BESZK hírek
Szerző: Gálos Szabina (12.18. 19:48)

A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2023. augusztus 1.)


Ügyfélfogadási szünet


 


Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a Család-, és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadása 2023. augusztus 14-től 2023. augusztus 25-ig szabadság miatt szünetel.

Sürgős esetben a 96/594-013 telefonszámon tudnak segítséget kérni kollégáimtól.


 

Napközi táborok

 

A Beledi Egyesített Szociális Központ 2023. évben öt héten keresztül 7 nyári napközi tábort szervez különböző helyszíneken. A Beledben 2023. július 03. és 2023. július 07., valamint a 2023. július 10. és 2023. július 14.  között hetente 2x38 fő táborozó gyermek részvételével megrendezésre került „Újra itt a nyár” elnevezésű nyári napközi Erzsébet- táborban 6 fő, valamint az „Újabb nyári élmények” elnevezésű Erzsébet-táborban 7 fő rábakecöli gyermek vett részt. Ezúton is köszönetemet fejezem ki Tuba Erik Polgármester Úrnak, Rábakecöl Község Önkormányzatának, hogy a rábakecöli gyermekek utaztatásában naponta közreműködtek.

 

„Újra itt a nyár” napközi Erzsébet-tábor

2023.07.03.-2023.07.07.

 

A gyermekek a tábor ideje alatt különböző irányított szabadidős programokon, ismereteket bővítő interaktív előadásokon, kézműves- foglalkozásokon vettek részt:

A tábor kezdő napja a heti programterv, a házirend, a tábori szabályok megismertetésével az ismerkedéssel, barátkozással, közösségépítéssel kezdődött játékos formában. A délután folyamán ellátogattunk a Barthodeiszky-kastélyba, ami a 19. században épült, „fiatal kastély”. A kastély Beled város főutcájának meghatározó épülete, a város jelképe. Amatőr helytörténész kalauzolásával ismerhettük meg a kastély épületét, a hajdan a kastélyban folyó nemesi élet titkait, valamint megtekintettük az alagsorban helyt kapott helytörténeti kiállítást, mely során betekintést nyerhettünk a város múltjába. A kedd délelőtt az sport, az egészségtudatos életmód jegyében zajlott. A sportfoglakozás a helyi Delta Testépítő Klub vezetője által valósult meg. A foglalkozás során a gyermekek önvédelmi technikákat ismerhettek meg, sajátíthattak el. Délután a Magyar Vöröskereszet Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete elsősegélynyújtó interaktív előadásán ismerkedhettek meg a gyerekek az elsősegélynyújtás, a baleset megelőzés, a segélykérés, az újraélesztés folyamatával. A szerdai nap a kirándulás jegyében zajlott. Délelőtt a Nagycenki Széchenyi- kastélyba látogattunk el, ahol vezetett túrán ismerhettük meg a Széchenyi-kastély parkot, a kastély, a lovarda és a „legnagyobb magyar” gróf Széchenyi István történetét. A gyerekek kipróbálhatták a kastély parkjában kialakított tematikus játszóteret, ami Széchenyi Istvánhoz kötődő elemekből épült fel, ahol megjelenik a Lánchíd, a lovaglás és a selyemhernyó tenyésztés is mászókák, hinták és csúszda formájában. Szerda délután Fertőszentmiklósra utazunk, ahol a Vadfarm és Állatsimogatóhoz látogatunk el. Megtekintettük a Vadfarmon megtalálható állatokat: vaddisznó, ló, róka, juh, kecske, őzike, szamár, borz, degu, kakas, tyúk, kutya, macska, nyuszik, madarak stb. A gyermekek számára lehetőség volt a háziállatok szorosabb megismerésére, etetésére is.

Csütörtök délelőtt kilátogattunk a beledi Extratej Kft. szakosított tehenészeti telepére. A gyermekek megismerhették a nagygazdaságot, a tehenészetet, a modern technikával működő folyamatos fejést, a tej hűtési folyamatát, végül pedig megtekintettük a borjúnevelőt. Csütörtök délután kézműves foglalkozás keretében az állatos naphoz kapcsolódóan cicát készítünk agyagcserép, préselt papírgolyó, festék és zsenílíadrót felhasználásával, mely során a gyerekek különböző anyagokkal és technikákkal ismerkedhetnek meg. Pénteken délelőtt a Kapuvári Rendőrkapitányság tartott technikai bemutatót, mely során a gyerekek megismerkedhettek a rendőri munkával, kipróbálhatták, kézbe foghatták a rendőrök által használt eszközöket, a rendőrautót, a rendőrautóba beépített eszközöket, megismerték a rendőri intézkedés folyamatát, szabályait. A délután folyamán kézműves foglalkozást tartottunk az újrahasznosítás jegyében, mely során üditős kupak és dekorgumi felhasználásával készítettünk békát, melyet hűtőmágnesként lehet használni.  Célunk a gyermekek környezettudatossággal kapcsolatos ismereteinek bővítése volt. A környezettudatosság témát beszélgetés formájában dolgozzuk fel, majd a témával kapcsolatos kvíz kérdéseket tettünk fel a gyermekek számára. Később elsétálunk a szelektív gyűjtőszigethez, ahol az egész héten szelektíven összegyűjtött hulladékot helyezzük el, majd a tábor helyszínének rendbetételével, valamint a tábori élmények megbeszélésével zártuk a hetet.


„Újabb nyári élmények” napközi Erzsébet-tábor

2023.07.10.-2023.07.14.


A tábor kezdő napja a heti programterv, a házirend, a tábori szabályok megismertetésével, az ismerkedéssel, barátkozással, közösségépítéssel zajlott játékos formában. Délután kreatív foglalkozás keretében színes papír, papírtányér, tempera felhasználásával nyári képet készíthettek a gyermekek, melyre szintén papírból kivágott virágokat pillangókat ragaszthattak.

Kedden délelőtt a Kapuvári Rendőrkapitányság tartott technikai bemutatót, mely során a gyerekek megismerkedhettek a rendőri munkával, akadálypályán próbálhatták ki az un. „részeg szemüveg” több változatát.  Délután megtekintettük Beled város nevezetességeit, műemlék épületeit, majd a kerékpáros pihenőhöz sétáltunk, ahol különböző játékok, sportos eszközök kipróbálására volt lehetőség.  Szerdán buszos kirándulást szerveztünk Sopronba. Első helyszínünk a beltéri játszóház a Játéksziget volt. A szerda délutánt az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadasparkban töltöttük, ahol a fahíd- sétányon sétálva megismerhettük Magyarország vadon élő nagyvadfajait: dám és gímszarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók, valamint számos apróvadfajt. Az interaktív bemutatóteremben megtekinthettük az erdei életközösséget bemutató kiállítást. Csütörtök délelőtt a tornateremben a helyi Delta Testépítő Klub vezetője által tartott sportfoglalkozáson vettek részt a gyermekek. Délután mozi délutánt szerveztünk, amikor a gyerekek megtekintették a Sonic című mesefilmet. Péntek délelőtt az újrahasznosítás jegyében tojástartó felhasználásával teknősbékát készítettünk. Délután a környezetvédelemmel kapcsolatban totót töltöttek ki a gyerekek, majd a tábor helyszínének rendbetétele után, a héten szelektíven gyűjtött szemetet elvittük a szelektív gyűjtőszigetre.

 

Természetesen minden nap lehetőséget biztosítottunk a szabad játékra, ehhez különböző sporteszközöket és társasjátékokat szereztünk be. A gyermekek körében a legnépszerűbb játékok: gördeszka, mókuskerék, gólyaláb, turnball, íj, activity, csocsó, asztalitenisz (pingpong), jenga.

A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba és új barátságok szövődtek.  Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes, hasznos kikapcsolódást a gyermekek számára.


                                                                                              Gálos Szabina

                                                                                                   családsegítő, szakmai vezető



A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2023. április 4.)


50 óra közösségi szolgálat

 

Intézményünk várja azon középiskolás tanulók jelentkezését, akik a számukra előírt 50 óra közösségi szolgálatot a Beledi Egyesített Szociális Központnál kívánják teljesíteni. Jelentkezni, érdeklődni a 96/594-013 vagy a 20/4868-380 telefonszámokon lehet.


Gálos Szabina

családsegítő, szakmai vezető




A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2022. december 9.)

 

Tartós élelmiszer adomány

A Beledi Egyesített Szociális Központ a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából tartós élelmiszert gyűjtött a Karácsonyi Adománygyűjtési akció keretében 2022. november 18-től 2022. november 20-ig a TESCO áruházban Csornán.

Adományozóink jóvoltából az idei évben közel 800 kg tartós élelmiszerhez jutott intézményünk.

Az élelmiszer adomány intézményünk működési területén kerül kiosztásra.

Köszönjük adományozóinknak az önzetlen támogatásokat, ezáltal is szebbé tehettük a nélkülöző, hiányt szenvedő családok ünnepét.

 

Ügyfélfogadás

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy intézményünk Család-, és Gyermekjóléti Szolgálatának ügyfélfogadása 2022. december 23-tól 2023. január 06-ig szünetel.


Karácsonyi üdvözlet

Szeretettel teli, áldott, békés Karácsonyt és sikerekben gazdag, egészségben eltöltött Boldog Új Évet kívánok a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai nevében Rábakecöl település valamennyi lakójának.


Gálos Szabina

 családsegítő