Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. május 18. 03:54 Ma Erik, Alexandra napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. augusztus
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (08.17. 15:32)
 

Gépkocsifeltörés – mert a sértettek hanyagok!

Leleményes betörők

Váróteremben is figyelni kell!

Szabadtéri rendezvény szomorú végkifejlettel

Épül a ház…

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. augusztus bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

1.

Gépkocsifeltörés – mert a sértettek hanyagok!

 

Mosonmagyaróvári RK-n tett feljelentést egy cseh állampolgár ismeretlen tettes ellen, aki július elején kora délután az egyik illetékességi területükön található fürdő parkolójában leparkolt kisbuszuk  bal oldali első ablakát betörte és az utastérből eltulajdonította táskáikat a bennük lévő okmányaikkal, készpénzükkel, bankkártyáikkal és egyéb tárgyaikkal együtt. Lopással okozott kár: kb.1.000 000 Ft, rongálással okozott kár: kb. 300.000 Ft.

 

Ugyanennek a fürdőnek a parkolójában ugyanezen időpontban egy 43 éves győri hölgy személygépkocsiját nyitotta ki ismeretlen tettes zárfeltörés módszerével. A kesztyűtartójából eltulajdonította az ott elhelyezett navigációs készüléket, illetve egy napszemüveget. A bűncselekménnyel okozott kár: 100.000 Ft.

 

Mosonmagyaróvár egyik kevésbé forgalmas utcájában július közepén egy helyi lakos által leparkolt személygépkocsit ismeretlen tettes erőszakra utaló nyom nélkül kinyitott és abból eltulajdonított 5 db horgászbotot, a hozzájuk tartozó felszereléssel és egyéb személyes holmikkal együtt. A bűncselekménnyel okozott kár: 200.000,- Ft.

 

Csornán július elején egy győri hölgy az egyik temetőparkolóban hagyta gépkocsiját kora délután, ahol ismeretlen tettes a gépkocsi jobb első ablakát betörte és eltulajdonította a jobb első ülésen elhelyezett szövet táskát a benne lévő értékekeivel. A lopással okozott kár kb. 25.000 Ft 

 

Az itt felsorolt példák csak egy részét képezik azoknak a tárgyhóban bekövetkezett bűncselekményeknek, melyek részint az emberi figyelmetlenség, illetve a hanyagság  miatt következtek be, a frekventált fürdőhelyeken a nyári hónapokban a bűnelkövetők tudatosan keresik azokat a gépkocsikat, amelyekben a  tulajdonos látható helyen hagyja az értékeit, így felhívva azokra  a figyelmet.

 

2.

Leleményes betörők

 

Csorna családi házas részén július elején ismeretlen tettes feltehetően az udvaron talált műanyag kuka segítségével felmászott a családi ház felső szintjéhez épített zárt teraszrészhez, oda műanyagablak befeszítését követően bemászott, majd a ház felső szintjére ajtóbefeszítéssel bejutva több helyiségben is kutatást végzett. Lopási kár: kb. 217.000 forint. Rongálási kár: kb. 15.000 forint 

 

Egy Csorna közeli településen található épülő családi házba július végén ismeretlen tettes egy az ingatlan nyitott hátsó udvarán elhelyezett 143 cm átmérőjű traktorkerékre felmászva befeszítette a WC helyiség ablakát, majd azon keresztül a lakóingatlanba bejutott, ahol kutatást végzett. Lopási kár: kb. 46.000 forint.

 

Ezek az esetek is azt mutatják, hogy a lakókörnyezet ébersége, figyelme sokat segíthetne a lakóingatlanokkal -különösen a ritkán lakott vagy lakatlan házak- kapcsolatosan elkövetett betörések megelőzése illetőleg az elkövetők elfogása érdekében. De a megfelelő mechanikai és elektronikus védelem hiánya komoly esélyt nyújt a bűnözőknek, akik találékonysága – mint a fenti példák is mutatják – kifogyhatatlan.

 

3.

Váróteremben is figyelni kell!

 

Egy középkorú hölgy tett feljelentést július közepén a Csornai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki a lakóhelyén lévő kistelepülés orvosi rendelő várótermében a szabadon hagyott női táskájából eltulajdonította a pénztárcáját irataival és 65.000 Ft készpénzzel együtt.

 

Ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a táskáikat és pénztárcáikat sose hagyják felügyelet nélkül még a saját lakóhelyük - bármilyen kis településről legyen szó – várótermében sem!

 

4.

Szabadtéri rendezvény szomorú végkifejlettel

 

Egy Kapuvár környéki kistelepülésen lakó ifjú hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki július végén Kapuváron egy szabadtéri rendezvényen eltulajdonította a barátnője táskájában elhelyezett mobiltelefonját. A barátnő a táskát a színpad mellett őrizetlenül hagyta, amíg táncolni mentek, így az elkövetőnek bőven volt ideje abból a neki tetsző értéket kikeresnie. A bűncselekménnyel okozott kár: kb. 50.000 Ft.

 

Hogy szórakozóhelyen, rendezvényeken ne válhassanak tolvajok áldozatává, néhány alapvető szabályt be kell tartaniuk:

 

- A magánál tartott mobiltelefonját, egyéb értékes műszaki cikket (MP4 lejátszót, Ipod-ot, stb.) ruházata belső zsebeiben, vagy mások által nehezen hozzáférhető helyen tartsa.

 

- Diszkóba, bálba, szórakozóhelyre ne vigyen magával indokolatlanul értékes műszaki cikket, nagyobb mennyiségű készpénzt, bankkártyát. Ha mégis, használja a szórakozóhely értékmegőrzőjét (ha van).

 

- Figyelem !!! A ruhatár nem értékmegőrző!!! A ruhatárból könnyen eltulajdoníthatóak az értékek, a szórakozóhely üzemeltetője legtöbbször nem is vállal felelősséget az ott hagyott értékekért.

 

- Szórakozás közben ne tegye táskáját, pénztárcáját, mobiltelefonját a pultra, asztalra, jól látható, könnyen hozzáférhető helyre, mert ezzel növeli a tolvajok esélyeit. Értékeit soha ne tévessze szem elől.

 

Tömegben, tolongással járó helyen közlekedve táskáját, értékeit tartsa zárt helyen, testéhez szorítva védje. Rendszeres időközönként ellenőrizze, hogy megvannak-e az értékei!

 

A tolvajok külseje nem árulkodik mivoltukról! Ha valaki közel férkőzik Önhöz, lökdösődik, ellenőrizze, hogy megvannak-e értékei.

 

5.

Épül a ház…

 

Kapuváron építkező személy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki július közepén a feljelentő tulajdonát képező épülő családi házában elhelyezett 3 db tetőfóliát eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár: 42.190 Ft. A sértett a megvásárolt tetőfóliákat az épülő házban helyezte el. A háznak csak a falai állnak, a tető építése folyamatban van, de nyílászárók még nincsenek beépítve, így az elkövető akadálytalanul be tudott jutni az épületbe, és eltulajdonította a tetőfólia tekercseket.

 

Nem egyedi jelenség és felesleges plusz költséggel terheli meg az építkezők kasszáját. Ha megfogadják az alábbi tanácsokat, nem kerülhetnek ilyen helyzetbe:

 

- Ne hagyjon értéket, építési anyagot, szerszámokat őrizetlenül az épülő házban.

 

- Az építkezési területet kerítse be, megnehezítve az illetéktelen bejutást, értékek kivitelét.

 

- A munkálatok közötti időszakokban, éjszaka, hétvégén szerszámokat, mozdítható építési anyagokat ne tároljon az építkezés helyén, vigye azokat őrzött, zárható helyre.

 

- Igyekezzen jó kapcsolatot kialakítani szomszédaival, és a „közösség erejét” felhasználva közösen megvédeni saját, és egymás lakását, értékeit.

 

- Az építkezés esetleges szünetelése alatt is rendszeresen látogasson el a helyszínre, ellenőrizze a területet, gyanús körülmények esetén tegye meg a szükséges lépéseket.

 

 

Győr, 2011. augusztus 08.

Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1058
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Lomtalanítás

Rábakecöl HVB Határozatai

Vágányzári információ

Agrárhírek

1 % a helyi civileknek

Tájékoztató

Falulottó

HVI közlemény

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

A szabadtéri tüzgyújtás szabályai

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

KSH adatfelvétel

Fák visszanyesése

2024. év eleji tájékoztató a Horgász Egyesületi tagoknak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

BESZK hírek

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb