Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 11:40 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2010. augusztus
 
Szerző: Kovács Sándor r.alezredes osztályvezet? (08.16. 17:00)
 

Újabb és újabb történeteket találnak ki a trükkös csalók!

Egy Kapuvár környéki kistelepülésen lévő családi ház udvarára azzal a történettel kéredzkedtek be, hogy elveszett kutyájukat keresik. A 86 éves Kapuvári RK illetékességi területéhez tartozó településen egyedül élő hölgy családi házába magukat az Önkormányzat alkalmazottainak mondva bekéredzkedtek az elkövetők és a sértett figyelmét elterelve tulajdonították el a pénzét.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. augusztusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

1.

A Soproni Rendőrkapitányság folytat nyomozást az alábbi esetekben:

A Csík Ferenc uszoda, strand részén a 37 éves sértett övtáskáját a napozó ágya alá tette majd elment fürdeni. A fürdést követően körül belül 20 perc múlva visszament a napozóágyához és kereste az övtáskáját, de az már nem volt ott. A bűncselekménnyel okozott kára: 55.000,- Ft.

De nem járt jobban az a 23 éves férfi sem, aki a strand öltözőjének padján felejtette az övtáskáját. Mikor észlelte hiányát, már csak hűlt helyét találta. A bűncselekménnyel okozott kára: 80.000,- Ft.

Egy 18 éves fiatalember pedig a mobiltelefonját hagyta magára a törülközője alatt. A szemfüles tolvaj ezt kifigyelte és eltulajdonította, a felelőtlen fiatalembernek így : 45.000,- Ft. kárt okozott

 

Egy kellemes strandolásnak nagyon rossz vége lehet, amennyiben nem figyelünk kellőképpen értékeinkre. Alapszabály, hogy a strandra mindig csak az ott nélkülözhetetlen értékeinket és csak a strandoláshoz elengedhetetlenül szükséges összeget vigyük magunkkal. Lehetőleg értékeinket sohase hagyjuk őrizetlenül. A legtöbb strandon működik értékmegőrző, amelyet bizonyos letéti összegért tudunk igénybe venni.

 

2.

Újabb és újabb történeteket találnak ki a trükkös csalók!

Egy Kapuvár környéki kistelepülésen lévő családi ház udvarára azzal a történettel kéredzkedtek be, hogy elveszett kutyájukat keresik. Így az idős tulajdonos figyelmét elterelve, egyikük a lakásba bement és onnan a sértett pénztárcájából 19.000 Ft-ot tulajdonított el.

A 86 éves szintén Kapuvári RK illetékességi területéhez tartozó településen élő egyedül élő hölgy  családi házába magukat az Önkormányzat alkalmazottainak mondva bekéredzkedtek az elkövetők és a sértett figyelmét elterelve tulajdonították el a pénzét. A bűncselekménnyel okozott kár: 700.000 Ft.

 

A figyelem elterelése általában abból áll, hogy egy vagy két személy földmérés, gázvezeték, egyéb közmű fektetés, területhasznosítás, földvásárlás, házvásárlás, vadászles telepítés, munkagép elhelyezés, rosszvas, ingóság vásárlás indokával, vagy magukat az elektromos illetve gázművek alkalmazottjának kiadva, az udvar, kert félreeső részére, vagy a háztól távolabb csalja az ott lakót, lakókat, figyelmüket eltereli, miközben a házba társa besurran. A házban az elkövető átforgatja a szekrényeket, ágyneműtartókat, táskákat, kabátokat, értékeket keresve átkutatja a házat, majd a megtalált készpénzt, esetenként értékpapírokat, ékszereket eltulajdonítja és távozik a házból.

Előfordul, hogy a tolvajok magukat önkormányzati tisztségviselőnek, a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva –mondván segélyt, pénzt hoztak, annak sorszámát fel kell írni, adjon visszajárót- a házban a pénz rejtekhelyéhez küldik a sértettet, így tudva meg az otthon tartott készpénz helyét. Ezután elterelik a sértett figyelmét, és az általa korábban megmutatott rejtekhelyről ellopják a pénzt. 

A cselekmény elkövetéséhez pár perc elegendő és sokszor a kutatás nyomai is nehezen felfedezhetők.

Amennyiben gyanúsan viselkedő, vagy a fent részletezett indokkal érkező idegen személyekkel találkoznak, kérjük - amennyiben módjukban áll - az általuk használt gépkocsi rendszámát, színét, típusát jegyezzék fel, valamint azonnal értesítsék a Rendőrséget a 112, vagy a 107 segélyhívó telefonszámon.

 

3.

Egy Csorna környéki kistelepülésen ismeretlen elkövető a délelőtti órákban 77 éves egyedül élő  hölgy családi házába a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül bement, és az utcafrontra néző bal oldali szobájának szekrénysorában elhelyezett fekete színű női retikülből egy papírborítékból kb. 100.000 forintot,  illetve a mellette lévő dupla ajtós fa szekrény legalsó polcán lévő pénztárcából további 300.000 Ft készpénzt tulajdonított el. A sértett elmondta, hogy délelőtt átment a második szomszédjához, azonban a lakás hátsó bejárati ajtaját nem zárta be.

Győrben egy 84 éves hölgyhöz ment be az elkövető a záratlan bejárati ajtón, miközben ő otthon tartózkodott. A bűnöző 180 Euróval és 18.000 Ft-al és a hölgy személyes irataival lett gazdagabb.

Fontos, hogy ápoljuk szomszédainkkal a kapcsolatot, azonban ekkor se feledkezzünk meg arról, hogy a lakásunk, házunk minden ablakát, ajtaját illetve a kapunkat bezárjuk, ha elmegyünk otthonról. Még akkor is, ha „csak” a szomszédba megyünk. Ha otthon tartózkodunk, akkor sem tudunk mindig a bejárati ajtóra figyelni, ezért minden esetben tartsák zárva! A bűnözők kihasználják a gondatlanságot és könnyen eltulajdoníthatják értékeinket.

 

4.

Éttermekben, szórakozóhelyeken is könnyen felelőtlenné válhat valaki. Jól példázza ezt a következő néhány soproni eset.

31 éves fiatalember hagyta egy fogadóban az asztalon a pénztárcáját, melyet ismeretlen tettes eltulajdonított a benne lévő bankkártyával, üdülési csekkel és készpénzzel együtt. A bűncselekménnyel okozott lopási kár: 130.000,- Ft.

Egy borozóban pedig egy 17 éves hölgy hagyta felügyelet nélkül a táskáját, benne fényképezőgépével, szemüvegeivel, személyigazolványával, diákigazolványával, parfümjével és 2.000 Ft. Készpénzzel, melyekkel egy bűnöző lett gazdagabb. A bűncselekménnyel okozott kár: 49.000,- Ft.

 

De nem csak ők estek a szórakozóhelyeken dolgozgató tolvajok áldozatául mostanában. Számtalan női táska, mobiltelefon és pénztárca tulajdonosa átkozza felelőtlenségét azóta, hogy meglopták őket.

Egy kellemes, jó hangulatú ebéd vagy vacsora, esetleg iszogatás nagyon rossz hangulatúvá válhatott a fenti bűncselekmények sértettjeinek. A vendéglátó helyeken értékeinket mindig tartsuk szem előtt, ne tegyék ki egy asztal tetejére, ahonnan egy óvatlan pillanatban bárki elemelheti, ugyanakkor a szék karfájára akasztott táska sem az ideális megoldás. Táskáikat tartsák az ölükben, vagy a lábuknál az asztal alatt, ahol nem lehet könnyen hozzáférni. Ha elmennek az asztaltól, kérjék meg asztaltársukat, hogy vigyázzon az értékeikre, vagy vigyék magukkal. 

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. július

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 2030
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb