ft-ot. A sértett a közelmúltban kérdezett rá unokájára, hogy mikor adja meg neki a kért összeget, hiszen azt ígérte, pár hét múlva visszafizeti. Ezt követően döbbentek rá hogy bűncselekmény áldozata lett.

 

Győrben egy lakótelepi társasházban lakó 77 éves hölgyhöz augusztusban azzal az ürüggyel jutottak be ismeretlen tettesek, hogy egy nyereményjáték során pénzt nyert, majd ezt követően figyelmét elterelve eltulajdonították a ruhásszekrényében tárolt 2.280.000 Ft-ját.

 

Egy mosonmagyaróvári szintén 77 éves hölgyet augusztus közepén kora délután magát az E-ON munkatársának kiadva egy bűnöző azzal a történettel hívta fel telefonon, hogy leolvassa a villanyóráját. Ezt követően személyesen is megjelent a családi házánál. A villanyóra leolvasása után azzal az ürüggyel, hogy 11.000 Ft visszajár a sértettnek, de csak 20.000 Ft van nála, elterelte a sértett figyelmét, időközben megérkezett a társa, hogy a „konnektorokat ellenőrizze”. Ez idő alatt a sértett által a konyha asztalon őrizetlenül hagyott pénztárcájából eltulajdonították 190.000 Ft készpénzét.

 

Egy Sopronban lakó 83 éves hölgyhöz azzal a történettel állt elő a trükkös tolvaj július végén , hogy fiát keresi, mert  10.000,-Ft-tal tartozik neki, amit ő fizessen ki. Az idős hölgy bement a szobába és a szekrényből kivette a dobozt, melyben a pénzét tartotta, közben ismét csengettek, megérkezett az ismeretlen személy társa is. Mondta nekik, hogy csak 20.000 Ft-os bankjegye van. Erre a személyek azt válaszolták, hogy majd a szomszédban felváltatják és elmentek. Miután az ismeretlen személyek elmentek akkor vette észre, hogy a konyhaasztalon hagyott doboza, melyben a pénzét tartotta eltűnt. A dobozban 80.000,-Ft-t volt.

 

Szintén Sopronban keresett fel egy bűnöző egy 76 éves hölgyet otthonában augusztus elején a késő délelőtti órában. Azt mondta a sértettnek, hogy nyugdíj-kiegészítést hozott a „Tanácstól”. A fiatalembert a nappaliba invitálta, ahol ő egy 10.000 Ft-os címletet kért a sértettől, hogy annak a számát fel szeretné írni. A hölgy a kérésnek eleget téve, az elkövető szeme láttára a nappaliban lévő fotel ülőpárnáját felhajtotta, majd az ott tartott pénzből egy 10.000 Ft-os címletet vett elő. Ekkor a sértett kiment a szobából mivel az ismeretlen kért tőle egy pohár vizet, eközben ezt kihasználva az elkövető  eltulajdonította a hölgy 1 millió forintját a fotel ülőpárnája alól, majd azonnal távozott a lakásból. Miután a hölgy visszajött a konyhából, tapasztalta, hogy a fotel párnája alól a férfi ellopta a pénzét. A lopással okozott kár kb.:1.000.000 Ft

 

2.

Nem felhőtlen az öröm…

 

Egy Csorna környéki településen tartottak falunapi rendezvényt a közelmúltban. A középkorú sértett a pár napja vásárolt mobiltelefonjával a nadrágzsebében önfeledten szórakozott. Valamikor késő éjszaka telefonálni szeretett volna, azonban a telefonját a zsebében nem találta. Annak lehetőségét kizárta hogy az kieshetett volna, mivel a zsebe túl mély ahhoz. A bűncselekménnyel okozott kár: 27.000 Ft.

 

Mint az említett ügy kapcsán is látható, a falunapi és egyéb  nagy tömeget vonzó rendezvények, koncertek stb. megfelelő alkalom lehet a kissé ittas, vagy egyéb okból védtelen, óvatlan állampolgárok számára, akik értéktárgyaik biztonságát háttérbe helyezik a szórakozás örömei mögött.

 

3.

Gépkocsifeltörés

 

Csorna környéki településre ment szórakozni egy fiatalember a barátaival a közelmúltban. A vidám estéről hazaindulva észlelték, hogy a leparkolt gépkocsijuk jobb oldali hátsó ablakát ismeretlen tettes betörte és a gépkocsiból eltulajdonított 1 db pénztárcát, benne 40.000 Ft készpénzzel és 1 db laptop táskát, melyben iratok voltak. A táska a jobb első ülés előtti lábtérben volt letéve – tehát látható helyen – a pénztárcát a kesztyűtartóban találta meg a kutakodó bűnöző. A lopással okozott kár: 40.000 Ft. A rongálási kár: 10.000 Ft.

 

Sopronban egy győri tulajdonos által leparkolt gépkocsit törtek fel a közelmúltban ismeretlen tettesek. Az elkövető a gépkocsi bal első ajtajának ablakát betörte és az utastérből a szélvédőre erősített GPS készüléket eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár: 32.000,- Ft, rongálással: 15.000,- Ft.

 

Az itt említett ügyek kapcsán ugyan úgy, mint az a havonta több alkalommal előforduló esetekben is, az elővigyázatlanság és felelőtlenség eredményezheti a járműben látható helyen hátrahagyott értéktárgyak eltulajdonítását. 

Felhívjuk  a lakosság figyelmét, hogy a járműben látható helyen hagyott értékek szinte minden esetben felfedezésre kerülnek illetéktelen, helyi, vagy utazó bűnöző által. Ilyen dolog elleni erőszakos esetekben a rongálási kár sem elenyésző, melyek túlnyomó többsége soha nem térül meg. 

 

4.

Besurranás – kisurranás és egy éber szomszéd

 

Kapuváron augusztus közepén kora délelőtt egy családi házba a nyitott ajtókon keresztül ment be az elkövető, majd a ház egyik helyiségéből arany illetve ezüst ékszereket tulajdonított el. A kár a beszerzett értéknyilatkozat alapján: 1.450 400 Ft. Egy éber szomszédnak köszönhetően rövid időn belül elfogásra került az elkövető és meglettek a hiányzó ékszerek is. Az elkövető kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. A sértett a kiérkező rendőröktől tudta meg, hogy besurranó tolvaj járt nála, elmondta hogy csak hetek múlva vette volna észre, hogy eltűntek az ékszerek, ha a rendőrök nem szólnak.

 

Fontos, hogy az ajtókat minden esetben zárják be, még ha csak egy percre is távoznak a lakásból, akár csak a kertbe, az udvarra, vagy a szomszédba. A ház kulcsát tartsák maguknál, ne hagyják a tolvaj által könnyen megtalálható helyen (pl. lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben). Udvarukra, házukba ne engedjenek be idegen személyeket!

 

5.

Boltból indult volna haza…

 

Egy 83 éves osztrák-magyar állampolgár tett feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. Augusztus közepén délután az egyik áruház  parkolójában, miközben a gépkocsijába bepakolta feleségével a vásárolt holmikat, a bevásárló kocsin elhelyezett táskáját  ismeretlen tettes eltulajdonította a benne lévő irataival, bankkártyájával és takarékbetétkönyvével együtt.

 

Nem egyedi jelenségről van szó. Vannak bűnözők akik a különféle bevásárlóközpontok, nagyáruházak parkolóinál keresik, várják gyanútlan és felelőtlen áldozataikat. Gyakran előfordul, hogy némelyek a bevásárlókocsin hagyják az üzletben vásárláskor és a parkolóban pakolás közben a táskájukat. Úgy gondolják az biztonságban van elvileg a közelükben. Ezt a hamis biztonságérzetet használják ki a bűnözők! Soha ne hagyják felügyelet nélkül a táskájukat a bevásárlókocsiban sem az üzletben, sem a parkolóban. Az sem jó megoldás, hogy pakolás közben a nem zárt gépkocsi jobb első ülésére helyezik. Tartsák magunknál!

 

6.

Az autó hűlt helye…

 

Sopronban hagyta egy ház előtt egy felelőtlen tulajdonos a gépkocsiját nyitott állapotban oly  módon, hogy az indítókulcsot is benne hagyta. Hanyagságát azzal magyarázta, hogy „csak néhány percre ugrott be az ismerőséhez”. Ezt a lehetőséget ragadta meg egy arra járó alkalmi tolvaj, aki csikorgó kerekekkel a magára hagyott gépjárművel elhajtott. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeképpen pár nap múlva a gépkocsi és az elkövető feltalálásra került, azonban a gépkocsi tolvaj nem volt gondos „gazdája” az autónak, azon számtalan sérülés keletkezett. A bűncselekménnyel okozott lopási kár: 1.400.000,- Ft.

 

Soha ne hagyja gépjárművét záratlanul, illetve ne hagyja benne még „fél percre” sem az indítókulcsát! Az alkalmi tolvajok észlelve a hanyagságot bármikor eltulajdoníthatják azt. 

 

 

Győr, 2011. szeptember 13.

 

Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1867
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb