Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:08 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. március
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (03.17. 17:43)
 

„Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az biztosan nem igaz!”

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. márciusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

1.

Sajnos továbbra is járják megyénket az időseket becsapó csalók! Nézzük a konkrét eseteket:

 

Egy soproni 69 éves hölgy tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki nyeremény átadás, illetőleg paplan eladás ürügyén kicsalt tőle 80.000 Ft készpénzt.

 

Szintén soproni lakos az a 90 éves hölgy, aki feljelentése során elmondta, hogy két férfit engedett be a lakásába, akik azt mondták neki, hogy pénzt hozott azt szeretné átadni, a névtáblán szereplő lakónak. Majd közölték, hogy vissza kellene adni a náluk lévő pénzből, majd miközben a sértett a pénzt felváltotta, még egy személy lépett a lakásba és a figyelmét elterelve, a szobában, az ágyon hagyott tárcából ellopta a benne lévő 390.000 Ft-ot.

 

Egy Sopron környéki településen lakik az a 79 éves hölgy, aki szintén két ismeretlen személyt engedett be a lakásba, akik  magukat villanyóra leolvasónak és elektromos hálózati ellenőrnek adták ki (igazolni nem igazolták magukat). Az idős hölgy figyelmének elterelését követően a lakásból 3 különböző helyről összesen kb. 370.000,- Ft-ot tulajdonítottak el, valamint munkadíjként 30.000 Ft-ot kértek és kaptak a sértettől.

 

Győrben egy 77 éves úrnak a lakásából két nő tulajdonította el a megtakarított pénzét. A nők a felső szomszéd után érdeklődve - mivel az nincs otthon-, a sértetthez becsengetett, mert elmondásuk szerint papírra és tollra lett volna szükségük, mivel üzenetet szerettek volna hagyni. A lakásba a bácsi beengedte őket, az egyikük innivalót kért - ezzel sértett figyelmét elterelte - miközben harmadik társuk bement a hálószobába és az ott levő ruhásszekrényben felakasztott férfizakó belső zsebéből egy borítékban elhelyezett kb. 410.000 Ft készpénzt eltulajdonított.

 

Mosonmagyaróváron egy 80 éves hölgynél járt szintén két ismeretlen nő, akik 10:00 óra körüli időben becsengettek a sértetthez azzal, hogy 50%-os kedvezményre jogosító kuponokat hoztak, illetve pohár vizet is kérnének.  Miután így ügyesen elterelték a figyelmét, a szobájában lévő táskájából, illetve a fiókból eltulajdonították 490.000 Ft készpénzét.

 

A trükkös lopást elkövető személyek  hivatalosnak tűnő indokkal, kitalált történettel keresik fel lakásukon, házuknál elsősorban az idősebb korosztályhoz tartozó embereket, akiknek figyelmét elterelik, társuk eközben pedig a ház többi helységében kutatatnak és – elsősorban - készpénzt tulajdonítanak el.

Előfordul, hogy a tolvajok magukat önkormányzati tisztségviselőnek, a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva -mondván segélyt, pénzt hoztak, annak sorszámát fel kell írni, adjon visszajárót- a házban a pénz rejtekhelyéhez küldik a sértettet, így tudva meg az otthon tartott készpénz helyét. Ezután terelik el a sértett figyelmét, és az általa korábban megmutatott rejtekhelyről ellopják a pénzt. A cselekmény elkövetéséhez pár perc elegendő és sokszor a kutatás nyomai is nehezen felfedezhetők.

A fentiekre tekintettel kérjük a lakosságot, hogy házaikat ne hagyják őrizetlenül, az ajtókat minden esetben zárják be ha otthon tartózkodnak, illetve még ha csak egy percre is távoznak a lakásból, akár csak a kertbe, vagy az udvarra. A ház kulcsát tartsák maguknál, ne hagyják a tolvaj által könnyen megtalálható helyen (pl. lábtörlő alatt, szegre felakasztva, virágládában, villanyóra szekrényben). Udvarukra, házukba ne engedjenek be idegen személyeket.

Amennyiben gyanúsan viselkedő, vagy a fent részletezett indokkal érkező idegen személyekkel találkoznak, kérjük - amennyiben módjukban áll - az általuk használt gépkocsi rendszámát, színét, típusát jegyezzék fel, valamint  azonnal értesítsék a Rendőrséget a 112, vagy a 107 segélyhívó telefonszámon.

 

2.

A gépkocsifeltörők sem pihentek!

Kapuváron a közelmúltban 18:30 és 19:45 közötti időben egy családi ház előtt parkoló Opel személygépkocsi jobb oldali első ajtó-ablakát betörte ismeretlen tettes és a jobb első ülésen elhelyezett pénztárcát a benne lévő készpénzzel, okiratokkal, bankkártyával eltulajdonította. A lopással okozott kár: kb. 8.000 Ft. A rongálással okozott kár: kb. 18.000 Ft.

 

A gépkocsifeltörők minden bizonnyal zsákmány nélkül maradnának, ha nem lennének hanyag emberek, akik értékeiket gépjárművükben látható helyen hagyják! Hiába jeleztük a múlt havi Hírlevélben, hogy pl. Sopronban a Károly kilátó parkolójában a felelőtlen sértett gépkocsiját feltörték, azóta is több felelőtlen sértett tett feljelentést, hogy ugyanezen a helyen feltörték a gépkocsiját. A helyszínen kívül mindegyik esetben közös elem volt, hogy a sértettek az ülésen hagyták táskájukat, értékeiket!

 

3.

Egy társasházban lakó mosonmagyaróvári lakos bejelentést tett a felette lakó szomszédja ellen, aki garázda jelleggel rángatja a fűtés csövet, illetve a rázás következtében keletkezett résen keresztül ismeretlen eredetű (feltehetően hypos vizet, olajos folyadékot) önt le. Ezek következtében a plafonról a vakolat folyamatosan leválik. Nevezett  személy régóta áll haragban több lakótársával, de a bejelentő megfogalmazása szerint néha  az  egész „emberiséggel”.

 

Ez a bűncselekmény  tipikus példája  azon eseteknek, amikor az egymás közötti konfliktusokat – ahelyett hogy kommunikációval megoldanának – az agresszióval próbálják rendezni, ami újabb problémákat generál.

 

4.

Egy hegyeshalmi lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki az expressz.hu hirdetési oldalon, eladásra kínált egy mobiltelefont – típusát tekintve igen kedvező áron-  99.000 Ft-ért. A megadott telefonszámon a sértett  felvette a kapcsolatot a hirdetés feladójával, és megegyeztek, hogy a megadott OTP számlaszámra előlegként elutal 50.000 Ft-ot, amely megérkezését követően a készüléket az eladó postára adja. A fennmaradó összeget a telefon átvételét követően küldi a vásárló. Az utalást követően az ismeretlen személy azonban nem küldte meg a telefont, illetve a megadott telefonszámon sem elérhető. Az ismeretlen személy cselekményével tévedésbe ejtette a sértettet és ezzel neki anyagi kárt okozott. A bűncselekménnyel okozott kár: 50.000 Ft

 

Egyre több esetben fordul elő illetékességi területünkön hasonló jellegű bűncselekmény, amikor az elkövetők úgy gondolják, hogy az anonimitás lehetőségét kihasználva csapják be hiszékeny áldozataikat.

Itt is igaz a mondás: „ Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az biztosan nem igaz!”

 

 

Győr, 2011. március 16.

                                                                                     Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. február

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. május

 Cikk látogatottság: 1740
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb