Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 12:21 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. július
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (07.28. 17:18)
 

Gépkocsiból lopás, gépkocsifeltörés – örök sláger!

Valuta „biznisz”

Idősek továbbra is veszélyben!

Még mindig a munkahelyi tolvajokról

Akik a szórakozókat lopják meg

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. júliusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

1.

Gépkocsiból lopás, gépkocsifeltörés – örök sláger!

 

Csorna és Sopron illetékességi területén az elmúlt időszakban több céges gépkocsi sofőrje is a saját bőrén volt kénytelen megtapasztalni hanyagságának következményeit.

 

Csorna környéki kistelepülésen június elején egy kisbusz hátuljából pakolt éppen a sofőr, táskáját a jobb első ülésen hagyta, az ajtókat nem zárta be. Pakolás közben szólt neki az intézmény munkatársa, ahova éppen bepakolt, hogy egy idegen személy távozik a gépjárműtől, lehet hogy elvitt valamit. A sofőr meglepve tapasztalta, hogy hiányzik a táskája a benne lévő iratival, készpénzével és egyéb személyes tárgyaival. Azonnal az illető után sietett és – nagy lélekjelenlétről téve tanúbizonyságot – megakadályozta hogy beszálljon a reá váró gépjárműbe és kérésére hiánytalanul visszakapta a táskát. A rendőrség kiérkezéséig azonban nem tudta visszatartani.

 

Szintén Csorna környéki településen történt nemrégen, hogy két céges szállítójármű sofőrje is a házuk előtt parkolt le éjszakára. Az irataikat tartalmazó táskájukat mindketten a gépjárművükben hagyták. Az elkövető nem tudhatta hogy készpénzt nem, csak iratokat tartalmaznak így zsíros zsákmány reményében betörte a gépjárművek oldalsó ablakait és a táskákkal elszelelt. Szerencséjükre a bűnöző miután észlelte, hogy pénzt nem tartalmazott egyik táska sem, azokat eldobta, így visszakerültek a tulajdonosaikhoz, akiknek így a rongálási kárral kell „csak” elszámolniuk.

 

Sopronban az egyik élelmiszer üzletbe hozott árut egy fiatalember pár napja. Pakolás közben ismeretlen tettes a záratlan gépkocsi kesztyűtartójából eltulajdonította a pénztárcáját a benne lévő céges és saját készpénzével. A bűncselekménnyel okozott kár: 800.000,- Ft. Rongálási kár nem merült fel.

 

Sopron környéki településen pár nappal ezelőtt kora este vette észre egy teherautó tulajdonosa, hogy a nyitott állapotban az utcán parkoló gépjárművéből ellopták az irattárcáját, benne 40.000 forint készpénzzel és az összes személyes iratával együtt.

 

Egy csornai lakos pedig azért tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert pár hete éjszaka a családi házuk udvarán álló és a sértett tulajdonában lévő 2 db záratlan gépkocsiból eltulajdonított 1 db navigációs rendszert, 1 db DVD készüléket és különféle szerszámgépeket. A bűncselekménnyel okozott kár kb. : 420.000 Ft.

 

Fenti ügyek tanulsággá szolgálhatnak, hogy fokozottan figyeljenek járműveikre, a benne hagyott értékekre, továbbá arra, hogy a saját családi házuk udvarán se hagyjanak autóban értéket – és az autót se hagyják nyitva - hisz azok eltulajdonítása sem okoz problémát egy erre "szakosodott" elkövető számára.

 

2.

Valuta „biznisz”.

 

Nem éri meg az utcán valutát váltani, vallja ma már az a könnyelmű házaspár is, akiket Kapuváron csapott be két nő egy pénzváltó előtt alig egy hónapja. A történet mondhatni klasszikus. A sértettek pénzt kívánnak váltani és mielőtt beléptek volna az irodába, megszólította őket két jólöltözött hölgy és a sértettek számára a hivatalosnál kedvezőbb váltást ajánlottak, akik nem tudtak ellenállni a kísértésnek. A kezükbe leszámolt megbeszélt összeget hirtelen egy jó ürüggyel visszakérték, majd ismét átnyújtották. A sértettek már csak az elkövetők távozását követően észlelték, hogy a másodszorra kapott bankjegyek jóval kevesebb értékkel bírnak. A kialkudott 380.000 Ft helyett 13.000 Ft-t adtak át. A bűncselekménnyel okozott kár: 367.000 Ft.

 

Úgy gondoljuk a történet önmagában hordozza a tanulságot, nem szükséges kommentárral illetnünk.

 

3.

Idősek továbbra is veszélyben!

 

Egy 81 éves soproni lakos lakásába csöngetett be egy magát rendőrnek kiadó bűnöző, majd a lakásba bemenve a szobában lévő heverő párnája alatt lévő pénzzel teli borítékot kézbe véve  azzal elfutott. A bűncselekménnyel okozott kár: 90.000,- Ft

A feljelentés során kiderült, hogy a sértett a bejárati ajtaját nem zárta be, az elkövető egyszerűen besétált a lakásba. Az ismeretlen be nem mutatkozott, igazolványt nem mutatott csak közölte hogy ő rendőr és folyamatosan beszélt a sértetthez eközben körbejárta a lakást. Így vette észre a szobában a párna alól kikukucskáló borítékot, amely a sértett pénzét tartalmazta.

 

Mosonmagyaróvár környéki településen lakó 89 éves hölgyhöz pedig azzal az ürüggyel jutott be egy elkövető néhány hete, hogy egy férfit látott bemenni az udvarra és felajánlotta, segít körbenézni a lakásban, hogy eltűnt- e valami. Miután az ismeretlen bejutott a lakásba, az asztalon lévő táskából elvette a sértett pénztárcáját, aki azonban kikapta a férfi kezéből azt és kilökte őt az ajtón. Az ismeretlen személy ekkor elfutott. Lopási kár nem keletkezett.

 

Kapuvár környékén pedig továbbra is az általunk is többször megírt telefonálós trükkel próbálkoztak, nem is mindig sikertelenül sajnos.

 

… és sorolhatnánk tovább az eseteket szerte a megyénkben. Mint már számtalanszor leírtuk, záratlan, sőt! nyitott ajtó esetén a tulajdonos nem tudja kontrollálni, hogy ki megy be a lakásába. Sajnos az idős rokonaink jóhiszeműsége nem ismer határokat, ezért hatalmas a felelősségünk abban, hogy jobban odafigyeljünk rájuk, felhívjuk a figyelmüket a veszélyforrásokra, illetve hogy hogyan lehet ezeket elkerülni, megelőzni.

Amennyiben valakihez a rendőrség nevében csengetnek be, valódi civil  rendőr esetében soha nem marad el a bemutatkozás és a sorszámmal ellátott jelvény, illetve igazolvány bemutatása!!!

A fenti idős hölgy rettentően bátor volt, tettével megakadályozta az elkövetőt cselekménye végrehajtásában, azonban mi úgy gondoljuk, hogy az ilyen jellegű cselekmények könnyen tragédiával végződhetnek. Ezért minden idős személyt óva intenénk attól, hogy szembeszálljon az elkövetővel! Sokkal biztonságosabb körültekintően eljárni, így esélyt sem adva a bűnözőknek.

 

4.

Még mindig a munkahelyi tolvajokról.

 

Június végén napközben Csornán egy üzlet nyitott irodahelységből valamikor a nyitva tartás folyamán – az ott dolgozó nem észlelte, látta az elkövetőt – ismeretlen tettes a boltban dolgozó sértett által ott tárolt táskájából jogtalanul eltulajdonított 67.000 Ft kézpénzt.

 

Sopronban pedig június elején egy üzlet eladójának figyelmét ismeretlen tettes elterelte, majd  eltulajdonította az eladó hölgy tárcáját, benne 10.000,- Ft készpénzzel és a benne lévő egyéb holmijával. A lopással okozott kár: 26.590,- Ft.

 

Felhívnánk az üzletvezetők figyelmét, hogy a pénztárakat és irodahelyiségeket sose hagyják felügyelet nélkül, azonban ha ez elkerülhetetlen, akkor idegen számára tegyék megközelíthetetlenné vagy  hozzáférhetetlenné.

 

5.

Akik a szórakozókat lopják meg.

 

Számtalan feljelentés érkezett a megyénkben lévő kapitányságokra a különféle szórakozóhelyeken történt lopásokról, melyek jellemzően az asztaloknál hátrahagyott táskákból, övtáskákból (vagy azokat egy az egybe magával vivő) értékeket eltulajdonító ismeretlen elkövetőkről szólnak. De előfordult több esetben pultra letett pénztárca eltulajdonítása is. Nem lehetett nehéz dolga az elkövetőnek, mert bár a tulajdonos a pult mellett tartózkodott minden esetben, annyira elmerültek a beszélgetésben amit folytattak, hogy észre sem vették hogy meglopták őket.

 

Teljes mértékben Önökön múlik, hogy áldozatai lesznek-e a tolvajoknak! Ne hagyják táskáikat, pénztárcáikat őrizetlenül! Vigyázzanak értékeikre!

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. május

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. április

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. március

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1976
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb