Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 12:55 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2011. február
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (02.21. 15:11)
 

Benzin tolvajok támadnak.

Ismét unokák nevében „dolgoznak” a csalók!

Angliai út áruház parkolójából, ígért munka és retúr jegy nélkül.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. februári bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

1.

Ismét unokák nevében „dolgoznak” a csalók!

Egy 76 éves Mosonmagyaróvár környéki faluban lakó hölgyet 11:00 óra körüli időpontban vezetékes telefonján hívta fel az elkövető és az unokájának kiadva magát, 150.000 Ft-ot csalt ki tőle azzal az ürüggyel, hogy felnit szeretne az autójára vásárolni. A pénzért, egy magát Horváth Sanyinak nevező személy érkezett, gyalogosan, aki magáról azt állította, hogy a néni unokájának a barátja. A bűncselekménnyel okozott kár: 150.000 Ft.

 

Sajnos a korábban jól bevált módszer ismét visszatért illetékességi területünkre az ún. „unokás csalás”  ahol az idősek jóhiszeműségét több alkalommal  hasonló módszerrel már kihasználták. A konkrét történet más, azonban az hogy az unokára hivatkoznak, nem változott. Kérjük hívják fel nagyszüleik figyelmét arra, hogy ilyen módon soha, semmilyen körülmények között nem kérnek tőlük pénzt! Azonban ha valaki ilyen módon keresné meg őket, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget!

 

2.

Egy 46 éves mosonmagyaróvári hölgy feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2011.01.24-én 14:45 óra és 15:00 óra közötti időben Mosonmagyaróváron egy élelmiszerboltban az általa használt bevásárlókocsin elhelyezett táskájából eltulajdonította pénztárcáját a benne lévő 2 db OTP bankkártyával, 10.000 Ft készpénzzel, valamint 2 db zálogjeggyel együtt. A bevásárlókocsit gyakran magára hagyta az üzletben, így az elkövetőnek viszonylag könnyű dolga volt. A lopással okozott kár: kb.13.000 Ft.

 

Ez a bűncselekmény  tipikus esete azon eseteknek, amikor az „alkalom szüli a tolvajt”, hiszen a sértett az üzletben felelőtlen módon látható helyen magára hagyta értékeit, és az ismeretlen elkövető élve a lehetőséggel eltulajdonította.

 

3.

Egy soproni 18 éves fiatalember feljelentése alapján indult nyomozás a Soproni Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, mely szerint 2011.01.17-én 19:30-22:00 óra között amíg ő sportedzésen tartózkodott, a nyitott öltözőben lévő farmernadrágja zsebéből az elkövető eltulajdonította i-Phone 3GS típusú mobiltelefonját. A bűncselekménnyel okozott lopási kár: kb. 90.000 Ft.

 

Számtalan esetben előfordul, hogy a hanyag tulajdonosok jóhiszeműen az öltözőkben hagyják értékeiket, melyet jól tudnak a bűnözők is. Néhányan nem testedzés céljából járnak sportlétesítményekbe, hanem azért, hogy mobiltelefonokat, pénztárcákat, órákat, nyakláncokat összegyűjtsék az öltözőkben hagyott holmikból. Ha mindenképpen szükséges értékeket magukkal vinniük edzésre, akkor gondoskodjanak azok biztonságos tárolásáról is!

 

4.

Szintén a Soproni Rendőrkapitányságon indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki január közepén Sopronban a Károly kilátó parkolójában a sértett személygépkocsijának nyitott csomagtartójából eltulajdonította annak sértett személyes iratait, laptop táskáját, 350 Euro készpénzét és 4 db pendrive-ot. A sértett feljelentése során elmondta, hogy tudomása volt arról, hogy a gépkocsi csomagtartója nem minden esetben záródik rendesen, azonban kiszálláskor ezt nem ellenőrizte. Lopással okozott kár: 180.000 Ft. Rongálási kár nem keletkezett.

 

Ismét az emberi hanyagság vezetett oda, hogy bűncselekmény sértettjévé váljon valaki. A sértettnek tudomása volt arról, hogy a gépkocsi csomagtartójának  zárja nem működik rendesen, azonban azt nem javíttatta meg, illetve mikor a parkolóban hátra hagyta gépkocsiját, nem győződött meg arról, hogy az megfelelően zárva van-e. Ennek köszönhetően az elkövetők könnyedén megszabadíthatták értékeitől.

 

5.

Egy másik megyében élő hölgy tett feljelentést egy Csorna környéki kistelepülésen lakó hölgy ellen, akinek a sértett 2010.novemberében Győrött egy áruház parkolójában  átadott 150.000 Ft-ot, mivel azt ígérte neki hogy ezért őt kiviszi Angliába és munkát szerez neki. Angliába valóban kivitte de munkát nem szerzett, így saját költségen kellett hazautaznia. Ezzel a cselekménnyel a sértettet tévedésbe ejtette és tévedésben tartotta, neki  150.000.- forint kárt okozott.

 

Fenti cselekmény bizonyítja, hogy annak ellenére, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva  csökkent a fenti jellegű bűncselekmények elkövetése a területünkön, még mindig sokan szeretnének külföldön, a jobb kereset reményében munkát vállalni, csak az annak megvalósítási formáját illegális, nem hivatalos helyen teszik meg, és rossz döntésük, hiszékenységük következményeként csalásból élő személyek  áldozatává válnak nem kevés anyagi kárral. 

 

6.

Az üzemanyag árak emelkedésével egyre több bűnöző érzi úgy, hogy gépjárművébe illegális úton szerzett gázolajat/benzint tankol. Legalább is erre engednek következtetni a közelmúltban ilyen jellegű bűncselekményekkel kapcsolatos feljelentések megyénkben. A bűnözők célja elsősorban a szabadban – viszonylag elhagyatott területeken – parkoló munkagépek, tehergépkocsik. Célszerűnek tartjuk, hogy a tulajdonosaik éjszakára őrzött telephelyen tárolják őket, ezáltal megelőzve hogy gázolaj tolvajok áldozataivá váljanak. Akinek lehetősége van, gépkocsiját szintén zárt helyen tárolja, mert az utcán éjszaka parkoló gépkocsik sincsenek biztonságban a benzin tolvajok előtt. Hatóságunk több társaságot fülelt már le a közelmúltban – volt amelyiket a lakosság hatékony közreműködésével – azonban azt tapasztaljuk, hogy vállalkozó kedvű bűnözőkben – ezen a területre vonatkozóan is - továbbra sincs hiány.

 

 

Győr, 2011. február 08.

   

Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2011. január

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. december

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1900
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb