Nyári diákmunka
Szerző: Tuba Erik (06.16. 20:29)

Nyári diákmunka 2022

 

A 2013-2021-es évekhez hasonlóan a Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka 2022” elnevezéssel munkaerőpiaci program indul.

A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények 2022. július 1. és 2022. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához.

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát (2022. június 15-től). Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályára (Kapuvárra) befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

Támogatható munkavégzés: maximum 6 óra, legfeljebb 2 hónapos munkavégzés személyenként (jelentős létszámigény esetén napi 4 órára és/vagy 1 hónapra csökkenhet). A havi munkabér szakképzettséget igénylő munkakör esetében 195.000 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 150.000 Ft/fő/hó. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

A programban részt venni kívánó diákok, legkésőbb 2022. június 21. keddig jelentkezhetnek Tuba Eriknél a polgarmester@rabakecol.hu címen.