Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 24. 12:19 Ma Iván napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
B?nmegel?zési hírlevél
 
Szerző: Kovács Sándor r. alezredes (05.12. 17:05)
 

A csalók új történettel és módszerrel próbálkoztak Sopronban és Kapuváron!

A megyénkben lévő ház tulajdonosok közül napról-napra többen kénytelenek azzal szembesülni, hogy idegen járt a területükön, eltulajdonították a motoros- és elektromos kerti szerszámokat, illetve egyéb értékeket, élelmiszereket, italokat.

Táskalopás egy Csorna környéki kistelepülés vendéglátóipari egységében.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2010. májusi bűnmegelőzési hírlevelét olvassa. A hírlevelet a megyénkben dolgozó bűnmegelőzési munkatársaink által megküldött - az adott hónapra vonatkozó tipikus bűncselekményekről szóló – tájékoztatók alapján készítjük el.  A leírt bűncselekmények egy bizonyos megyei településen történtek, de gyakorlatilag bárhol megtörténhettek volna.

 

1.

A csalók új történettel és módszerrel próbálkoztak Sopronban és Kapuváron! Sajnos több esetben is sikerrel jártak, minden esetben idős embereket tévesztettek meg és csalták el tőlük a több százezer forintnyi megtakarított pénzüket. A történetek közös eleme a következő: a sértettet az otthoni vezetékes telefonján több alkalommal unokája keresztnevén, vagy egy ismerőse nevén bemutatkozva felhívta egy személy, hogy Ausztriába karambolozott és szüksége van 800.000,-Ft-ra (más esetben nem mondott összeget). A telefonáló elmondta azt is, hogy az általa kért összegért egy taxis barátja fog érkezni. Sajnos elhitték a történetet és amikor megérkezett az ismeretlen taxis, a sértettek át is adták neki a pénzt. Ez az összeg 100.000 Ft-tól 1.500.000 Ft-ig terjed, attól függően, hogy mennyi pénzzel rendelkeztek az áldozatok.

 

A trükkös csalás egy visszatérő jelenség, időről-dőre felüti a fejét hasonlóan az influenza vírushoz, az elkövetői módszer valamennyire módosul, de lényegében nem változik. A sértetti oldal az ilyen bűncselekményeknél általában az idős emberek, akiket az elkövető könnyen rá tud szedni, hölgyek esetében kihasználja az ő természetes aggódásukat, anyai ösztönüket. Továbbá az idős emberekről viszonylag könnyű olyan személyes jellegű részinformációkat szerezni - mert szeretnek önmagukról és családtagjaikról beszélni pl. az orvosi rendelőben, buszmegállókban - amelyből az elkövető bizalmas információkhoz juthat. Nagyon fontos, hogy felhívjuk az idős emberek figyelmét ezekre a bűncselekmények. Ha telefonon keresik őket és pénzt kérnek, elengedhetetlenül fontosnak tartjuk, hogy leellenőrizzék az ilyen telefonhívások valódiságát, győződjenek meg arról, hogy valóban az a személy hívja őket, akinek az elkövető kiadja magát. Ezt a lehető legkönnyebben úgy tehetik meg, ha visszahívják azt a rokonukat, ismerősüket, akinek a hívó kiadhatja magát. Megoldás lehet az is, ha feltesznek egy személyes kérdést, amelyről tudják, hogy csak az a bizonyos személy tudja rá a választ. Alapszabály, hogy pénzt semmi esetre se adjanak át idegennek! Amennyiben elkerülhetetlen, hogy pénz keljen átadni valamilyen okból kifolyólag, akkor lehetőleg csak közös ismerősnek adjanak át, illetve minden esetben kérjenek róla átvételi elismervényt.

 

2.

Szerencsésen végződött annak az idős soproni férfinak a kalandja egy zsebtolvajjal, akit a közelmúltban lopott meg egy fiatal hölgy egy áruház előtt. Miután a hölgy az urat valami ürüggyel megszólította, beszélgetés közben kabátjának jobb zsebéből észrevétlenül eltulajdonította pénztárcáját, majd ezt követően sietősen távozott. Szerencsére a bácsi hamar észrevette, hogy hiányzik a pénztárcája a benne lévő pénzével és az elkövetőről is jó személyleírást tudott adni, így a járőrök hamarosan a közeli piac területén ellenőrzés alá vonták, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a kapitányság fogdájára előállították.

 

Fontos tudni, hogy a zsebtolvajok elsősorban tömegben szeretnek „dolgozni”, azonban mint a fenti példa is mutatja bármilyen ürüggyel leszólítják a gyanútlan embert és figyelmét elterelve meglopják. Figyeljenek arra, hogy a kézitáskájuk mindig zárva legyen és azt a hónuk alá szorítva hordják. Ha idegen megszólítja Önöket, legyenek bizalmatlanok, ne engedjék, hogy túl közel lépjenek Önökhöz. Bankkártyájukat soha ne tartsák annak PIN kódja mellett. Ha úgy érzi hogy meglopták, azonnal értesítse a rendőrséget!

 

3.

A megyénkben lévő hétvégi ház tulajdonosok közül napról-napra többen kénytelenek azzal szembesülni, hogy idegen járt a területükön, a házikójukat, vagy a melléképületet feltörték és azokból eltulajdonították a motoros- és elektromos kerti szerszámokat, illetve egyéb értékeket. Nem ritka az sem, amikor az ott tárolt élelmiszereket, italokat is elviszik, vagy szemmel láthatóan a helyszínen elfogyasztják.

 

A hétvégi házakra specializált bűnözők tudják, hogy a tulajdonosok ritkán – főként hétvégén – tartózkodnak a telkükön, illetve számottevő vagyonvédelmi eszközre sem kell számítaniuk. Célszerűnek tartjuk, ha a tulajdonosok nem tárolnak jelentősebb értéket a hétvégi házaikban. Amennyiben a kertek környékén szemlélődő idegent látnak, mindenképpen legyenek bizalmatlanok, a gépjárművük rendszámát pedig minden esetben jegyezzék fel. Sokat segíthet az is, ha a környékbeli telektulajdonosokkal jó kapcsolatot alakítanak ki és felváltva ellenőrzik a területeiket, ügyelnek a szomszédságra is.

 

4.

Bár Csorna környéki kistelepülésen történt, de gyakorlatilag bármely településen megtörténhetett volna a következő eset, melynek szenvedő alanya egy fiatal hölgy volt. Hétvégi szórakozás alkalmával a vendéglátóipari egység egy asztalán kabátokkal letakarva őrizetlenül hagyta táskáját a benne lévő mobiltelefonjaival, irataival. Legközelebb akkor ellenőrizte a táska meglétét, amikor távozni akart – hajnalban – azonban már csak a hűlt helyét találta. A bűncselekményt senki nem látta, a félhomály, a füst miatt, illetve nagyon sokan tartózkodtak a helységben és egy külső szemlélő számára eldönthetetlen, hogy egy asztalnál valaki a saját, vagy más táskájában keresgél. A hölgy számára a lopással okozott kár 62.000 Ft volt.

 

Az ilyen helyzeteket úgy lehet megelőzni, hogy szórakozóhelyre csak olyan holmit vigyenek magukkal, amire feltétlenül szükségük lehet. Az értékeiket azonban soha ne hagyják felügyelet nélkül!

 

Győr, 2010. május 12.

 

                                                                                  Tisztelettel:

 

Kovács Sándor r. alezredes

osztályvezetőCikk látogatottság: 1989
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb