Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:24 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2010. december
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes osztályvezet? (12.29. 18:42)
 

Az internetes vásárlás veszélyei. Újra felbukkant az un feltöltő kártyás mobiltelefonos csalás.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. decemberi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

Hírleveleinkben nem a „szenzáció számba menő” eseteket szeretnénk Önök elé tárni, különleges eseteket csemegeként tálalni. Célunk az, hogy a hétköznapi életben gyakran előforduló, illetve aktuálisan megtörtént bűncselekményekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire felhívjuk a figyelmet, hogy kevesebben váljanak ezáltal áldozattá!

 

1. Az internetes vásárlás több veszélyt rejthet, mint az alábbi esetek mutatják:

 

Csalás miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen a Soproni Rendőrkapitányságon mivel a sértett az interneten egy hirdetési oldalon megjelent hirdetés alapján rendelt egy 45. 000 Ft értékű Playstation játékot. A csomagot a …-i postahivatalban vette át. Hazaérve észlelte, nem a játék, hanem könyvek vannak a dobozban. A csalással okozott kár 45. 000 Ft.

 

Szintén a Soproni Rendőrkapitányságon indult eljárás csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult X.Y. ellen aki a Tesz Vesz internetes aukciós portálon LG Arena mobiltelefont eladásra kínált. A telefon értékét és a megbeszélt postaköltséget a sértett bankon keresztül átutalta. Az eladó sem a telefont, sem a pénzt nem juttatta vissza a sértettnek. A bűncselekménnyel okozott kár: 41.990 Ft.

 

Az alábbi esetben is csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy Sopron környéki településen lakó sértett feljelentése alapján. A sértett egy hirdetési oldalon egy makettautót hirdetett eladásra 40.000 Ft értékben. Egy vevővel megegyezett, aki cserébe egy notebookot ajánlott fel, amit a sértett elfogadott. Így a megbeszéltek szerint a makettautót postára adta, amit az elkövető át is vett, azonban a netbookot a mai napig nem küldte meg részére. A bűncselekménnyel okozott kár: 40.000 Ft.

 

Az internetes aukciós portálok népszerűek a vásárlók körében és sokan vásárolnak hirdetési oldalakon keresztül magánszemélyektől. Nagyon nehéz ellenőrizni az eladó megbízhatóságát, ezért minden esetben törekedjenek arra, hogy vagy személyesen vegyék át az eladótól az árut, vagy csak a termék kézhezvétele után fizessenek.

 

2. Hanyagság, hanyagság….

 

A sértett figyelmetlenségét, nemtörődömségét használta ki az az elkövető, aki hónapokon át rendszeresen fosztogatta a sértettet az alábbi módon: Sopron az egyik hivatalában az egyik iroda székén elhelyezett táskából különböző pénzösszegeket tulajdonított el 2010. októberétől kezdve összesen 130.000,- Ft. értékben.

 

Az a Sopron környékén lakó 19 éves fiatalember valószínűleg mobiltelefont kér karácsonyra, aki a közelmúltban Sopron egyik játszóterének padján felejtette a Nokia X6 típusú mobiltelefonját. Mikor eszébe jutott hogy ott hagyta a készüléket, azt egy kevésbé becsületes megtaláló már magával vitte. A bűncselekménnyel okozott kár: 80.000 Ft.

 

De nem csak a fenti könnyelmű fiatalembernek lesz szüksége új mobiltelefonra. Egy soproni konditerem öltözőjében a padon felejtette hátizsákját egy 23 éves fiatalember. Az elkövető a gazdátlan hátizsákból kivette mobiltelefont, pénztárcát a benne lévő iratokkal és készpénzzel. A bűncselekménnyel okozott kár: 40.000,- Ft.

 

De nem csak a fiatalemberek és iroda alkalmazottak voltak hanyagok a közelmúltban. Egy 53 éves hölgy pár hete Sopronban, miközben a tetőszerkezet ellenőrzésére kiérkező X.Y. cég munkatársait kísérte fel a tetőre, a kézitáskáját a panelháznak 4. emeletén a fal mellett hagyta. A táskát egy ismeretlen elkövető gond nélkül magához vette. A bűncselekménnyel okozott kár: 30.000,- Ft.

 

Egy győri iskola nyitott portahelyiségéből ismeretlen tettes a portaszolgálatot ellátó személy táskáját ellopta. Sem az iskola főbejárata, sem a porta ajtaja nem volt kulcsra zárva, azt nem szokták bezárni. 3 percre magára hagyta a portásfülkét, ez idő alatt az elkövető elvitte a táskáját a benne lévő gépkocsi kulccsal együtt. Amikor kiment az iskola elé, azzal volt kénytelen szembesülni, hogy autójával ismeretlen személy éppen kihajt a parkolóból. Azonnal értesítette a rendőrséget. A bevezetett gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a keresett járművet a járőrök feltartóztatták a benne ülő elkövetőt elfogták. Az eltulajdonított táskát, valamint annak tartalmát az iskola közelében egy füves területen szanaszét szórva megtalálták.

 

Táskáikat, értékeiket sohase hagyják őrizetlenül! Ahogyan azt  a fenti esetek is jól mutatják bárkivel bármikor megtörténhet, hogy a felelőtlenül őrizetlenül hagyott táskáját, vagy annak tartalmát - akár csak röpke percek alatt- ellopják.

 

3.

Úgy tűnik megunhatatlanul időről-időre felbukkan az un feltöltő kártyás mobiltelefonos csalás. A feljelentés adatai szerint az ismeretlen tettes magát a T-Mobile Zrt. vezetőjének kiadva azzal az indokkal hívta fel a sértettet, hogy sorsolás útján 700.000 Ft készpénzt nyert, melynek átvétele érdekében vásároljon mindösszesen 30.500 Ft értékben T-Mobile feltöltő-kártyát, és annak kódszámát közölje velük. A sértett eleget tett a kérésnek, azonban mivel a várt nyeremény nem érkezett meg a T-Mobile szolgáltatónál az elmondottak leellenőrizte, és ekkor jött rá arra, hogy az ismeretlen elkövető őt tévedésbe ejtette. A bűncselekménnyel okozott kár: 30.500 Ft.

 

A sértetek alkalmanként nagyon hiszékenyek, vagy a nem várt „nyeremény” torzítja el ítélőképességüket. Előfordult hogy előfizetéses mobiltelefonos ügyfelet győzött meg az elkövető arról, hogy ha vásárol feltöltő kártyát és a fenti módon jár el, akkor annak összegét jóvá írják az előfizetéséhez! Bár a sajtóban számtalanszor megjelent, de úgy tűnik nem lehet elégszer figyelmeztetni a lakosságot: A mobiltelefon szolgáltatók SOHA nem szerveznek, szerveztek a fentiek szerinti nyereményjátékot. Soha nem kérik a feltöltőkártya kódjának beolvasását. Aki ilyet kér Önöktől telefonon – magát a mobiltelefon szolgáltató munkatársának kiadva – az bűnöző és csalás útján akar ingyen feltöltési lehetőséghez jutni.

 

BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONY ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN A GY-M-S MRFK BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLYA !

 

Győr, 2010. december 11.

Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezető

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. november

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. október

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. szeptember

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. augusztus

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1904
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb