Agrárhírek
Szerző: Borsodi-Szakács Anett (05.04. 19:01)

Tisztelt Gazdálkodók!

 

Megjelentek a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból nyújtandó átmeneti támogatások igénybevételének szabályai. A Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként kidolgozott támogatások igénylésében a Nemzeti Agrárgazdaság Kamara munkatársai országszerte segítik a gazdálkodókat, az élelmiszeriparban tevékenykedőket.

 

A kormány 25 milliárd forintos támogatást biztosít a mezőgazdasági termelők, termelői szervezetek és élelmiszeripari vállalkozások számára a koronavírus okozta negatív gazdasági hatások kezelésére. A támogatás igénybevételének feltételeit a június 22-én a Magyar Közlönyben megjelent AM-rendeletek tartalmazzák: az élelmiszer-feldolgozást végző vállalkozások, az egyes kertészeti tevékenységet végző vállalkozások, az egyes mezőgazdasági tevékenységet végző vállalkozások, a méhállomány megőrzése, a baromfi-, illetve sertéstartók, a halgazdálkodási tevékenységet végző vállalkozások és a tenyésztési programot végrehajtó lótenyésztők vonatkozásában.

 

A támogatási kérelmeket 2020. június 29-től lehet benyújtani, a Magyar Államkincstár elektronikus felületén, három ütemben. 2020. június 29. és július 12. között a baromfi- és a sertéságazat, a kertészek, a halgazdálkodási tevékenységet végző vállalkozások és az élelmiszeripar szereplői nyújthatják be kérelmeiket. A 2020. július 13. és 27. közötti, második szakaszban a méhészek, az anyajuh- és az anyatehéntartók, a tejhasznú szarvasmarha-tenyésztők és a zöldségtermesztők nyújthatják be támogatási kérelmüket. A bortermelők és a lótenyésztők 2020. július 28. és augusztus 10. között igényelhetik a támogatást.

 

Fontos kiemelni továbbá, hogy a zöldség-gyümölcs ágazatban a termelői szervezetek megsegítésére külön egymilliárd forintos vissza nem térítendő támogatási keretösszeg áll rendelkezésre. Továbbá az Agrárminisztérium tájékoztatása alapján a fentiekben jelölteken túl további három ágazat is részesül a 25 milliárd forintos többletforrásból. A nyúl- és kecskeágazat esetében a már működő mezőgazdasági csekély összegű jogcímek támogatás összegei és keretösszegei emelkednek.

 

A NAK a zöldségnövény-termesztés átmeneti támogatása kapcsán, a növény- és gombaházaknál közreműködik a kérelemhez kapcsolódó igazolások kiállításában.

 

Üdvözlettel:

Borsodi-Szakács Anett





Tisztelt Gazdálkodók!


Ezúton értesítem Önöket, hogy az országos korlátozó intézkedések lazításával összhangban jövő héttől a higiéniai protokoll betartása mellett, újra indul a személyes ügyfélfogadás lehetősége előre bejelentkezéssel.


Az ügyfélfogadás minimum 3 fő igényének jelzése esetén kerül (egyelőre) megtartásra.


Kérem Önöket, személyes ügyfélfogadás igényüket, minden hétfőt megelőző péntek 12 óráig jelezni szíveskedjenek nekem!


Együttműködésüket köszönöm!


Borsodi-Szakács Anett

0670/5296808





Módosítottuk a tagdíj befizetési és bevallási határidőket!


A kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre és az azzal összefüggésben meghozott gazdasági vonatkozású döntésekkel összhangban:


a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos elnöksége a 2020 őszi időszakra halasztotta tagjainak 2020-as tagdíjbevallását és -fizetését.


A köztestület ezzel is segíteni kívánja tagjait a gazdasági nehézségek áthidalásában.


A határidő-változások pontos dátumáról időben tájékoztatjuk minden tagunkat.


További információért kérdezze falugazdászát, vagy hívja központi ügyfélszolgálatunkat a 06 80 900 365-ös számon!


 


Nemzeti Agrárgazdasági Kamara









Felhívom a gazdálkodók figyelmét, hogy az egységes területalapú támogatási kérelem beadási határideje: 2020. május 15. (péntek)

Aki esetleg még nem egyeztetett velem, illetve, akinek vezetékes telefonszám van megadva és eddig nem sikerült elérnem, az kérem, keressen fel a határidő letelte előtt!

 

Borsodi-Szakács Anett

    falugazdász

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

9330 Kapuvár, Fő tér 1.

Tel.: +3670/5296808

Munkahelyi tel.: 0696/595071

E-mail: szakacs.anett@nak.hu