Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2021. március 04. 20:00 Ma Kázmér napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél 2010. július
 
Szerző: Kovács Sándor r.alezredes osztályvezet? (07.21. 14:57)
 

Kapuvár környéki településen magát a Nyugdíjfolyósító Intézet munkatársának kiadva az elkövető bekéredzkedett a házba, majd az idős sértett figyelmét elterelve a lakásából 150. 000 Ft készpénzt tulajdonított el.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. júliusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

1.

A Soproni Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indított ismeretlen tettes ellen, aki egy Sopron környéki faluban a felelőtlen tulajdonos által nyitva hagyott személygépkocsiból eltulajdonította annak táskáját, a benne lévő irataival együtt.

De hasonló történt azzal a szintén felelőtlen tulajdonossal is, akinek Sopronban a Mc Donald’s parkolóból kivezető úton, a kinyílt ajtajú autójából kiesett táskáját tulajdonította el ismeretlen, a benne lévő iratokkal együtt.

Győrben a hivatalokat, irodákat fosztogatta egy középkorú őszes hajú, viszonylag jól öltözött férfi. A legkülönfélébb ürügyekkel jutott be és ott az irodahelyiségeket végigjárva általában a női táskákból eltulajdonította a pénztárcát és ezt követően sietve távozott az épületekből. Az elkövetőt végül kollégáink beazonosították és elfogták.

 

Úgy tűnik, nem lehet elégszer ismételni, hogy autónk, lakásunk, irodánk, stb. ajtóit, ablakait zárjuk be  még akkor is, ha csak pár percre szállunk ki a kocsiból, vagy csak egy percre lépünk ki a házból, vagy az irodából. Ezenfelül sohase hagyjuk személyes iratainkat, pénzünket és egyéb értékeinket a gépjárműben, főként ne az utastérben. Alkalmi tolvajok vannak és mindig is lesznek, ellenük legegyszerűbb módon a fenti óvintézkedések betartásával védekeznünk.

 

2.

De nem csak gépkocsijukat illetően viselkedhetnek ilyen felelőtlenül az emberek, mutatja egy csornai eset. A sértettnek az egyik boltban eltűnt pénztárcáját jogtalanul eltulajdonította ismeretlen tettes. A bűncselekménnyel okozott kár: 60.000 Ft.

 

A sértett figyelmetlenségéből okulva fordítsanak fokozott figyelmet a pénztárca biztonságba helyezésére. Kabátzsebből könnyen kiesik, és onnét könnyen eltulajdonítható. Főleg hölgyek figyelmébe ajánljuk, hogy nézegetés közben sehová ne tegyék le, valamint a táskájukat se hagyják őrizetlenül a bevásárlókocsiban, miközben pár sorral arrébb nézelődnek. 

 

3.

Érdekes és tanulságos történet, amely Csorna környéki faluban a közelmúltban történt, amikor is a családi ház nyitott konyha ajtaján keresztül - dolog elleni erőszak nélkül - bejutott a konyha helyiségbe az ismeretlen elkövető a feljelentés szerint és a padlószőnyeg alatt tárolt 20.000,- Ft kézpénzt eltulajdonította. Az eljárás során a bejelentőt tanúként hallgatták ki a kollégák, melynek során megállapítást nyert, hogy bejelentése téves volt, elfelejtette a sértett, hogy pénzét hova rakta, így az a bejelentést követően előkerült.

 

Sok esetben előfordul, hogy a „jó, és biztonságos”-nak tűnő helyre eldugott pénz helyét pár hét, hónap múlva magunk is elfelejtjük. Mielőtt rendőri intézkedést kér valaki, gondolja végig, hogy valóban bűncselekmény vagy a feledékenység áldozata lett-e. Érdekes, hogy havi rendszerességgel előfordul, hogy rémült gépkocsi tulajdonosok hívják a rendőrséget, hogy eltulajdonították az autójukat, majd később kiderül számukra, hogy gyakorlatilag pár utcával arrébb parkoltak, csak ezt elfelejtették…

 

4.

Nem csökken a trükkös csalók bűnözési kedve, amit jól mutat a következő két eset (sajnos több eset is történt a megyénkben az elmúlt időszak alatt, mint a lentebb leírtak):

Egy Kapuvár környéki kis településen magát a Nyugdíjfolyósító Intézet munkatársának kiadva az elkövető bekéredzkedett a házba, majd az idős sértett figyelmét elterelve a lakásából készpénzt tulajdonított el. A lopással okozott kár: 150. 000 Ft.

Kapuváron történt, hogy készpénz váltás ürügyén bement az idős sértett családi házába az elkövető, majd figyelmét elterelte, és az asztalon hagyott pénztárcákból készpénzt tulajdonított el. A bűncselekménnyel okozott kár: 420.000 Ft.

 

Az elkövető kihasználta a sértett idős korát, hiszékenységét, segítőkészségét. Mint májusban már írtuk, hogy nagyon fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk az idős emberek figyelmét ezekre a bűncselekményekre. Legyenek bizalmatlanok, ellenőrizzék, hogy az ismeretlen valóban az általa megjelölt hivataltól jött-e. Fontos ugyanakkor tudni, hogy a csalók által emlegetett hivatalok, cégek sohasem ilyen módon adnak vissza ügyfeleiknek pénzt!

 

Kapcsolódó anyagok:

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. június

Bűnmegelőzési hírlevél 2010. májusCikk látogatottság: 1939
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Fiókgyógyszertár nyitva tartása szünetel

Álláshelyek: pénzügyi vezetö, jegyzö

Tüzgyújtás átmeneti szabályai

Adófizetési határidök

Ingyenes szelektív szemétszállítás

Vérvétel 2021.03.01

Önkormányzati pályázati hírek

Hibabejelentö telefonszámok

Agrárhírek

Költözik a házi- és gyermekorvosi szolgálat

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Adó 1%-a civil szervezeteknek

BESZK hírek

Pályázati felhívás lakásbérletre

Állatorvosi ügyeletek

Vérvétel

Sintér

Tájékoztatás edényazonosító matricákról

Útjaink védelmében

Tüzgyújtás szabályai 2021-töl

Felhívás

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Ügysegéd ügyfélfogadása felfüggesztve

Támogatott civil szervezetek

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Maszk használata kötelezö

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb